Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимки на I.Stoyanov

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Снимки на I.Stoyanov

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_DSC0006_tonemapped...jpg
Прегледи:1
Размер:436.6 КБ
ID:5537888

Име:_DSC0032_tonemapped.jpg
Размер:457.6 КБ
ID:5537892

Име:_DSC0007_8_tonemapped.jpg
Размер:330.0 КБ
ID:5537894

Име:DSC_0104_tonemapped.jpg
Размер:390.6 КБ
ID:5537895

Име:DSC_0346._tonemapped.jpg
Размер:374.2 КБ
ID:5537889

Име:DSC_0361_tonemapped.jpg
Размер:404.3 КБ
ID:5537890

Име:DSC_0350_tonemapped.jpg
Размер:112.0 КБ
ID:5537891

Коментар

В петък вечерта след уморително пътуване реших да "тествам" новата техника, а именно Tamron 80-210, ръчно фокусен с "глухарче". До този моент съжелявах, че го взех, но тази снимка ме накара да се замисля

Име:Moon.jpg
Размер:273.3 КБ
ID:5539908
      - правена е вкъщи от терасата
      Абе като цяло опознавам обективчето и доста го обиквам. Рязкостта му е доста по добра от 18-55мм, макс бленда 3.8-4, супер за снимане при по тъмни условия. Макар и на 210мм, минималната скорост за снимка от ръка е 100/1s. Чипа работи супер коректно и работата с фокуса е същинско удоволствие. Започва да си падам изключително много по ръчнофокусните стъкла, най-вече защото те карат да се замислиш какво правиш, докато фокусираш намираш по-добър подход за кадриране, абе докосва те до същността на фотографията, а не само "бибип" точката светва и цвък

Поздрави !

Коментар

Хубави са снимките колега. Харесват ми. Само ми се струва, че в някои случаи попрекаляваш с обработката и каточели се изкривяват и променят цветовете, и се придава друг ефект. Но това си е мое мнение и е субективно, може така да е коректно, а аз да съм с други разбирания. Тази с луната много ми харесва. А и дългият обектив си е хубаво нещо. Аз моят, не го вадя от чантата. Пък и на плажа с дълъг обектив пре спокойно можеш да си снимаш мацки, без половинката ти да забележи , които са миниатюрни на хоризонта. След като кропнеш снимката, с тия пиксели, можеш да им броиш космите на мустаците.
        Ако е машина, нека бъде немска!
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
          Хубави са снимките колега. Харесват ми. Само ми се струва, че в някои случаи попрекаляваш с обработката ....
          - специално в последните няколко снимки нарочко ги направих така, просто малко разнообразие. А иначе сега разбрах какво е матрица с много пиксели + дълъг обектив = хващане на всеки възожен убект/субект

Коментар

Абе онова пиле британско ли е с тоя юниън джак на него ?
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Абе онова пиле британско ли е с тоя юниън джак на него ?
              -нЕ, ГръЧко е

Коментар

Име:_DSC0228.jpg
Размер:299.3 КБ
ID:5542480
                От туко-що :

Коментар

Няколко от тази вечер

Централна ГАРА Пловдив
                  * в прочем снимките са правени от ръка, че ме бе сра да се разкарвам със статива покрай премръзналите хорица в чакалнята

Име:_DSC0229.JPG
Размер:361.7 КБ
ID:5543067

Добре осветена

Име:_DSC0234.JPG
Размер:531.1 КБ
ID:5543068

Тази снимки ми напомня за миналото - пътуваше ли се някъде само влакчето оправяше полужението

Име:_DSC0238.JPG
Размер:315.2 КБ
ID:5543069

Име:_DSC0233.JPG
Размер:692.0 КБ
ID:5543071

В тази снимка има нещо което лично мен ме успокоява

Име:_DSC0245.JPG
Размер:284.1 КБ
ID:5543070

Едит/ ейй така и не успях да намеря програма която от 24Мp да прави снимките в 1024 качествено, май ще взема да снимам на по-ниска резулюция, ма пусто кроп..

Коментар

Добре де...при мен с Фотошоп версия CS6 ,а и с Пикасата/само,че там трябва да се пробва при намаляването с коя опция е по-добре-опция автоматично-според софтуера запазва оригиналнато качество ,и опция максимално-според софтуера прави кадъра с максималното възможно качество/,не забелязвам влошаване на качеството при намаляване.наистина моята матрица е 16Мр.
                    Принципно не разбирам защо софтуера ти реже от качеството.При мен се получава обратното...Софтуера си я намалява и не намирам разлика в качеството,но с някои програми за разглеждане снимките излизат с по-лошо качество...обаче само с някои.
                    Например с фотовизуализатора на Пикаса пък имам следния проблем-първата снимка излиза на екрана с перфектно качество,а следващите са леко размазани.За това и го махнах и сега си сложих друга програма за разглеждане.Проблема изчезна!
                    Сега за 24Мр. матрица не знам...все още не съм придобил техника с такава матрица и нямам преки наблюдения....
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

http://4coolpics.com/photo-forum/5/36061.html Пробвай с тази програмка, само прочети цялото обяснение в линка.

П.П. Любашки, като ти попадне 24МП в ръцете, съвсем ще се зачудиш кой обектив да си вземеш.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        http://4coolpics.com/photo-forum/5/36061.html Пробвай с тази програмка, само прочети цялото обяснение в линка.

П.П. Любашки, като ти попадне 24МП в ръцете, съвсем ще се зачудиш кой обектив да си вземеш.
                        Би ли ми обяснил,какво се променя тогава...да знам да си вземам обектив подходящ още от сега,защото така или иначе телата се сменят и вероятно следващото ще е 24Мр...,а обективите остава за употреба с години наред!
                        Няма да купувам обективи за всяко следващо тяло я.../изключвам разбира се FF,...за него и след 10 години няма да имам средства/
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Ами обикновено колкото повече МП има една матрица при един и същи размер толкова повече се увеличава изискването към качеството на обективите. С други думи се търси по-висока разделителна способност и по-точно фокусиране, за да се получават "остри като бръснач" снимки. Накратко казано отиваш при обективите от "кило и половина" и нагоре и в пряк и в преносен смисъл.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Баси...ами то трябва и обективи да се сменят с тялото...
                            Добре де..примерно за Токината 11-16 казват че е извънредно рязка...Така ли няма да върши работа и на 24Мр...?
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Нали точно по тази причина битува мнението, че истинската инвестиция е в хубавите обективи а телата са консуматив, даже и тези с 24МП. Не се коркай, перфектните обективи имат място само при професионалистите! Аз по този повод си дундуркам дедо Канончо 40Д. И без това не мога да снимам, та и 70Д да взема се тая.
                              Из "Златния телец"

Коментар

като ти попадне 24МП в ръцете, съвсем ще се зачудиш кой обектив да си вземеш
                                - именно ! Но това си има и своите "последици" , примерно вече разпечатах 2 снимки 100x45 см и качеството е ..

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X