Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Снимки на I.Stoyanov
Свий
X
-
От: Снимки на I.Stoyanov
В петък вечерта след уморително пътуване реших да "тествам" новата техника, а именно Tamron 80-210, ръчно фокусен с "глухарче". До този моент съжелявах, че го взех, но тази снимка ме накара да се замисля
- правена е вкъщи от терасата
Абе като цяло опознавам обективчето и доста го обиквам. Рязкостта му е доста по добра от 18-55мм, макс бленда 3.8-4, супер за снимане при по тъмни условия. Макар и на 210мм, минималната скорост за снимка от ръка е 100/1s. Чипа работи супер коректно и работата с фокуса е същинско удоволствие. Започва да си падам изключително много по ръчнофокусните стъкла, най-вече защото те карат да се замислиш какво правиш, докато фокусираш намираш по-добър подход за кадриране, абе докосва те до същността на фотографията, а не само "бибип" точката светва и цвък
Поздрави !
Коментар
-
Хубави са снимките колега. Харесват ми. Само ми се струва, че в някои случаи попрекаляваш с обработката и каточели се изкривяват и променят цветовете, и се придава друг ефект. Но това си е мое мнение и е субективно, може така да е коректно, а аз да съм с други разбирания. Тази с луната много ми харесва. А и дългият обектив си е хубаво нещо. Аз моят, не го вадя от чантата. Пък и на плажа с дълъг обектив пре спокойно можеш да си снимаш мацки, без половинката ти да забележи, които са миниатюрни на хоризонта. След като кропнеш снимката, с тия пиксели, можеш да им броиш космите на мустаците.
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнениеХубави са снимките колега. Харесват ми. Само ми се струва, че в някои случаи попрекаляваш с обработката ....
Коментар
-
Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеАбе онова пиле британско ли е с тоя юниън джак на него ?
Коментар
-
Няколко от тази вечер
Централна ГАРА Пловдив
* в прочем снимките са правени от ръка, че ме бе сра да се разкарвам със статива покрай премръзналите хорица в чакалнята
Добре осветена
Тази снимки ми напомня за миналото - пътуваше ли се някъде само влакчето оправяше полужението
В тази снимка има нещо което лично мен ме успокоява
Едит/ ейй така и не успях да намеря програма която от 24Мp да прави снимките в 1024 качествено, май ще взема да снимам на по-ниска резулюция, ма пусто кроп..
Коментар
-
Добре де...при мен с Фотошоп версия CS6 ,а и с Пикасата/само,че там трябва да се пробва при намаляването с коя опция е по-добре-опция автоматично-според софтуера запазва оригиналнато качество ,и опция максимално-според софтуера прави кадъра с максималното възможно качество/,не забелязвам влошаване на качеството при намаляване.наистина моята матрица е 16Мр.
Принципно не разбирам защо софтуера ти реже от качеството.При мен се получава обратното...Софтуера си я намалява и не намирам разлика в качеството,но с някои програми за разглеждане снимките излизат с по-лошо качество...обаче само с някои.
Например с фотовизуализатора на Пикаса пък имам следния проблем-първата снимка излиза на екрана с перфектно качество,а следващите са леко размазани.За това и го махнах и сега си сложих друга програма за разглеждане.Проблема изчезна!
Сега за 24Мр. матрица не знам...все още не съм придобил техника с такава матрица и нямам преки наблюдения....NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
http://4coolpics.com/photo-forum/5/36061.html Пробвай с тази програмка, само прочети цялото обяснение в линка.
П.П. Любашки, като ти попадне 24МП в ръцете, съвсем ще се зачудиш кой обектив да си вземеш.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеhttp://4coolpics.com/photo-forum/5/36061.html Пробвай с тази програмка, само прочети цялото обяснение в линка.
П.П. Любашки, като ти попадне 24МП в ръцете, съвсем ще се зачудиш кой обектив да си вземеш.
Няма да купувам обективи за всяко следващо тяло я.../изключвам разбира се FF,...за него и след 10 години няма да имам средства/
Поздрави!NISSAN FOREVER
Коментар
-
Ами обикновено колкото повече МП има една матрица при един и същи размер толкова повече се увеличава изискването към качеството на обективите. С други думи се търси по-висока разделителна способност и по-точно фокусиране, за да се получават "остри като бръснач" снимки. Накратко казано отиваш при обективите от "кило и половина" и нагоре и в пряк и в преносен смисъл.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Баси...ами то трябва и обективи да се сменят с тялото...
Добре де..примерно за Токината 11-16 казват че е извънредно рязка...Така ли няма да върши работа и на 24Мр...?NISSAN FOREVER
Коментар
-
Нали точно по тази причина битува мнението, че истинската инвестиция е в хубавите обективи а телата са консуматив, даже и тези с 24МП. Не се коркай, перфектните обективи имат място само при професионалистите! Аз по този повод си дундуркам дедо Канончо 40Д. И без това не мога да снимам, та и 70Д да взема се тая
.
Из "Златния телец"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар