Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимки на I.Stoyanov

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Снимки на I.Stoyanov

Ключовата думичка е RAW, по-точно казано NEF. Aма вашите файлове сигурно ще са по 50МВ единия.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      Ключовата думичка е RAW, по-точно казано NEF. Aма вашите файлове сигурно ще са по 50МВ единия.
      30 МБ в NEF и 8 в конвертиран jpeg с най- малка компресия!
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]601698[/ATTACH]
        Така и така трябваше да пробвам дали съм наострил веригата на режачката като хората, пък и бензин взех
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Panorama 2.jpg
Прегледи:1
Размер:104.0 КБ
ID:5498257

Коментар

Ау, ау..внимавай с композицията..кофти кадриране в долната част. Шляпни един cir pol филтър, ако ще щракаш повече пейзажи..помага!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            Ау, ау..внимавай с композицията..кофти кадриране в долната част. Шляпни един cir pol филтър, ако ще щракаш повече пейзажи..помага!
            Кофти смисъл, че обектите не са разположени както трябва ли ?
            - как трябва да ги кадрирам

Поздрави !

Коментар

Покривите са излишни, а и слънчевите панели дразнят. Твърде далеч си от планината, а и времето е мъгливо, липса детайл и цвят! Правенето на хубав кадър изисква бая "гонене" и търсене..а когато го "хванеш" щракането е лесно! Най-важното и трудно е да "видиш" това, което искаш да пресъздадеш и "разкажеш" на другите! Едва след това идват техническите подробности, които разбира се също са важни! Не се сърди..ще мине време и ще се научиш как да го правиш и как да извличаш максимума от техниката, като с времето самокритиката ще расте. Аз от стотина снимки си харесвам една или както казват големите фотографи-направи хиляда снимки и покажи хиляда и първата. Трябва си и доста четене, има правила за композиция-правило на третините, златното сечение и т.н! Ама ,както писах по-горе и око си трябва. Стария си Никон продадох на едно момиче на 16 от художествената гимназия, което снимаше със сапунерка преди това..като и видях снимките се засрамих, а съм нарамил чанта с пет кила стъкла и железа та така..дерзай ..иии повече инвестирай в екскурзии до интересни места, отколкото в стъкла, това е пътя
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Покривите са излишни, а и слънчевите панели дразнят. Твърде далеч си от планината, а и времето е мъгливо, липса детайл и цвят! Правенето на хубав кадър изисква бая "гонене" и търсене..а когато го "хванеш" щракането е лесно! Най-важното и трудно е да "видиш" това, което искаш да пресъздадеш и "разкажеш" на другите! Едва след това идват техническите подробности, които разбира се също са важни! Не се сърди..ще мине време и ще се научиш как да го правиш и как да извличаш максимума от техниката, като с времето самокритиката ще расте. Аз от стотина снимки си харесвам една или както казват големите фотографи-направи хиляда снимки и покажи хиляда и първата. Трябва си и доста четене, има правила за композиция-правило на третините, златното сечение и т.н! Ама ,както писах по-горе и око си трябва. Стария си Никон продадох на едно момиче на 16 от художествената гимназия, което снимаше със сапунерка преди това..като и видях снимките се засрамих, а съм нарамил чанта с пет кила стъкла и железа та така..дерзай ..иии повече инвестирай в екскурзии до интересни места, отколкото в стъкла, това е пътя

- идеята ми беше да включа и покривите, панелите разбрах в следствие, че са влезли в кадъра.

Коментар

Ей.. убавци, аз забравихх че имам тема бре.. От много работа и задачи направо не ми остава време за качван на снимки. Едва вчера имах свободни час - два дето да се чдя какво да правия и това от 3 месеца насам .. Та както вече знаете, пък може и да не знаете за постоянно живея в Пловдив, та по този повод се бях поотчаял, че тука няма баири за катерене и размотаване. Уви един колега ме заведе на много гот място до което се стига за 25мин. с кола и тотално те кара да забравиш за големия град и лудницата. Така отрепах свободното време и позаредих батериите, мака и за час време. И естествено, за да не съм съвсем капо взех апарата с мен. Това което се получи не успя да покрие очакванита ми, но явно заради неопитносттами и най-вече мизерния обектив...
                  * както и да е, ето няколко фотоса от китното местенце :

Име:_DSC0013.jpg
Размер:49.8 КБ
ID:5531631
                  Куклен, Пловдив, Асеновград

Име:Panorama 10.jpg
Размер:19.3 КБ
ID:5531632
                  - основният проблем бе, че имаше някаква ужасна мараня, при което на по-голяма експозиция от 2с. всичко се размазваше.

Поздрави !

Коментар

Малко летни спомени

Име:DSC_0295 (2)R.jpg
Размер:52.1 КБ
ID:5536175

Име:DSC_0326 R.jpg
Размер:269.1 КБ
ID:5536176

Име:DSC_0346..jpg
Размер:62.4 КБ
ID:5536177

Име:DSC_0383...jpg
Размер:117.7 КБ
ID:5536178

Име:DSC_0532 (2)R.jpg
Размер:64.7 КБ
ID:5536179

Име:DSC_0376..jpg
Размер:135.1 КБ
ID:5536182

- моите домашни сладури

Име:DSC_0620R.jpg
Размер:149.3 КБ
ID:5536180

Име:DSC_0623R.jpg
Размер:114.8 КБ
ID:5536181

Поздрави !
                    п.п. пробвах да ги ресайзна с Фотошоп и пак станаха на г@з след качването
                    Последно редактирано от I.Stoyanov; 14-11-13, 19:02.

Коментар

Абе нещо не разбирам защо имате проблем с намаляването на снимките...?
                      Намаляваш дългата страна на снимката на определен размер/примерно на 1024/ и другата страна автоматично ти става колко си требе.След това копираш снимката в отделна папка/аз си я кръщавам за FTP или пък за Качване/.След като си отсееш в отделна папка намалените снимки би трябвало при качването им от тази папка във форума като прикачен файл софтуера на форума да не ги пипа като качество.
                      Казвам би трябвало,защото аз обикновено използвам FTP,където ги качвам и после давам само линкове в темата и така нямам никакъв проблем с качеството.
                      Според мен би трябвало обаче и като прикачен файл да няма проблем,ако предварително снимката е направена на примерно 1024/на нещо си...според зависи кадъра...
                      П.П.Ааа..и другото...съвсем нормално е ако искаш да качиш по-големи от 1024 пиксела по дългата страна софтуера да ти ги ресайзва до този размер...!

П.П.П.И да си позволя един съвет.Според мен е по-пригледно,ако снимките НЕ са една до друга а само една под друга и не само това...принципно е добре да оставяш по едно празно редче между отделните снимки.Така се отделят кадрите един от друг,че иначе...аз примерно обърках снимката с чайката и предходната с небето като ги взех за един кадър,а те били два...
                      Поздрави!
                      Последно редактирано от lubashki777; 14-11-13, 18:00.
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                        Абе нещо не разбирам защо имате проблем с намаляването на снимките...?
                        Намаляваш дългата страна на снимката на определен размер/примерно на 1024/ и другата страна автоматично ти става колко си требе.След това копираш снимката в отделна папка/аз си я кръщавам за FTP или пък за Качване/.След като си отсееш в отделна папка намалените снимки би трябвало при качването им от тази папка във форума като прикачен файл софтуера на форума да не ги пипа като качество.
                        Казвам би трябвало,защото аз обикновено използвам FTP,където ги качвам и после давам само линкове в темата и така нямам никакъв проблем с качеството.
                        Според мен би трябвало обаче и като прикачен файл да няма проблем,ако предварително снимката е направена на примерно 1024/на нещо си...според зависи кадъра...
                        П.П.Ааа..и другото...съвсем нормално е ако искаш да качиш по-големи от 1024 пиксела по дългата страна софтуера да ти ги ресайзва до този размер...!
                        Поздрави!
                        Абе май си открих грешката - сори

Коментар

Пропуснах...котараците са супер сладурски .
                          п.П.Виж какво ти допълних в края на горното си мнение за подредбата на снимките!
                          Поздрави!
                          Последно редактирано от lubashki777; 14-11-13, 19:33.
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Любо - Благодаря за съветите , ето още някой друг кадър с моите хулигани

Име:DSC_0613.jpg
Размер:1.30 МБ
ID:5536214

Име:DSC_0614.jpg
Размер:232.0 КБ
ID:5536215

Име:DSC_0615.jpg
Размер:288.4 КБ
ID:5536216

Име:DSC_0616.jpg
Размер:228.6 КБ
ID:5536217

Име:DSC_0617.jpg
Размер:300.3 КБ
ID:5536218

Име:DSC_0618.jpg
Размер:217.6 КБ
ID:5536219

Коментар

Супер...сега изглежда подредено и готино
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                                Супер...сега изглежда подредено и готино
                                - Радвам се

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X