Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фотографията през нощта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фотографията през нощта

И аз да се разпиша, 17 мин. f/7.1 12mm

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MAD_2004_resize.jpg
Прегледи:1
Размер:245.5 КБ
ID:5480610

Коментар

Име:DSC_0034.jpg
Размер:125.9 КБ
ID:5506892
      Смотан първи опит и от мен. Имам намерение тия дни да снимам малко нощни пейзажи и тая първа тренировка малко ме разочарова. Тая снимка е нещо от рода на 30сек. експозиция ф8. при исо 100 или 200 не съм сигурен,че направих доста снимки експериментирайки. Установих,че ярко осветени обекти с реклами,не мога да снимам с 30сек. експозиция,защото става ужас... какви настройки са добри за такива снимки? Най-добре се получи на 5сек. експ. иначе се размазва всичко. Гледам,че на исо-то имам опция "град със светлини фойерверки и пр." мисля,че е на "800", обаче ми се струва,че при исо 100 стават по-добри? Нормално ли е? Препоръчително ли е да се ползва светкавица и кога? И друго.. дайте някой тарикатлък за фокусиране у тъмницата.. през визьора нищо не скивам.. в лайв-а същата работа... колкото и да зумвам... не видим

Коментар

Не е лесно нощната ако искаш да е като хората. За капак баланса на бялото ти е отишъл у ряката.
        Ама за да има смисъл дай някой кадър с идея. Щото реално няма правилни и неправилни начини е така теоретично. Избощо техниката е последните 2% от фотографията, ако се гони артистичност естетика или там нали квото

Боби, започни от тук
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Статив и кабелен или безкабелен спусък. За фокуса - слагаш обектива на широко ~ 20мм, ръчен фокус малко след средата на хода на фокуспръстена в посока безкрайност и затваряш блендата на 11-13. Експозицията пак на М, но зависи на кое отдаваш предпочитание - детайлите в светлините или в сенките, т.е. експонираш или по най-светлото или по най-тъмното, но с известна поправка за разработване и на другия край. ИСО-то на 100 защото при дълга експонация шумът е гарантиран така или иначе. И както каза по-горе колегата, без да знаеш какво точно искаш да получиш няма и да знаеш как да подходиш. А снимане на нощен пейзаж и светкавица не се връзва поне за мен освен в много специфични случаи.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Ясно,за светкавицата питам,защото апарата ми я препоръчва като правя настройките,че светлината е малко и е рекомендет.идея липсва поради простата причина че от терасата виждам само това :d я кажете за снимка на човек в тъмното каква скорост на затвора е препоръчителна при снимка от ръка ,така че ем светлината да е доволно хем да не се раМаже.яно че Зависи от ситуацията ама примерно нормално улично осветление. Под 5сек ми излизат тъмни но пък се размазват на повече от 5 без статив. Някаква да речем златна среда има ли ?
            Пепи мерси за четивото са ще разгледам
            П.с това за фокуса до безкрайност не ми емн ясно

Коментар

Име:Picture 177.jpg
Размер:178.3 КБ
ID:5518127

Име:Picture 161.jpg
Размер:494.9 КБ
ID:5518128

Име:Picture 162.jpg
Размер:611.4 КБ
ID:5518129

Име:Picture 167.jpg
Размер:437.4 КБ
ID:5518130
              Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Нощната фотография е специфично нещо, много зависи какво искате да постигнете и какво снимате. Ето и едно мое произведение

Име:a_1287990791_Noshten-belogradchik.jpg
Размер:340.8 КБ
ID:5523457

Коментар

Ето и от мен две снимки - нощния Несебър е от 2012, правена е с Пентакс К20 и обектив Тамрон 17-50 f2,8, А втората е една живописна вятърна мелница край с. Белинци, Разградско. Апарат Пентакс К5-2р 17-50 Тамрон, правена е на 17мм, f2,8, ISO 100, 30 сек.

Име:nesebar.jpg
Размер:58.1 КБ
ID:5537544Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP9337_r.jpg
Прегледи:3
Размер:229.9 КБ
ID:5537545

Коментар

Привет,
                    като начинаещ в цифровата фотография, качвам и аз една нощна снинмка, снимана от оградата на къщата ни в Голяма Раковица.
                    Според мен някак си интересно цветово се получи
                    SONY NEX-5N,18-55, f/4, 6 sec, ISO 200

Име:DSC00376.jpg
Размер:125.4 КБ
ID:5538018

Коментар

И аз направих един експеримент, нагласих фото апарата да заснеме едно и също нещо през интервал от 10 мин.

Име:Picture 032.jpg
Размер:93.1 КБ
ID:5538391

Име:Picture 033.jpg
Размер:85.9 КБ
ID:5538392

Име:Picture 034.jpg
Размер:63.8 КБ
ID:5538393

и после ги обединих в програмата за HDR и се получи това

Име:Picture 032_3_4_tonemapped.jpg
Размер:176.1 КБ
ID:5538394
                      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Ахтопол, фарът, синият час - минути след залеза

Име:774364_591955787496659_1149566674_o.jpg
Размер:27.8 КБ
ID:5538405

Коментар

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
                          И аз направих един експеримент, нагласих фото апарата да заснеме едно и също нещо през интервал от 10 мин.

[ATTACH=CONFIG]651130[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]651131[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]651132[/ATTACH]

и после ги обединих в програмата за HDR и се получи това

[ATTACH=CONFIG]651133[/ATTACH]
                          А защо след като и трите кадъра са тъмни HDR-а е станал толкова светъл...
                          най-малкото не можеше ли да се потъмни малко софтуерно...?
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Днес нещо ме беше засърбял показалеца и след кат цял следобед гоних един кълвач из храсталака, но така и не можах да го изловя достатъчно добре, вечерта се качих на терасата:

Име:DSC_0735.jpg
Размер:49.8 КБ
ID:5555067
                            След традиционната снимка на Луната над София, реших да се заиграя малко и с една от любимите си теми - Орион

Име:DSC_0736.jpg
Размер:51.4 КБ
ID:5555068
                            За тази снимка се постарах да се придържам към съветите на Камил Тамиола, а именно:
                            Цялата автоматика на апарата се изключва - включително и вградените шумоподтискания.
                            Снима се от статив с функцията Mirror Lock-up
                            Режим М
                            Обектива на най-отворена бленда, в случая 2.8 и ръчно фокусиран хиперфокално. Обективът е Сигма 24-70/2.8
                            Скоростта се подбира според фокусното разстояние на обектива, така че да се минимализира ефекта на провлачване на звездите (тук допуснах малка грешка, защото пропуснах, че в тая сметка участва и кроп фактора, така че 25-те секунди дойдоха малко в повече)
                            Експозицията се нагласява, като с проби се подбира подходящото ИСО. В случая се получи при 500.
                            (Вероятно резултатът щеше да е по-добър, ако не бях пропуснал кроп-фактора в сметките, което ще рече скорост 15 сек. и съответно ИСО 800.)
                            Последно редактирано от stargazer; 18-01-14, 21:48.
                            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Полезна статия

http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=TRAINING&request=read&id=10&page=28

Коментар

Нощните снимки са ми едни от любимите, особено да улавям светлините на колите, като тази...

Ето една нощна снимка на Ал. Невски която направих миналата неделя от Копитото (сиреч, около 10км. разтояние) с ръчен обектив 300мм. на м42 с телековертор 3х заснето с Д90-ката ми, само я конвертирах в черно бяло, понеже техниките от 80-те не се славят с особена острота, особено с телеконвертор
                                Моите снимки...
                                https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                                https://500px.com/ivankoo

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X