Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

    Здравейте! Аз съм една от доброволките към видинската група на бг-майките.Отдавна прочетохме с другите момичета от форума за благородното Ви дело, за което от сърце Ви поздравявам!Направо към въпросът, който задавате-защо е необходимо да се закрият домове като този в Рабиша, въпреки, че условията за живот там са добри.Общото мнение, до което държавата най-после достигна, а ние-от доста време назад е, че децата, които са оставени за отглеждане в тези институции трябва да са близо до нормалната среда, в която се развиват и нашите деца.В малките населени места няма нито нормална среда-с връстници, инфрасктруктура и т.н., нито нормален персонал, който да ги науми поне правилно да говорят-да не споменавам за всичко останало.Ако можем да се преборим децата да бъдат настанени в подобаващи условия това ще е стъпка, равносилна на революция.Думите ми са сериозни, защото в домовете се отглеждат деца, оставени съзнателно-това са пълните сираци;деца, които са взети от родители-пияници, починали и т.н.малтретирани ...;деца, изпратени в населеното място за да учат в училищата и ползват домовете като интернат-спане, храна и някакви грижи...В нормалните страни тези условни групи деца са разделени в различни по рода си центрове-дневни, седмични и т.н.защитени жилища...там персонала е обучен, квалифициран и деца в 5-6 клас отдавна са прочели и книжки и умеят правилно да пишат , участват в живота на училищата, в които учат...
    Чудесно ще бъде , ако направим среща, тъй като явно искате да помогнете и не сте равнодушни, на която да обсъдим темата-достатъчно неясна за правителството и бистра за нас.
    Относно екскурзията -много ще се радваме да помогнете-ние сами се финансираме и ако прецените-можете да се включите.Имаме намерение да ползваме х-л "Шипка" поради удобното местоположение на самия х-л, големи легла-могат спокойно да спят по 3 деца, прилична кухня...дори там моежем да проведем срещата, за която говорите по-горе в темата-да се запознаем и да обсъдим всичко, което Ви интересува.Датата е избрана специално-имаме покана от сем Торес, които бяха любезни мин год на 1 юни да изнесат кратко шоу за децата от домовете в Ново село и Белоградчик / говоря за салса танцьора Алфредо Торес и групата му/ абсолютно благотворително.След като станаха европейски шампиони и влязоха в десетката на света по танци-на 19 април във Военния клуб ще организират София оупън-салса фестивал и ни канят с децата да ги посетим безплатно, за което всички много се радват.Освен това на 18-19-20 април в София е и великденския базар софийската група-ние винаги ги подкрепяме и участваме-МОЛ София беше домакин на коледния базар-мисля, че там ще е и този пореден...
    Не знам още какво да пиша, но знам, че оттук запэчва дълго сътрудничество и ще отговорим на всички ваши въпроси, както и очаквайте да Ви включим с удоволствие в многото акции, които сме замислили

    Коментар


    • #92
      До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

      Респект за Вас и видинската група доброволки! Успех в доброто дело!

      Първоначално публикуван от skorpion_vd Преглед на мнение
      ...Направо към въпросът, който задавате-защо е необходимо да се закрият домове като този в Рабиша, въпреки, че условията за живот там са добри.Общото мнение, до което държавата най-после достигна, а ние-от доста време назад е, че децата, които са оставени за отглеждане в тези институции трябва да са близо до нормалната среда, в която се развиват и нашите деца.В малките населени места няма нито нормална среда-с връстници, инфрасктруктура и т.н., нито нормален персонал, който да ги науми поне правилно да говорят-да не споменавам за всичко останало...
      Добре, за по-големите деца съм съгласен да се търси среда по-близка до нормалната.
      Задавам си въпроса - коя среда е нормалната?
      Особено за деца м/у 1-6г.

      В Рабиша децата са в предучилищна възраст.
      Не е ли по-удачно да се търсят здравословни и спокойни места далеч от големия град.
      На тях не им трябва Интернет, инфраструктура, навици за оцеляване в големия град.
      Има и достатъчно образовани млади хора, на които ако се предложат добри
      условия /тук вече е държавата/ ще работят с удоволствие с децата.

      Коментар


      • #93
        До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

        За съжаление няма дори персонал на средна възраст, който да пожелае да работи в малкото населено място.Деца на тази възраст имат нужда от куклен театър, от мед. обслужване и т.н.За сравнение-почти всички от нас имаме деца на тази възраст-малките ни деца са на около 4-7 год, по-големите-6-8 клас, затова сме наясно какви са им приоритетие/силно казано/.Относно спокойната среда и чистия въздух-те са важни повече за нас, защото имаме тези потребности-децата имат нужда да попълват знанията си , емоционалния си пакет, впечатления от заобикалящия ги свят, който ще ги оформи с богато въображение.То от своя страна трябва да е на базата на опит, какъвто в тези домове не може да се изгради.Казвам нещо, което сме споделяли с групите и от другите градове-в средата, която растат/особено децата от домовете с възраст 7-18 год/ се създава непоносима обстановка-има брутални сцени, за които се говори много напоследък , има алкохолни празници от непълнолетни, има и зависимост и подчинение на по-малките от по-големите.има и сексуално насилие-това са темите-табу за офицялните власти и постоянните теми на доброволци като нас, надявам се и вас.

        Коментар


        • #94
          До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

          Още нещо важно, което забравих-относно персонала-директора на дома е длъжен да се съобрази с нуждите на децата и целия дом, залага ги и накрая се отпуска нищожна част от сумата.В това число са и заплатите на персонала, броя на същия, ток, вода, препарати, учебници и всичко, за което се сетите-накрая не остава нищо за децата и тук се вкл ние-ако може да се каже включване, защото не сме пряко задължени.Парите за домовете се отпускат освен по населено място и по брой деца-представи си за дом с 18 деца колко пари ще отпуснат.Добрата практика в другите страни е децата да живеят в малки защитени домове, в среда , близка до семейната-да има възпитател-професионалист/нещо като сос-киндердорф/, да има психолог, който да ги обикаля, мед. обслужване според законите на страната ни и т.н.Имаме идеи, които съвпадат с неща, за които само се говори по телевизиите, но това е и работа на фондации и сдржения като нашето и Вашето-навсякъде по света неправит. организации движат обществения живот.

          Коментар


          • #95
            До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

            http://www.bgpetition.com/EP_film_za...ino/index.html

            Коментар


            • #96
              До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

              Подготвили сме се за да помогнем на Видинската група на бг-майките.

              Моля Ви, някоя от вас, да ми пусне лични съобщение с координати за връзка - телефон, адрес и удобно място, където може да се срещнем.

              Искам да поговорим за първата среща в София 18, 19 и 20 април.

              Ако има други доброволци от Видин и Белоградчик, които могат да помогнат с организацията, транспорт или нещо друго, моля също да ми пишат.
              Show must go on!
              LZ1VES

              Коментар


              • #97
                До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

                Благодаря от сърце за отзивчивостта!Тъй като не успях да пиша в лични пускам исканата информация тук.Телефон за връзка-0899281042,Цветелина.Ако искате може да посетите нашият сайт-www.bg-mamma.com,благотворителни акции,движение на българските майки-ВИДИН тема 17.Има и много снимков материал.

                Коментар


                • #98
                  До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

                  Ще се радваме много да се видим в София.Вярно е, че имаме нужда от помощ, но повече се радваме, че намираме съмишленици и ще го правите от сърце.Искаме и да разкажем за доста неща, които трябва да се променят, да помислим за разни съвместни акции-все неща, полезни за децата.Благодарим предварително!

                  Коментар


                  • #99
                    До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

                    Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                    Подготвили сме се за да помогнем на Видинската група на бг-майките.

                    Моля Ви, някоя от вас, да ми пусне лични съобщение с координати за връзка - телефон, адрес и удобно място, където може да се срещнем.

                    Искам да поговорим за първата среща в София 18, 19 и 20 април.

                    Ако има други доброволци от Видин и Белоградчик, които могат да помогнат с организацията, транспорт или нещо друго, моля също да ми пишат.
                    Кажете как мога да помогна за екскурзията - събират ли се пари или нещо подобно.

                    За съжаление без публична (наистина публична) намеса, независимо от това какво си говорим домът ще бъде закрит и жалкото е, че тези деца ще се хвърлят в джунглата и ще се научат да оцеляват по-най трудния начин.

                    Преди около половин година бях на обиколка в района (от този край съм) и се озовахме в Белоградчик - страхотно място, спор няма, но малко ме озадачи една гледка - група деца - не повече от 10-12 годишни се мотаеха в центъра на града. По начина, по който се държаха и движеха (поведението им в група) личеше, че са част от общо "семейство". Странното беше, че се движеха без надзор, влязоха в парка (където е лятното кино или театър - каквото е там), скачаха, ходеха по ръба н пропастта, в общи линии не бяха в безопасност.
                    Съмнение няма, че закриването на дома в Рабиша (и многото като него) е само и единствено във вреда на дечицата - странно, за тях никой не мисли в този случай - нямало работна ръка, нямало пари за домовете.. Ами да намерят по дяволите! Всички виждаме как скъпоплатените ПР благотворителни кампании набират доста големи суми, само защото зад тях застава сериозна национална медия!

                    Ето защо ако искаме да помогнем (наистина) на децата трябва да търсим контакт с тези, чийто глас се чува - аз за съжаление не познавам такива хора! Вие познавате ли?!

                    На разположение съм ако е необходима финансова помощ за осъществяване на екскурзията до София.

                    Може на пролет да организираме един пикник на хлапаците - да ги повозим на джипките - да ги изкараме по поляните да хапнем и да се посмеем заедно!?



                    BatGeorgeone, голям си!!! Дано това, което си започнал се окаже по-голямо от първоначалния му замисъл!
                    Последно редактирано от Сашо Пунчев; 05-03-08, 21:21.

                    Коментар


                    • До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

                      Чудесн идея е пикника! И ние си мислехме да Ви предложим да дойдете към белоградчик като се постопли времето.Това е една от основните цели на нашето движение-да изведем децата извън затворения кръг, в който се движат, да им покажем живота с по-хубавите страни-екскурзийки, пикници, театър, концерти...Да учавстват във всичко това-не просто да са наблюдатели и да се чувстват значими.

                      Коментар


                      • До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

                        Днес говорих с прекрасните майки от Видин!
                        Обсъждахме гостуването на децата без родители в София на 19 и 20 април 2008.
                        Ще бъдат около 25 дечица.

                        От форума, МСС и клуб УАЗ ще поемем нощувките на децата - на 19 вечерта, както закуските и вечерите в хотела.

                        Моля всички за участие и идеи как да организираме срещите ни с тях: - на 19.04, от 14-16 часа, в салона на Хотел Шипка - може да поговорим, да покажем снимки (ще осигурим прожектор и екран), за интересни неща от обществото ни... Всеки да предложи нещо, което може да реализираме!
                        - на 20.04, след закуската може да ги заведем някъде с колите, да поиграят и ги почерпим. Моля кажете какво ще е интерсно и приятно за тях.

                        След обяд ще си тръгнат за Видин.
                        Show must go on!
                        LZ1VES

                        Коментар


                        • До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

                          Нямам думи да опиша колко се зарадвахме на желанието Ви да помогнете и особено за това, че искате да разнообразите децата допълнително.От сега си представям техните емоции...На 20 март във Видин, в р-т "Меркурий 2000"организираме първата част от благотворителния базар, който всъщност правим преди всеки Великден и Коледа.Изработили сме собственоръчно сувенири и ще се опитаме да продадем всички-това е начина ни -нетрадиционен, но действащ винаги-да събираме средствата, които после даваме за децата.Пиша това, ако някой случайно има път към Видин-да заповяда, тъкмо ще ни види в действие.На следващия ден ще ги водим на театрална постановка.Благодаря Ви от името на видинската група за доверието, което ни оказвате и Ви уверявам/отново от тяхно име/, че желанията ни са искрени и децата ни обичат!

                          Коментар


                          • До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

                            Искам и аз да ви благодаря за добрите сърца!Само едно уточнение-голямата наша вечер ще е на 19.03 .През седмицата ще ви уведомим за другите неща.

                            Коментар


                            • До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

                              Колеги, вече сме подготвили срещата.

                              Темата стана много дълга, затова продължаваме в нова тема:

                              АКЦИЯ Зарадвай дете за Великден
                              Show must go on!
                              LZ1VES

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X