Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимки на I.Stoyanov

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Снимки на I.Stoyanov

Ейй... НАЙ-НАКРАЯ, с тая програмка, май вече се получава добре

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_DSC0234.jpg
Прегледи:1
Размер:268.2 КБ
ID:5543122

Име:_DSC0235.jpg
Размер:83.4 КБ
ID:5543123

Коментар

Радвам се, че помогнах!
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Да ти кажа честно...аз не виждам някаква съществена разлика/да не кажа почти никаква/
        Аз ли съм кьорав или...всичко е в главата ти направо не знам/вероятно проблема е в мен.../
        Щом обаче това ти носи радост и смяташ ,че нещата са по-добре,това е супер...!
        Важното е на първо място на теб да ти харесва
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Още няколко от изминалото лято :

Име:DSC_0007.jpg
Размер:170.1 КБ
ID:5543146

Име:DSC_0014.jpg
Размер:138.2 КБ
ID:5543147

- миг преди да завали

Име:DSC_0080-Recovered.jpg
Размер:187.9 КБ
ID:5543148

Име:DSC_00410.jpg
Размер:128.5 КБ
ID:5543149

Поздрави
          п.п. ма казвайте де кое ви Аресва, кое не, какво само разтягате локуми такъв обектив, онакъв обектив, такава програма - онакава

Коментар

Ааа..ами ние с колегата малко поизползвахме твоята тема за разговор,ама...ти не се сърди сега
            На мен повечето ти снимки ми харесват/разбира се казано чисто аматьорски и без да навлизаме в детайлите/.Просто ме кефи как си снимаш и какви различни опити правиш.За качествата им...ами има доста по-навътре в материята,ама...нещо не ни сайдисват нас начинаещите аматьори.Та пробвай пак в темата с критиката...може и да имаш късмет
            Иначе...на някои снимки ми прави впечатление,че има доста прешарпнато/т.е. рязкостта е доста в повече-вероятно при пост обработката/.С тази опция трябва да се внимава много,защото тя е едно от нещата които най-много и най-лесно развалят кадъра.
            Нощните снимки ми харесват.Пробвай да снимаш на по-затворена бленда и на по-дълга експозиция/нещо от сорта на F20 и примерно 25-30 сек. експозиция/.Ще видиш каква разлика има.Поради дифкакцията на светлината се получават интересни звездовидни форми на светлинките,а особено ако пък в кадъра ти влизат и преминаващи коли...така ефекта от дългите червени/от стоповете/ и бели /от фаровете/ линии се постига с много по-голяма сила.
            Уф...стига съм се изказвал,че кой знае колко глупости написах...
            П.П.Ама и ти нищо не каза за моята черно-бяла снимка в темата "Снимка за критика"...,така,че сега ми висиш...
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER

Коментар

Пре шарпнатото се получаваше следствие ресайзвънето. Надявам се вече да бе е така.
              - нощни снимки що -годе знам как се правят, обаче горните са снимани от ръка и на практика под 1/3 от секундата не мижех да падна

Още утре от компютъра ще дам своето мнение за някой твой шедьовър.

Коментар

Хаха...значи още една препоръка.Нощни снимки се правят основно със статив/това вероятно го знаеш /.Просто не трябва да те домързява да го носиш,защото дава доста големи възможности при нощните кадри.Така с него имаш възможността да експериментираш и да правиш съответно невероятни кадри!
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER

Коментар

Вече писах при снимките ма кой да чете...
                  Статива бе в колата, чаках приятел да дойде с влака и реших да поснимам, обаче не взех статива понеже бе прекалено студено, хората премръзнали чакат по пероните а аз... разнасям статив и фотоапарат. Нямаше как, те и така само с апарата ме гледаха хм.. странно

- освен статив за нощни снимки ползвам и дистанционно

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                    Вече писах при снимките ма кой да чете...
                    Статива бе в колата, чаках приятел да дойде с влака и реших да поснимам, обаче не взех статива понеже бе прекалено студено, хората премръзнали чакат по пероните а аз... разнасям статив и фотоапарат. Нямаше как, те и така само с апарата ме гледаха хм.. странно

- освен статив за нощни снимки ползвам и дистанционно
                    Това пък за колата ,статива и очаквания приятел наистина не съм го прочел
                    Сори...аз пък нощни снимки без статив въобще и не си помислям да си играя да правя.Не и с моя обектив.Сега ако се сдобия с някой на 2.8...може и да пробвам,ама иначе не.Предпочитам като ще е гарга ,да е рошава!
                    П.П. И нАйшли къв съм бърз...Слагам апарата на статива и го нося почти по мишница вертикално/като мафиот пушка помпа/оглеждам ситуацията,решавам къде ще снимам и от какъв ъгъл и ...в един момент докато наоколо съумеят да се опулят само разпъвам краката на статива,фокус и...пиу..пиу...2 сек. на самоснимачка и после 20-30сек. експозиция и съм готов.Половината минувачи наоколо дори и не разбират какво е станало...
                    Обаче за сметка на това,ако няма никой и е спокойно...мога един кадър да го експериментирам по 20пъти и съответно да си извися там 1 час...
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER

Коментар

Знааам . Последния път ходих с приятели привечер да правим една панорама или по - точно те люпеха семки аз снимах и по едно време гледам мойте хора зачезнали... , тогава се досетих, че в захласа си те ми говореха нещо, а аз виках само - добре, добре.. Хорицата не издържали 2 часа и кусур и хванали пътя, срещнах ги по пътьом с колата. Тъй, че човек може яко стабилно да "хлътне".

Поздрави

Коментар

Знааам . Последния път ходих с приятели привечер да правим една панорама или по - точно те люпеха семки аз снимах и по едно време гледам мойте хора зачезнали... , тогава се досетих, че в захласа си те ми говореха нещо, а аз виках само - добре, добре.. Хорицата не издържали 2 часа и кусур и хванали пътя, срещнах ги по пътьом с колата. Тъй, че човек може яко стабилно да "хлътне".

Поздрави
                        Хахаха...позната картинка...
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Ся съм в дилема, имам купувач на моя 18-55 и се чудя дали да го продам и да си взема 18-70. Друг с идята да го подменя най-вече щото е по-рязък и челната леща не се върти. 18-105мм не ми допада
                          Та дали си залужава занимавката >?

Поздрави !

Коментар

Ся съм в дилема, имам купувач на моя 18-55 и се чудя дали да го продам и да си взема 18-70. Друг с идята да го подменя най-вече щото е по-рязък и челната леща не се върти. 18-105мм не ми допада
                            Та дали си залужава занимавката >?

Поздрави !
                            При всички случаи си заслужава.Китака 18-55 не го бива хич/то и цената му е толкова де/.ако го продадеш,не бързай толкова ,а се разгледай.Ичма доста предложения от алтелнативни фирми на никон/Сигма,Тамрон и т.н./,които дават в този диапазон много резки и качествени обективи,а ценово са доста по Никонските!
                            П.П.Според мен се загледай по Сигма 17-50f2.8...по-скъп е ,но е съвсем друг клас обектив и си заслужава.На мен тий ми е един от вариантите за обектив.Принципно аз търся ултраширок,но като го хвана в ръцете си и направя няколко снимки знае ли се какво ще ми дойде от вътре.Ценово до скоро тази Сигма беше 1579лв...,а сега вече е 850,00лв.
                            Поздрави!
                            Последно редактирано от lubashki777; 05-12-13, 07:17.
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Nikkor 18-70mm. Вече пробвах един и доста ми допадна. Проблема както винаги е финансов, то гога ли не е бил... Та горе споменатия обектив ми е тамън в бюджета. Проблемът е, че пробам лк китака оставам само с един 80-210 и бързо ще трябва да се снабдя съз заместител т.е. нямам време да постбера пари.
                              - ти имаш ли нещо предвид Сигма или просто като идея

Коментар

Виж...редактирах си горното мнение,докато си писал
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X