Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
    Идеята да се помага на такива домове и деца е чудесна,
    за това и се включих. Но идеята да се помага само на някои,
    никак не ме прави щастлив.
    Има домове, забутани на м......си и деца,
    които също искат искрица топлинка!!!!
    Лесно е да отидем в Дрен, или на друго "цивилизовано" място.
    Там, без друго, сигурно има делегации през ден.
    Дайте да правим "трудните неща".
    Иначе, излиза, че го правим най-вече
    за изчеткване на собственото си его и снобизъм...
    И БатГеоргеоне,
    ако искаш нещо наистина сериозно да правиш,
    дай да регистрираме една фондация ОffroadHeart,
    че в тая държава безпътни сърца има в излишък!

Аз точно заради това избрах село Рабиша, на майната си но се оказа, че не са никак зле, поне сега, доскоро са били зле...

А относно фондацията, ОК, хайде да минат празниците и ще поема инициативата...

Много поздрави,
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
      Идеята да се помага на такива домове и деца е чудесна,
      за това и се включих. Но идеята да се помага само на някои,
      никак не ме прави щастлив.
      Има домове, забутани на м......си и деца,
      които също искат искрица топлинка!!!!
      Лесно е да отидем в Дрен, или на друго "цивилизовано" място.
      Там, без друго, сигурно има делегации през ден.
      Дайте да правим "трудните неща".
      Иначе, излиза, че го правим най-вече
      за изчеткване на собственото си его и снобизъм...
      И БатГеоргеоне,
      ако искаш нещо наистина сериозно да правиш,
      дай да регистрираме една фондация ОffroadHeart,
      че в тая държава безпътни сърца има в излишък!
      Гад прав си. И все пак да се стигне до "глобалното" трябва да се мине през "локалното".
      Имаше една фраза от филма "Списакът на Шиндлер" - "Ако спасиш един човешки живот спасяваш целия свят".
      О899 2б2 1З2

Коментар

Добре е наистина да се помага на по-онеправданите и забравени домове, още повече, че с колите си можем да стигнем навсякъде независимо от време и пътна обстановка.
        Домът в Рабиша /както каза Георги/ е бил много зле допреди година. Сега е основно ремонтиран, уютен и топъл.
        Явно пари за домовете има, зависи от управлението на местно ниво.
        Във форума има хора от цяла България и мисля, че всеки може също на местно ниво да провери къде има такива домове, в какво състояние са, колко деца са и т.н. И да почнем от тези, които са най-зле вместо да ни дават по BBC.
        Дали е добре да "облечем" такива акции с бумащината около и след регистриране на фондация - незнам.
        Тази материя ми е непозната. Тук има юристи нека те се изкажат.

Коментар

И аз съм съгласен с Гад, че със сигурност има много домове в по-лошо положение от посетения от нас и именно към тях трябва да бъдат насочени бъдещите акции.

Наистина обаче трябва и много добра предварителна организация, разговор с управата за броя и възрастта на децата, от какво имат нужда и т.н. Някои домове например отказват да приемат дрехи или играчки втора употреба или си имат някакви техни изисквания за вида на даренията.

Все пак бих искал и Веско, като участник в инициирането на идеята "около кръглата маса" ако може да сподели вижданията си за по-нататъшното развитие на подобен вид акции.
          Последно редактирано от Ivich; 28-12-07, 12:18.
          ... to be continued

Коментар

Ops. Да, трябва да се продължи.
            Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 28-12-07, 14:44.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/member.php?u=1797 Мисля, че има в предвид този Веско Все пак е "Уаз-инициативна акция"!
              sigpic

Коментар

Браво!
                Точно за това се гордея, че съм част от този форум.
                Продължавайте, скоро и аз ще се включа някак.
                Още веднъж-браво!
                П.П. Нека модераторите да залепят темата на видно място. Тук има хора с възможности и големи сърца, та си мисля, че идеята ще има добро развитие. Сигурен съм, че много участници даже и не подозират, че има такава тема. А желаещи за участие сигурен съм ще има.
                Последно редактирано от Кольо; 28-12-07, 18:04.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Сега в новините дадоха за някакъв дом за изоставени деца който наистина има нужда от спешен ремонт. Не разбрах къде е този дом, но ремонта май вече е започнал. Нека колегите да се включат и да намерим наистина места на които каквато и да е помощ ще е добре дошла. Аз ще се включвам всеки път с колкото мога.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                    Сега в новините дадоха за някакъв дом за изоставени деца който наистина има нужда от спешен ремонт. Не разбрах къде е този дом, но ремонта май вече е започнал. Нека колегите да се включат и да намерим наистина места на които каквато и да е помощ ще е добре дошла. Аз ще се включвам всеки път с колкото мога.
                    Васко, идеята за помощ в ремонта е много добра, аз преди време бях приканил колегите и бях заявил готовност да помогна с труд, инструменти и разбира се разни материали...спомням си със Сашо АЙСРЪНЪР ходихме до язовир Калин(за малко да стигнем до горе но на 2000 метра снега ни спря), там на пътя имаше дом за умствено увредени мисля, и доколкото помня изглеждаше мега зле... колко му е да побачкаме през деня няколко часа после вечерта да си отседнем някъде на хижа наоколо...

Ако се съберем няколко джипа за един уикенд сме спретнали доста добра работа където и да е, с бирата с майтапите както си му е реда, хем ще сме полезни хем ще стане един "тийм билдинг", аз поне гледам така на нещата леко абстрактно и много позитивно...

Достатъчно е да поправим бравите и вратите да се затварят, да накупим лента за изолиране на врати/прозорци и ще помогнем за отоплението на разните стари сгради чуствително, защото сега и да ги отопляват ефективността им според мен е като да пълниш пробита каца със спукана кофа...

Много поздрави,
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз съм там, Жоре. Виж тоя дом дали още има спешна нужда от нашата помощ и да действаме. За някои може да се стори, че малко прибързваме, но ако попитате децата и учителите им, ще ви кажат, че когато и да им се помогне все е късно.

Коментар

Колеги, с радост чета колко е бил добър Дядо Коледа!

Тъй като ме нямаше доста време, мога само да благодаря и да поздравя всички участници!!!!!
                        Идеята действително беше изказана на сбирка на клуб УАЗ, ама не виждам никаква пречка всеки клуб или група да вземат дейно участие в други такива акции, а защо не и да станат традиционни приятели с най-близкия дом!

За да продължим нататък, предлагам, да публикуваме точен списък с телефони на всички домове в страната, така че който има желание да организира подобни акции за всички по-големи празници.

За фондация и други организирани форми съм малко скептичен - защо да товарим и малкото си свободно време с излишни формалности?
                        Просто всеки с малко повече свободно време в момента от нас може да поеме конкретната организация а другите ще му помагат - с пари, труд, участие и много желание!
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

Не забравяйте на-важното - ТЕЗИ ДЕЦА ЩЕ НИ ЧАКАТ! Като сме започнали веднаж - най-важното е да продължим. Коледа не е само един ден в годината....

Георги, какво мислиш? Има ли други, за които е удобно да пътуват по-често натам?

Вероятно има колеги с пораснали деца, и много почти нови дрехи, играчки, други дреболии, които са в повече ?

Нека да помислим заедно
                          Show must go on!
                          LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                            Не забравяйте на-важното - ТЕЗИ ДЕЦА ЩЕ НИ ЧАКАТ! Като сме започнали веднаж - най-важното е да продължим. Коледа не е само един ден в годината....

Георги, какво мислиш? Има ли други, за които е удобно да пътуват по-често натам?

Вероятно има колеги с пораснали деца, и много почти нови дрехи, играчки, други дреболии, които са в повече ?

Нека да помислим заедно

Здравей Веско ,

Споделям, че не бива да чакаме само Коледа, и за оскъдното време си прав но все пак аз лично смятам ,че сериозните начинания изискват сериозна организация и някак си организацията трябва да е малко по-формална...

За съжаление обаче, аз в момента съм изключително зает с бизнес и с лични дела и би ми било почти невъзможно да организизрам цяла акция но при следващо начинание ще се включа разбира се с каквото мога...

Много поздрави,
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Здраво, Джипери!
                              Влизам за първи път във форума след един
                              шибан гриб, който ме нокаутира баш по
                              празниците, и кво да видя ... Осъществява-
                              нето на една красива идея е вече факт!!!
                              На свой ред искам да поблагодаря за анга-
                              жираността на всички приятели от клуб УаЗ
                              ( и не само!) и най-вече на Бат Джорджоне,
                              тоз сърцат пич, който, оказва се, не пожали
                              усилия за организирането на това добро дело!
                              И кво се оказа в крайна сметка?...че освен
                              да ръчкаме по машините, нас ни интересуват
                              и други неща?!?...Баси...сигурно доста хора
                              са останали изненадани, хора, за които сме
                              само некви чудаци, в масло до лактите, ка-
                              ращи некви ревящи джелеза, без грам ъкъл
                              у главите....
                              Всъщност, .......се таа!!!
                              Смятам, че е сложено едно добро начало, кое-
                              то, обаче, трябва да продължи! В тази връзка
                              мисля, че не е най-редно да ангажираме не-
                              прекъснато един или друг пичага от клуба ни,
                              или от Форума за организацията и провежда-
                              нето на всяко следващо мероприятие ...
                              Първо: Тичанката е голяма и изисква много
                              свободно мреме и Второ: При разговор с евен-
                              туални съмишленици, фондаций или просто
                              фирми подкрепящи идеята, различните колеги
                              няма да имат нужната представителност, без
                              зад тях да седи някакво наше сдружение или
                              фондация с идеална цел.
                              В тази връзка, искам скромно да предложа Весо,
                              и разбира се, Бат Джорджоне да ни съберат за
                              да учредим това Сдружение с нестопанкска цел
                              или каквото там се прецени.
                              Успех и досокоро!

п.п.Малко длъжко излезе....Сори!
                              Да живей куманизъма!

Коментар

На последната среща дискутирахме много неща, но развилите се събития и идеи надхвърлиха всичко което сме си представяли.

Децата - дадохме им играчки, шоколади, но им дадохме очакване, надежди! Но подготвени ли сме за това? Какво трябва да направим за да помогнем наистина за бъдещето на тези деца? Дали само подаръци и лакомства ще им помогнат за трудния самостостоятелен старт в живота?

Тези въпроси дискутирахме и Венци Петров даде блестяща идея - знанията и разговорите с умни хора от форума биха дали на децата много повече от всичко което може да се купи с пари!

Курсове под формата на срещи и обсъждания, разговори за ежедневието, професията и хобито на всеки от нас, филми и материали на интересни за тях теми - помислете как само с малко труд бихме направили живота им многоцветен и съдържателен!

Всеки тук е уникален човек, нека да помислим какво може да подготвим за различните възрасти и го представим на малките ни приятели. Техника, транспорт и помощници има тук в изобилие!

А след това намерим стипендии или вземем някои от тях на работа с възможност да учат....
                                Show must go on!
                                LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X