Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимки на I.Stoyanov

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Снимки на I.Stoyanov

Бравос.Адмирации.И аз отдавна се каня да минавам от зоната на сапунките към истинските апарати и ето такива снимки ме подсещат защо.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
      Бравос.Адмирации.И аз отдавна се каня да минавам от зоната на сапунките към истинските апарати и ето такива снимки ме подсещат защо.
      Ами аз минах от Гсм към ДСЛР - е в началото не ми беше лесно, особено с размерите и теглото. Сега без апарата не отивам и до магазина. Горните снимки са заснети съвсем случайно, пътувайки си по задължения, но определено са едни от най -добрите ми попадения

Коментар

Едва сега видях темата ти! Чудесни снимки! и аз съм с DSLR отдавна , но не съм се "заигравал" с настройки ( сложни са ми ) Браво , Ванка!
        Б. Бонев
        0осем88две6шест71три

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Бонев Преглед на мнение
          Едва сега видях темата ти! Чудесни снимки! и аз съм с DSLR отдавна , но не съм се "заигравал" с настройки ( сложни са ми ) Браво , Ванка!
          Мерси, приятелю

Коментар

Днес получих кокин системата, която бях поръчал преди 2 седмици. Системата е с ND +2 +4 +8 + син/оранжев/сив градиентни. Ведна ги разопаковах и излезнах на терасата да видя какво съм си взел :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0019.jpg
Прегледи:1
Размер:399.6 КБ
ID:5560840

Име:DSC_0021.jpg
Размер:377.9 КБ
ID:5560841

Име:DSC_0022.jpg
Размер:535.6 КБ
ID:5560842

- до тук всичко наред, ама се запитах - имам ли нужда от тази ситема и реално кое НЕ може да се постигне в последствие с PS

Eдната е направена с PS другата с филтър -е кажете коя ви Аресва повече и коя - коя е ?

Име:DSC_0030 Photo.jpg
Размер:638.8 КБ
ID:5560843

Име:DSC_0032.jpg
Размер:651.0 КБ
ID:5560844

Жокер - втората е с кокина
            и пак - кое от системата може да влезе в незаменима употреба ?

Коментар

Всички ще ти влязат в употреба. Лошото е, че обикновено като се усетиш, че ти трябват, се оказва че не ги носиш

Реално, първия кадър си го "изтощил" за да постигнеш ефекта на филтъра - т.е. ако искаш още ще е с цената на много загуби в планината. Филтърър ти дава възможност да тръгнеш от една крачка по-напред. А ND-тата - ми примерно, представи си, че искаш да снимаш сграда (или паметник) през деня обаче пред нея минават непрекъснато коли и хора и помисли как ще ги елиминираш от кадъра
              Последно редактирано от stargazer; 04-02-14, 20:07.
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Ами времето ще покаже, макар че с PS ми допада повече (направил съм го с 2ри леър и дефакто си бачкам само по небето..)

Коментар

То незаменими работи няма, ма ако искаш да снимаш градове призраци посред бял ден, НД-тата са твоето решение. Ако могат и да се комбинират по 2-3 наведнъж си съвсем въоръжен.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                    То незаменими работи няма, ма ако искаш да снимаш градове призраци посред бял ден, НД-тата са твоето решение. Ако могат и да се комбинират по 2-3 наведнъж си съвсем въоръжен.
                    Нещо не схващам идеята за "призрачен" град /паметник
                    . Бихте ли обяснили

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                      Нещо не схващам идеята за "призрачен" град /паметник
                      . Бихте ли обяснили
                      Да снимаш през тъмен филтър на толкова дълга експозиция че движещите се обекти като хора и коли да не се запишат на снимката понеже не са прекарали достатъчно време пред обектива.

Става, но да не си в Щатите. Тук с тия светнати фарове през деня и с тия автоматици на снимката все ще останат я фарове, я стопове.

Но да, в природата става.

Тази е на 1/125:

Име:P4100537.JPG
Размер:205.5 КБ
ID:5560940

Тази е на 71 секунди с филтър:

Име:P4100539.JPG
Размер:166.7 КБ
ID:5560941

На втората минаваха разни патки и други гадинки дето на снимката ги няма. Аз също се плезих пред обектива но ме няма.
                      Последно редактирано от Goblin; 04-02-14, 21:40.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Да снимаш през тъмен филтър на толкова дълга експозиция че движещите се обекти като хора и коли да не се запишат на снимката понеже не са прекарали достатъчно време пред обектива.

Става, но да не си в Щатите. Тук с тия светнати фарове през деня и с тия автоматици на снимката все ще останат я фарове, я стопове.

Но да, в природата става.

Тази е на 1/125:

[ATTACH=CONFIG]679345[/ATTACH]

Тази е на 71 секунди с филтър:

[ATTACH=CONFIG]679346[/ATTACH]

На втората минаваха разни патки и други гадинки дето на снимката ги няма. Аз също се плезих пред обектива но ме няма.
                        Аха! Ясно - имам комплект излишни филтри, някой да има интерес

Коментар

Аха! Ясно - имам комплект излишни филтри, някой да има интерес
                          Другото, за което често се ползват е за размазване на водопади, вълни, облаци и т.н. подвижни явления. Не бързай да ги отписваш. Аз все не сколасвам да се оборудвам и поне по два пъти в годината много ме е яд, че не съм. Както и за PC обектива на 35мм

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                            Другото, за което често се ползват е за размазване на водопади, вълни, облаци и т.н. подвижни явления. Не бързай да ги отписваш. Аз все не сколасвам да се оборудвам и поне по два пъти в годината много ме е яд, че не съм. Както и за PC обектива на 35мм
                            Ако имаш поларизационен филтър на 67 мм да ги бартеросваме?

Едит - имам 58 mm cpl също излишен..

Коментар

Ако имаш поларизационен филтър на 67 мм да ги бартеросваме?

Едит - имам 58 mm cpl също излишен..
                              Нямам, CPL-ите са ми на 52 и 82мм. Тоя втория струва почти колкото обектива, на който е навит

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                                Нямам, CPL-ите са ми на 52 и 82мм. Тоя втория струва почти колкото обектива, на който е навит
                                Ами здраве да е! И все пак ако те бутат 30-тина лева да ме отърваваш...
                                Баси тука стАна по -зле от преебалник.ком

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X