Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискусии и критика на снимки (на деня)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дискусии и критика на снимки (на деня)

Що момчета, а момичетата не може ли да пишат, на мен много ми хареса снимката с цъфналата шипка!

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      Момчета, я набързо ми нашокайте рЕпата - тази снимка става ли за показване или да пътува към коша?
      Аз не разбирам много, но да си кажа и аз.
      Хубава снимка
      Изчистена.
      Фокусът е остър, детаилите са добри.
      Много хубаво боке отзад.
      Ти не беше ли с Никон, че нещо се бъркам, от данните на снимката това е с Canon 40D.
      Обектив ?

Поздрави,
      Калин
      .

Коментар

Първоначално публикуван от n960 Преглед на мнение
        ... с една ,,сапунерка '' преди...
        е това е яко! а пък ако на мястото на това чепче отпред имаше нещо, което чака да бъде изядено...
        "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          Момчета, я набързо ми нашокайте рЕпата - тази снимка става ли за показване или да пътува към коша?
          ами много си е хубава според мен (не, че разбирам много). иска ми се фона да не е толкова тъмен. освен това според мен листата отпред са твърде на фокус, за разлика от цвета.

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
          ами много си е хубава според мен (не, че разбирам много). иска ми се фона да не е толкова тъмен.
          разбира се, тъмният фон пък помага много да изпъкне основният обект, така че не пречи хич. само споделих какво си помислих, като я видях снимката.
          Последно редактирано от damon; 10-06-13, 14:44. Причина: сливане на две мнения
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Здравейте, МОМИЧЕТА и момчета! Пиша момичета с главни букви защото беше отправена критика за дискриминационния подтекст на първия пост. Благодаря за критиките и добрите отзиви естествено. Листата отпред и на мене започнаха по-късно да ми вадят очите, но следващия път по-добре. Фона го стъмних допълнително, но и това е в повече. Не съм снимал с Никон интензивно. Снимам с Канон 40Д. И на мене не ми се вярва,че елементарния кит 18-55 IS твори такива чудеса, но снимката е направена с него. Весела и успешна седмица на всички!
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
              е това е яко! а пък ако на мястото на това чепче отпред имаше нещо, което чака да бъде изядено...
              Я, то май не е чепче, а си е направо птиче... Ма много е хубава тая снимка!
              Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Какво мислите за долната снимка?

Един колега я предложи за снимка на деня, но съм я махнал. Освен, че е снимана долу горе в нелош част на деня не виждам нищо друго. Прекалено претрупана без никакъв обект, отделно или е голям кроп, или е снимана на високо ИСО и качеството е лошо. Сещам се за едни нощни снимки на Гоблин, които са образец по техническо изпълнение.
                LZ2NKM

Коментар

Аз съм съгласен с теб. Със сигурност на това място биха могли да станат доста добри снимки, но за съжаление тази не е от тях. Някак си не може да ме грабне. Дори и да ме хване за ръка не може. Добри игри на светлините във водата, но... Един пейзаж също може да има история... Да не говоря, че трябва да има история. Когато погледнеш едно море, планина и поле веднага да ти изскочат мисли за мястото. В тази снимка, мисля това не е постигнато.
                  Интелекта често може да остане скрит. Но глупостта - никога!

Коментар

Ето това щракнах днес с моя Никон D3100... има още какво да се желае. Очаквам критика Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0112.jpg
Прегледи:1
Размер:209.7 КБ
ID:5493666
                    Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме”.

Коментар

Първоначално публикуван от toyota_offroad Преглед на мнение
                      Ето това щракнах днес с моя Никон D3100... има още какво да се желае. Очаквам критика

Ами щом очакваш, ето ти моите непрофесионални забележки:

- Композицията е лоша - водопадът, който иначе е хубаво размазан, е на много в средата, малко се губи сред скалите...; Има някакви жици, които минават в горната част и пречат; предният план не помага много за създаване на чувство за дълбочина на снимката
                      - Светлината е неподходяща - всички неща на снимката изглеждат като нарисувани на тепсия, демек не се усеща релеф; цветовете са много убити, няма и контраст.
                      - Няма достатъчно острота картината - т.е. почти нищо не е на хубав фокус. На каква бленда е снимана?

Ето една нескопосана илюстрация какво може да се подобри (то първо трябва да се снима при подходящи условия и с подходяща композиция, де)...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Vodopad2.jpg
Размер:460.9 КБ
ID:5493785
                      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Име:DSCN4398.JPG
Прегледи:2
Размер:207.7 КБ
ID:5493789
                        Какво мислите за този охлюв ?
                        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Име:rila 1268а.jpg
Размер:146.7 КБ
ID:5493865Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rila 1277а.jpg
Размер:164.0 КБ
ID:5493866

...и пак - същия ден.
                          Прикачени файлове

Коментар

Име:rila 1189а.jpg
Размер:253.2 КБ
ID:5493868

... водна феерия под едно водопадче...
                            Прикачени файлове

Коментар

Може би трябваше да се вижда цялото. Ако не бях прочел какво е едва ли щях да се сетя.
                              Интелекта често може да остане скрит. Но глупостта - никога!

Коментар

Първоначално публикуван от toyota_offroad Преглед на мнение
                                Ето това щракнах днес с моя Никон D3100... има още какво да се желае. Очаквам критика
                                Освен, че си размазал водата с ниска скорост, друго интересно не виждам. Ползвал си си някакъв по-дълъг обуктив или фокусно разстояние, и в резултат перспективата е твърде "смачкана" - просто една плоска снимка. Нямаш преден план, нямаш някаква сянка, която да покаже някакъв обем. Колегата правилно тия я е кропнал - трябваше да се преместиш по-близо може би и да ползваш по-широк обектив. Жиците също съсипват снимката.

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                                Какво мислите за този охлюв ?
                                Нищо не разбирам от такива снимки. Някой друг да се изкаже.

... водна феерия под едно водопадче...
                                Не се разбира какво си снимал от снимките. Трябваше да го измислиш по-добре. За личния ти албум и в контекста на някакви други снимки може и да става, но като единична снимка - не.

...и пак - същия ден.
                                Първата снимка на змията според мен е добра. Може би ако беше изчакал, или завъртял камерата за да може змията да се плъзне още малко по почти целия кадър щеше да е по-добре...
                                LZ2NKM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X