Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дискусии и критика на снимки (на деня)
Свий
X
-
-
От: Дискусии и критика на снимки (на деня)
Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнениеАми щом очакваш, ето ти моите непрофесионални забележки:
- Композицията е лоша - водопадът, който иначе е хубаво размазан, е на много в средата, малко се губи сред скалите...; Има някакви жици, които минават в горната част и пречат; предният план не помага много за създаване на чувство за дълбочина на снимката
- Светлината е неподходяща - всички неща на снимката изглеждат като нарисувани на тепсия, демек не се усеща релеф; цветовете са много убити, няма и контраст.
- Няма достатъчно острота картината - т.е. почти нищо не е на хубав фокус. На каква бленда е снимана?
Ето една нескопосана илюстрация какво може да се подобри (то първо трябва да се снима при подходящи условия и с подходяща композиция, де)...
[ATTACH=CONFIG]597153[/ATTACH]
Благодаря, колега. В интерес на истината с тази снимка си настройвах апарата. Да определено има още какво да се желае, но тепърва му свиквам.Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме”.
Коментар
-
ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Горната снимка на Райковски преместих от "Снимка на деня". Нека я обсъдим и ако решим, че става за там - ще я върнем.
Уточнявам, че следя темата доколкото мога, но понякога не мога, и се появяват недотам добри снимки. Т.е. нагоре в темата има и е имало и по-лоши снимки от тази, но това е положението. Това го казвам за да не тръгне дискусията в посока - "ама защо мойта е изтрита, а не оная?"LZ2NKM
Коментар
-
Та сега- какво и е на тази снимка ?ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнениеТа сега- какво и е на тази снимка ?
Иначе най-добрите снимки са тия в които зрителят веднага вижда нещо на снимката. Може и да не е точно това, което авторът е искал да сложи, но не е нужно да пита. А в твойта снимка аз нищо не разбирам и трябва да разбера какво искаш да постигнеш.LZ2NKM
Коментар
-
Идеята на снимката ми беше, точно часовникът, затова е и в средата.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Ако искаш часовника да е в средата непременно/въпреки че с такъв фон бих избрал по-скоро златното сечение/, смятам,че тогава мащаба му не е адекватен на останалата част от снимката-т.е. много е малък.Струва ми се ,че има проблем и с вертикалата му.Лявата му част е доста мътна/ако различното положение на стрелките е част от идеята/.И изобщо може би фона трябва да е дефокусиран,за да си реализираш по -добре идеята.Ако имаш възможност да опиташ пак там,пробвай ракурс по- отляво,при по-дифузна естествена светлина.Бих пробвал и няколко различни стопа на експонацията.Опитай и снимка ,без тази част от небето за фон.Не мисля, че допринася с нещо.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнениеИдеята на снимката ми беше, точно часовникът, затова е и в средата.
Иначе снимката е плоска, банална, и ако има някаква идея в нея - само ти си я знаеш. С фотография не можеш да покажеш всичко. И оттук идва въпроса: Как да снимаме времето? Не е невъзможно да изобразиш течащото време, но трябва да мислиш. И тоя воден знак за какво е - само те отдалечава от нещата.LZ2NKM
Коментар
-
ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Около момичето има излишно много пространство, което разсейва и разваля композицията. Очите на девойката не са хич на фокус и не привличат вниманието. Не е хич лоша идея пъпките по челото да се пипнат малко с фотошопа - и те разсейват. Бих гласувал и против цветята на потника..."The only regret I will have in dying is if it is not for love."
Gabriel Garcia Mаrquez
Коментар
-
Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнениеКакво мислите за тази портретна снимка ?.......
Иначе по снимката-изстреляна е без да се мисли преди и след снимането/малко обработка/.Май не си разглеждал и портретни снимки.
На предната ти снимка не разбрахме каква е идеята.
Сега ще я споделиш ли,както и exif данни?
Коментар
-
Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнениеАз си мисля, че няма нищо общо с тази тема.
Иначе по снимката-изстреляна е без да се мисли преди и след снимането/малко обработка/.Май не си разглеждал и портретни снимки.
На предната ти снимка не разбрахме каква е идеята.
Сега ще я споделиш ли,както и exif данни?
Не съм изстрелял снимката, просто питам. Разглеждал съм портретни снимки, Вие ако снимате от 30 години, аз снимам от няколко месеца. Все още разучавам Фотошоп, така, че не мога да направя перфектна снимка чрез него. Просто попитах.
Благодаря за вниманието, което ви отнех, аз не желая когато споделя снимка, да бъда нападан от велики фотографи. Исках да получа отговори, както по-горе, а не нападки.
Дано промените начина си на отговаряне, защото няма да се учудя и ако други спрат да публикуват, както аз ще направя от тук, нататък.
Поздрави !ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнениеАз си мисля, че снимката е точно за тук, защото темата е за ''критики'', а също си мисля и, че прекалено много се заяждате.
Не съм изстрелял снимката, просто питам. Разглеждал съм портретни снимки, Вие ако снимате от 30 години, аз снимам от няколко месеца. Все още разучавам Фотошоп, така, че не мога да направя перфектна снимка чрез него. Просто попитах.
Благодаря за вниманието, което ви отнех, аз не желая когато споделя снимка, да бъда нападан от велики фотографи. Исках да получа отговори, както по-горе, а не нападки.
Дано промените начина си на отговаряне, защото няма да се учудя и ако други спрат да публикуват, както аз ще направя от тук, нататък.
Поздрави !Ако го възприемаш така - то си е за теб. Мен са ме правили на нищо по-добри фотографи от мен, и в повечето случаи съм бил съвсем доволен от това. Все съм научил нещо от "заяждането".
Колкото до конкретната снимка, аз не казах нищо, понеже макар да имам бегли опити, слабо разбирам точно този вид фотография. Мога да ти кажа, че фонът ме натоварва. В такава снимка аз бих акцентирал на човека по някакъв начин. А при теб имаш прекалено много фон и то с атрактивни за окото зелено и тъмни сенки. Лицето контрастира силно с фона и става едно такова отвлечено. После момичето е облечено със зелено, а за допълнение има червена роза (или каквото е там), което дърпа много погледа. Един портретен фотограф преди време ми каза, че моделът трябва да е облечен в неутрални дрехи, без някакви цветни неща, без силен грим, обици и т.н. за да не става снимката прекалено претоварена. За тази снимка бих те посъветвал момичето да носи бяла или друга не толкова "искряща дреха" и да мислиш много за фона - по такъв начин, че да не отвлича много - в случая си го размазал, но цветът не е добър...LZ2NKM
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар