Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: АКЦИЯ зарадвай дете за КОЛЕДА

Ха така! Банда малки разбойници!

Дано има все повече хора, желаещи "да се нагърбят" с такива неща.

...и... едно голямо благодаря за начина, по който ми похарчихте парите.

Костюма вярно много ти отива Жоре. И на размер го докарваш екстра.

Респект!
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Честита Коледа на всички!

Да сте живи и здрави, и вие и семействата ви!

Съжелявам, че снощи не можах да напиша малко по-подробно как мина, но все пак бе празник и трябваше да обърна внимание и на трапезата с родата

Започвам от етапа на опаковането всички покупки се събраха във Ферозата, учудващо и за мен разбира се както си бяха в пликовете от МЕТРО неопаковани в кутии...

Аз и жената за няколко часа опаковахме всичко в индивидуални кутии, размер 1,64 лева увихме ги в хартия за подаръци, която се оказа много нежна, доста нерви си отидоха докате задобреем без да късаме подаръците ....

След като опаковахме 18 подаръка, останаха още доста шоколади и пликове със сладки, както е видно от снимките, на всяко детенце имаше по едно долнище на анцуг, по едно горнище, няколко чорапки, шоколадово яйце, голям щоколад Милка, среден шоколад Своге, разни малки КитКат и пликче сладки... въпреки това останаха един голям тежък плик от МЕТРО пълен с лакомства, те бяха дадени на ръка без опаковки на децата(дузината за които говорех) от дома в Белоградчик, на ръка защото ако бяха опаковани щяха или да бъдат взети от по-големите деца там( те са над 70 деца на възраст от 10 до 17 мисля години) или да бъдат прибрани от персонала...

Успях да натоваря подаръците в колата отново изненада за мен но се оказа, че има място и за още толкова )

Румен и Иво дойдоха точно на време в Белоградчик, като бяха взели и семействата си, за което им благодаря много, защото сам щеше да ми бъде много трудно а и мисля дечицата се радваха на многобройните гости и тяхното внимание

Пристигнахме в село Рабиша, мисля около 11 часа, дечицата бяха извикани да видят кой е отпред с едно зелено джипче - не мога да опиша радостта и емоциите, които показаха милите мъничета, викаха скачаха и се радваха, Дядо Коледа Дядо Коледа, веднага разпознаха "добрия старец" дори и с 4х4 а не с шейна

Приятно впечатление ми направи на мен лично, колко подреден и спретнат бе дома за деца, много уютно, топло, украсено и мисля добре подържано място...

Качихме се горе във всекидневната на децата, там в тази голяма стая те се скупчиха около нас и започнаха да чуруликат всяко по нещичко, Дядо Коледа ти от къде си...от Лапландия ли...на колко си години...от далече ли идваш....милите започнаха да се гушкат в нас и да ни прегръщат много емоционален момент за мен лично...

След това Дядо Коледа раздаде предварително надписаните подаръци, имахме 3 подаръка за мъници на 2-3 годинки, с плюшените играчки и бебешки чорапки както си му е реда ) имахме и 3 подаръка за по-големички деца останалите бяха "унисекс-униразмер" )

Хлапетата нямаха търпение но много сдържано чакаха да чуят името си и добрия старец да им даде подарък

След това поздравиха Дядо Коледа с песнички и стихотворения и получиха разрешение да отворят подаръците

Някой сладури, попитаха какво е това тежкото голямото(с надпис МИЛКА)... милите не бяха виждали толкова голям шоколад ))

Настана след малко едно късане на хартия и плюскане на шоколад ) прекрасна картина....

Което ми направи впечатление бе, че нкой от децата предпочетоха да се притискат и да се гушкат в мен отколкото да плюскат, дори имаше едно хлапенце Зоя което не докосна слакишите, поиска да седне в Дядо Коледа и да си говори

Правихме си много снимки, опитвахме се да сглобим играчките от корекомските яйца и да признаем аз и Румен се затруднихмя с някой, изисква се навярно манюъл 20 страници, някой играчки си бяха доволно сложни ) и за джипери...

Времетето летеше бързо и трябваше да се ориентираме да си ходим защото щяхме да нарушим режима на децата, трябваше да обядват и да спинкат

Малко да нахвърлям мисли, според мен Директорката на дома е много читава жена, страхотен човек и с голямо сърце, изглежда е наистина загрижена и се грижи за дома като добър стопанин, освен това бе задължила персонала да прекара Коледа с децата а не у дома със собствените си семейства, тя самата бе тям и щяха да им правят тържествена Бъдни Вечер...

Хлапетата бяха много културни, сдържани и милички, бяха чистички, добре облечени и много послушни.

Дадохме на дома малко лекарства, бяха ми останали 75 лева и тъй като не знаех точната сметка с дарените пари реших да ги похарча за лекарства, антибиотици и витамини, касова бележка ще постна по-късно, че сега съм на работа и ми е лудница...

В главата ми има много идеи и предложение, които смятам да изложа в други теми по-късно...
      Последно редактирано от BatGeorgeone; 25-12-07, 08:37.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Честито Рождество на всички!
        Здраве, късмет и благополучие!

И аз малко да поразкажа.
        С Иво (Ivich) се изчакахме на ШЕЛ преди магистралата. Мъглата беше както казваше баба ми “с нож да я режеш”.Пихме по кафе и настъпихме към Белоградчик. Георги ни чакаше на площадчето в пълно “бойно”снаряжение видно от снимките. Ранобудни зрители имаше и ни гледаха странно (що ли). Три джипа и Бат Коледа сигурно не са ежедневна гледка където и да било. Потеглихме към с.Рабиша и упяхме да пристигнем навреме, че детското нетърпение можеше да се обърне срещу нас – да си кажат децата: “Дядо Коледа не стига, че не е с шейна, а с джип, ами и закъснява” и да не ни искат подаръците. Още със спирането на колите и дузина деца се изсипаха на стълбите, бързо се ориентираха коя “шейна” е правилната и … знаете какво правят децата като видят Дядо Коледа! (Той пък да идва по-често). Бяхме посрещнати топло и сърдечно и от децата и от персонала.Бат Коледа се зае с работа - една от най-приятните в света. След малко всички деца имаха подаръци и решиха да ни зарадват с малка импровизирана културно-развлекателна програма. После почнаха лека викторина (кръстосан разпит) към Бат Коледа. Част от въпросите бяха “Ти как се казваш?”, “На колко си години?”, той се държа мъжки и не предаде четата. Подаръците бяха страхотни, децата се радваха, радвахме се и ние. Георги се беше сетил да закупи и доста от най-необходимите лекарства, които в този сезон наистина ще са от полза /дано не им потрябват поне до срока им на годност/. Понеже времето беше оскъдно и децата трябваше да правят сиеста, лека полека се сбогувахме с тях и персонала.

Искам да благодаря с риск да се повторя, на всички отзовали се финансово, на Иво и семейството му че дойдоха и най-вече на Георги, който бе двигателя /и окачването/ на акцията. ОБЕЩАЛИ СМЕ НА ДЕЦАТА да идем с повече джипове и да ги повозим до някоя полянка да полудуват /и ние/.

Ето и още снимки.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от rumbata; 25-12-07, 08:49. Причина: Заплес

Коментар

И още малко снимки

На последната Бат Коледа отмята в тефтерчето си още едно отлично свършено добро дело. .... Или пише акт на Иво
          Прикачени файлове

Коментар

Честито Рождество Христово!

Ето и моят отчет
            Денят беше 24.12.2007. Рано сутринта, около 5.30 ч. мъглата беше затиснала София, въздуха навън беше студен и влажен. Тъмно.
            Каузата обаче, беше благородна и никой не мрънкаше от ранното ставане. На мен и на семейството това щеше да е първото ходене лично в дом за сираци, и то на Коледа.

Пътят до с. Рабиша беше около 200 км и затова срещата ни с rumbata беше около 6.30-7.00 ч. на изхода на София. След запознаването и задължителното кафе тръгнахме.
            Част от пътя беше в мъгла и затова пристигнахме около 10.30 в Белоградчик. Там ни чакаше Георги, облечен като Дядо Коледа, и съпругата му вече опаковали, натоварили и подредили всички подаръци.
            За да не губим време, почти веднага тръгнахме за с. Рабиша и около 11.00ч. бяхме пред дома за деца "Детелина".

Всичко беше предварително организирано и от майката на съпругата на Георги, така че като ни видяха децата и възпитателките излязоха всички за малко пред дома за посрещането. Децата бяха много щастливи и подскачащи.

Вече Георги имаше помощници и подаръците бяха бързо разтоварени и пренесени в залата при децата.

Настъпи най-очаквания за малките момент - раздаването на подаръците от Дядо Коледа.

Всички вече имат подаръци, ама някой май иска ощв.

Я да чуе Дядо Коледа, какви са желанията на децата

Децата бяха обаче много нетърпеливи да си отворят подаръците и за момент настъпи един много весел хаос.

Всеки искаше да пипне и седне в Дядо Коледа.

Сергейчо.

Хайде и ние да не останеме по-назад от децата

Жените са суетни и от малки и е много важно да се почустват красиви. Това може да се случи и само с няколко малки фибички. Всички момиченцата много се радваха на новите си прически.

Вече и една играчка не можеш да сглобиш, без да прочетеш инструкциите

Можехме още дълго да стоим при децата, но вече беше станало обяд, възпитателките поглеждаха от време на време часовника на стената и решихме, че е време Дядо Коледа да тръгва по други негови важни задачи.

Срещата с малчуганите мина много непринудено и весело. Денят за всички беше прекрасен. Коледа е.

(снимано в дома за деца)
            ......................................................

Децата ни изпратиха и си пожелаха пак да се видим. Ние също си обещахме подобни срещи да не са последни и епизодични.

Дядо Коледа и участниците във впряга.

Всичко това нямаше да е възможно без участието на всички подкрепили идеята, без усилията на Георги по организацията на цялото мероприятие и без останалите, които бяхме там.
            Благодаря и аз на всички.
            Последно редактирано от Ivich; 25-12-07, 10:20.
            ... to be continued

Коментар

Ееееее, Иво се появи най-накрая. Добре си си дошъл у дома.

Коментар

Браво момчета!
                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                A2 (+)

Коментар

Момчета и момичета, страхотни сте. Поздравления.
                  О899 2б2 1З2

Коментар

Браво, момчета, БРАВО!!!
                    Няма по-хубаво чувство от това да бъдеш Дядо Коледа,
                    макар и за малко и за малцина!!! Завиждам ви за това изживяване!!!
                    А на Дядо Коледа пожелавам следващият път да си боядиса ботушите червени, че да не срами джуджетата!

Коментар

Здравейте на всички,

Първо Весели празници и страхотно изкарване на Нова Година, с най-добри пожелания за 2008ма

Ето прикачвам, няколко файла с касовите бележки за както следва, Метро, касова бележка за лекарствата и касова бележка за картонените кутии за подаръци...

Както се вижда в сметката ми са влезли 1000 лева аз изтеглих 1000 лева, аз дарявам 150 лева, Васко КОЛОНАЛ ми даде на ръка 50 лева, Ивич ми даде 50 лева на ръка, следователно събрани са точно 1250 до този момент.

До тук похарчих приблизително 1190 лева в МЕТРО, около 25 лева за картонени кутии за подаръци от Пощата на Плиска, около 75 лева за лекарства от аптека в Белоградчик всичко общо около 1290 лева.

Мисля сметката е чиста.

Благодаря за добрите пожелания, благодаря за добрите дела на дарителите и благодаря на всички за помоща, която ни оказвате/хте, пряка или коствена всички допринесохте това да се случи от начало до успешен край!

Пожелавам ви прекрасно изкарване на празниците,
                      Прикачени файлове
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Надявам се, че това не е края на добрите дела.

Коментар

БРАВО ЮНАЦИ!!!Нека има повече ХОРА, като вас...
                          всички добрини да ви се връщат тъпкано!
                          sigpic

Коментар

Сега видях темата и я изчетох от начало до край. Нека господ дава здраве и радост на всички хора, които участват в това начинание и да го повторят и потретят и т.н.. Другия път да се умножава сумата и децата които ще я получат.
                            Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Васко, разбира се, че няма да спрем до тук, днес пак направих малка тренировка, занесох на едни старци отшелници в планината на билото над Луково по едно подаръче скромно

А сега за другите ми идеи:

1. Мислех си за онези дечица които зарадвахме на Коледа, те са 20тина, да им издиря рожденните дати и да ги зарадаваме на датите, торта, свещички, скромен подарък, малко внимание...

2. Другата ми идея изисква малко по-стратегическо планиране но тя би имала и най-дълготраен позитивен ефект...когато децата навършат 18 години, ги изритват от домовете и грижите за тях секват изведнъж, кофтито е, че преди да навършат тази възраст у тях рядко се наблюдават трудови специфични умения и някакво особено знание и обща култура, мислех си, че имам някакви практически умения, познания, опит, имам и доста такива познати, ако мога да намеря малко лаптопи назаем примерно и да организирам, разни кратки курсове по компютърна грамотност, може би кратки готварски такива + стаж, с други думи да дам поне някакъв шанс на децата да влязат в живота не като аутсайдъри а с поне малка начална скорост и шанс за реализация...не казвам, че няма успели такива дечица просто глобално картината според мен е такава...

Нека се посъберат малко идеи и ще отворим нова тема...

Много поздрави,
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Идеята да се помага на такива домове и деца е чудесна,
                                за това и се включих. Но идеята да се помага само на някои,
                                никак не ме прави щастлив.
                                Има домове, забутани на м......си и деца,
                                които също искат искрица топлинка!!!!
                                Лесно е да отидем в Дрен, или на друго "цивилизовано" място.
                                Там, без друго, сигурно има делегации през ден.
                                Дайте да правим "трудните неща".
                                Иначе, излиза, че го правим най-вече
                                за изчеткване на собственото си его и снобизъм...
                                И БатГеоргеоне,
                                ако искаш нещо наистина сериозно да правиш,
                                дай да регистрираме една фондация ОffroadHeart,
                                че в тая държава безпътни сърца има в излишък!
                                Последно редактирано от Тони Груев(GAD/dag); 27-12-07, 21:15.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X