Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужда от диагностична и терапевтична помощ за един млад баща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    Молим се или молиш се ............
    Па, надявам се не съм само аз на тоя свят да ми пука за момчето и да искам да му се размине онко-диагноза

П.П. Деде, чак сега схванах за кво ме бъзваш, че говоря по торлашки в множествено число... а, аз правя забележки на сина ми дето е роден в Англия, че говори като торлак балкански )
    Последно редактирано от BatGeorgeone; 30-10-25, 07:02.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Не е бъзик с правоговора, ( макар че понякога обичам да го правя😂 ) Ти искаш да му помогнеш, а той дали наистина иска ? По - нагоре казах на доктор Савов за два филма, където психични проблеми водят до физични ( здравни ) проблеми. Миналия месец с внезапен и нетипичен проблем ходих точно на УНГ доктор и след като не постигнахме консенсус за диагнозата са оказа че го има като малко развит дял УНГ психо-патология. А като ( ако ) се видим може да ти разказвам как си направих тежка хипохондрична криза приличаща на инфаркт 😲 .............☕
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравейте,

Днес сутринта дойдоха разчетени резултатите от пет скана, и не са добри новините.

Прилагам прикачени снимки на резултатите и констатациите.

Във Вторник сме на УНГ специалист във Варна.

Онколога в момента урежда нови биопсия/и.

Моя човек изглежда по-добре, чуства се по-добре, дано нещата продължат в тази посока.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1234.jpeg
Прегледи:227
Размер:490.9 КБ
ID:7014243

Име:2543533333333334534.jpeg
Прегледи:227
Размер:462.4 КБ
ID:7014244

Име:212133333333333.jpeg
Прегледи:225
Размер:395.9 КБ
ID:7014245

Име:12345.jpeg
Прегледи:228
Размер:545.2 КБ
ID:7014246

Прикачени файлове
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Не са и задължително лоши. Така може да изглежда и хронично възпаление. Трябва си биопсия.

Коментар

Благодаря много, Докторе. А, дано така да излезе в края на краищата.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Здравейте,

Днес бяхме във Варна при един млад но много квалифициран УНГ специалист.

Той прегледа пет-скана и понеже вече е запознат с конкретния случай, заяви следното.

Това от което се опасявах още от първия ден се потвърждава от пет скана.

Прегледа отново моя човек с камера и аз бях до него видях прекрасно всичко, тоест как прекрасно не се вижда нищо друго освен един малък полип и подуване..

Специалиста каза, че всички биопсии са правени повърхностно, а тумора е дълбоко, скрит дълбоко под меките тъкани.

Той не ми каза, но аз си мисля, че поради локацията и близоста до разни важни органи никой не е искал да рискува с дълбока проба за хистология, спекулирам и гадая ... той само каза ние с тия биопсии сме щипнали отгоре-отгоре и за това излизат хронични инфекции и такива неща.

Доктора каза, хистологията трябва да покаже, но на първо четене - лимфом или карцином.

Ангажира се бързо да придвижи нещата и да приемат моя човек и да му вземат проби за хистология, няколко проби, дълбоко и т.н.

На 2-3 пъти стисна зъби Доктора, от моите въпроси и изисквания, но аз имам цели, имам реални основания и опасения да изисквам и да се мъча да постигна реални своевременни резултати.

Сега се борим за скорошна биопсия и потвърдена диагноза, защото всеки ден без лечение е негативна точка срещу моя човек.

Благодаря на всички за помоща!
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Неприятно. Трябва да се изчака биопсията, не винаги прогнозата е лоша.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                  а тумора е дълбоко, скрит дълбоко под меките тъкани.
                  За тези му съмнения няма ли конкретни тумор маркери?

Коментар

Здравейте,

Днес моя човек беше доста зле, силни болки в главата, зъбите, челюста, ушите, гърлото, като че, ли повече от към дясната страна, където е по-голямата част от отока.

Ибупрофен, после Аналгин, нула ефект спрямо адските болки, консултирах се с една фармацефтка и тя разреши доза НСПВС бързодействащ, който малко свали нивото на болката.

Разсъждавайки върху тия неща, започвам да разбирам защо опиатите са нещо толкова необходимо в медицината

Напредък има - за в Понеделник е планиран прием в УНГ отделеление за биопсия, сега в Петък кръвни + кардиолог.

Благодаря на всички за помоща.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Здравейте,

Моя човек беше приет планирано в УНГ отделение.

Мина биопсия/ии, лежа 2-3 дни в отделението и сега чакаме резултатите от хистологията.

Не съм го виждал тази седмица, но по телефона се чуваме редовно и звучи "добре" и казва, че е "добре".
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Мина биопсия/ии.
                        По - горе питах "няма ли тумор маркери за това". Куп изследвания казват "няма нищо" , сега биопсия .....Биопсия - къде? Трябва да има образувание от което да се вземе проба.

Коментар

Здравейте,

Моя човек беше приет планирано в УНГ отделение.

Мина биопсия/ии, лежа 2-3 дни в отделението и сега чакаме резултатите от хистологията.

Не съм го виждал тази седмица, но по телефона се чуваме редовно и звучи "добре" и казва, че е "добре".
                          Стискам палци.

Коментар

Добро Утро Дядо Владо,

Туморни маркери в кръвта няма за много видове рак, по-скоро за много малко видове рак има разработени методи за насочване на диагнозата посредством кръвни изследвания.

Диагнозата се поставя на база комплексни методи и резултати, хистологичното изследване е последния и най-значим, категоричен и прецизен метод.

Тумора се вижда и се е виждал и преди три години и сега на образната диагностика (сега размера на тумора е 5 х 3 см), проблема е, че тумора е дълбоко под меките тъкани и на място където НЕ може да се оперира (за биопсия) и "бърника" тривиално и рутинно.

Именно рутинни методи за диагностика и тривиалната инфекция в УНГ областите са сочели на медиците през тия 3 години - споко, ще му мине инфекцията и "отока" ще спадне....

Хистология са правили три пъти но НЕ в дълбочина където живее и се развива тумора, пет скан не е правен защото той се предписва и назначава от онколог защото струва 5 000 лв, а онколог нямаше засмесен до преди месец защото биопсиите сочеха тривиална инфекция, а сочат инфекция защото са взети от неправилното място, а са взети от там защото няма пет скан да посочи тумора... предполагам се вижда нагледно порочния кръг.

За мен има два бързи извода, които аз си вадя, без да виня медици, пациент и близките:

1. Има ли риск, има ли възможност за допълнителни методи за диагностика - кой може да намери парите, да плаща и да диагностицира и да вървинапред!

2. Пациент над 45години не го ли излекуваш до седмица, максимум две - съмнението за рак трябва да е в първите три възможни диагнози и всичко останало да си върви съобразно риска - НО, това струва скъпо, много скъпо, и от този факт произлиза и част от проблема, според мен.

И последно ама не позначение, диагноза още нямаме, чака се хистология - може и да не е рак, но тумора се държи като такъв, видно от пет скана и прогресията на заболяването.

ПП

...Ракът, наричан също злокачествен тумор или злокачествена неоплазма, е общо наименование на група заболявания, свързани с анормален растеж на клетките с потенциал за навлизане или разпространение в други части на тялото.Не всички тумори са ракови – доброкачествените са такива, които не се разпространяват в други части на тялото...
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X