Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимки на I.Stoyanov

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Снимки на I.Stoyanov

Дообре, разбрах все още няма да се правя на разбирач. Ще пердаша на автоматични в повечето случай.
    Проблема с прехвъглянето остава. Днес правихме редица опити при комшията и се оказа че скоростта зависи от компютъра. На един лаптоп през четеца прехвърляше с 17mb/s . Директно на лаптопа с картата пак така. После пробвах на няколко други компютъра и почти на всички беше трагедия. Комшията ме посъветва да преинсталирам уиндоуса и да кача нови драйвъри за usb- то. Обаче сега установих, че прехвърлянето на файлове от C нa D пак е бавно. Явно харддиска ми е орекалено бавен или е заминал. Ма ще го мисля.
    *другото което все забравян да попитам е коя програма ползвате за отварянето на raw, снимките, че фотошопа неще?

Коментар

Е, не ти ли дадоха и диск със софтуер към апарата? В него трябва да имаш фирмен конвертор за NEF-файловете(това са никонските raw-файлове). Иначе зависи с кой фотошоп си. Може този вариант да не поддържа Никон 3200, защото е по-нов модел. Иначе си смъкни FastStone image viewer и пробвай с него. Програмата е безплатна.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Aбе има някаква програма, ама е само за редакция на видеото, няма нищо за NEF файловете. А иначе ще сваля въпросната програма, ама май ще потърся по-нов фотошоп.

Поздрави !

Коментар

Свали си Пикаса, с нея си организирай снимките и си зяпай и обработвай жпеговете. За неф-овете виж все пак каква програма идва с апарата. Ако мреш за фотошоп - можеш да си свалиш Adobe DNG Converter, той винаги е безплатен. С него можеш групово да прехвърляш неф-овете в dng, и от там dng-то го отваряш във всяка версия на Фотошоп.

Той Фотошоп това прави, идва си с вграден ADC, просто версията му не се обновява автоматично а само със смяна към по-нов фотошоп.

Но така или иначе - слагаш каруцата пред коня. Фотошоп е за единични корекции, за групови промени на много снимки е тежък. Там ти трябва Lightroom ако искаш да седиш при Adobe, ако не - има още няколко сериозни мастодонта както и десетки по-леки програми.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ами за групова обработка пилзвам ACDsee pro и съм доволен, само дето и той не отваря нефовете

Коментар

И да не лови неф-ове, dng-та ще минат.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За RAW-овете трябва да имаш добър конвертор, който да ти прави корекция на снимката - експозиция, сенки, контрасти и прочее. Иначе ако е само да ги импортнеш - няма голям смисъл. Самия raw файл в повечето случаи изглежда по-зле от jpeg-а от апарата ако не се пипне. Иначе Пикасата също отваря RAW-ове, но не много качествено. Препоръчвам ползване на редактори като Пикаса и Lightroom, които не правят промени върху оригиналния файл. Фотошоп е прекалено сложна програма за редактиране на снимки, и в 90% от случаите напълно излишна.
                LZ2NKM

Коментар

Колега, не ме мъчи, качи още някоя снимка Аз поне много им се радвам. Много са хубави, ех как си мечтая и аз за Д7000/Д7100, така поне се радвам, че ти се радваш, защото знам какво е. Отвреме навреме, ако имаш възможност и материал качвай по някоя снимка да се радваме всички.
                  Ако е машина, нека бъде немска!
                  XJR 1200
                  ETZ 150
                  Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Колега, не ме мъчи, качи още някоя снимка Аз поне много им се радвам. Много са хубави, ех как си мечтая и аз за Д7000/Д7100, така поне се радвам, че ти се радваш, защото знам какво е. Отвреме навреме, ако имаш възможност и материал качвай по някоя снимка да се радваме всички.
                    Радвам се че някой се радва на мацаниците ми

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0480.jpg
Прегледи:1
Размер:105.5 КБ
ID:5490393

Име:DSC_0495.jpg
Размер:45.7 КБ
ID:5490394

Име:DSC_0215.jpg
Размер:88.2 КБ
ID:5490395

Коментар

Здравейте, апаратчето се ползва с пълна сила. Всеки ден откривам по някоя новост.
                      *споделям, че проблема с прехвърлянето бе решен с PCI платка с usb- та. Скоростта на прехвърляне стана около 15/mbs

Поздрави!

Коментар

И пак аз . Всичко върви нормално, с апаратчето се опознаваме все по-добре. Ама сега започва да ме тормози друг въпрос, породен заради местното фото студио. За снимка 10X15 ми търсят 35 стотинки, при това качеството на хартията е под всякаква критика. Та, замислям се за някаква техника за разпечатване на снимки в размер 10X15, ако ина възможност за по-големи е плюс.
                        МОЛЯ не се опитвайте да ме убеждавате, че хартиеният носител е отживелица, напротив, според мен е най -добрият начин за усещането на атмосферата от всяка снимка, без посредник - недонастроен монитор, телевизор, фоторамки, смартфони и тем подобни щуротии. Хартиената снимка оставабl за покуления, не е нужно да се тревожа, дали харддиска ще се скапе, дали ще спре тока или някой ще ми затрие снимката по невнимание. Май се отплеснах. Както и да е. Препоръчайте ми машина за тези цели. Най - важното е да е с ефтини консумативи и да има добро качество на печат.
                        Цената на снимка не е толкова определяща, но все пак е добре да не превишава 50 ст. За снимка 10X15.
                        Незнам как стоят нещата с този вид техника, но от горчив опит с обокновените принтери научих, че най - доброто е лазерния принтер. Тук как стоят нещата?
                        Как се пълнят мастилниците и с какво?
                        Абе всякакъв вид информация ме устройва.

* веднъж преди доста преме у приятел се натъкнах на устройство голямо колкото wi-fi рутер. Той ми обясни, че било устройство за печат на снимки, показа ми копия от него и бях очарован. Ма от тогава не съм се интересувал, щото до скоро имах познат, който работеше във фотостудиото и правеше много качествени снимки на добри цени. Ма таман си взех апарат и тй взе, че напусна

п.п. забравих, може и нещо по-професионално втора ръка да предложите
                        Последно редактирано от I.Stoyanov; 09-06-13, 22:37.

Коментар

Аз съм много доволен от тези двата.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:New_DSC01639.jpg
Размер:73.5 КБ
ID:5491079Натиснете снимката за да я уголемите

Име:New_DSC01640.jpg
Размер:42.7 КБ
ID:5491080
                          DAIHATSU ФЕРОЗА 1.6 16V 0897968887

Коментар

Здравей, много бързо стигна до истината, че печат му е майката. Има добра и лоша новина: ако вземеш мастиленоструен принтер ще е по-евтино, но се задължаваш да печаташ поне един път седмично иначе главата засъхва и я изхвърляш. Има сравнително евтини МФУ с формат А3 на Брадър, при това с възможност за безпрепятствено пълнене на мастило. По-марковите принтери са с чипове на мастилниците и е по-сложно. Ако вземеш лазерен принтер, лично за мен снимките стават по "сухи", но поне отпада необходимостта от често печатане. Пусни питанка и в айти раздела за избор на принтер. Там има разбиращи колеги, които ще дадат акъл.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Добре

Коментар

Ейй.. малко да раздвижим темата :

Преди няколко дни успях да се измъкна от работата и се качих до в. Вихрен.

Име:DSC_0077.jpg
Размер:104.7 КБ
ID:5497582

Име:DSC_0090.jpg
Размер:173.1 КБ
ID:5497583

Име:DSC_0104.jpg
Размер:108.4 КБ
ID:5497584

Име:DSC_0125.jpg
Размер:120.5 КБ
ID:5497585

Име:DSC_0133.jpg
Размер:205.4 КБ
ID:5497586

Име:DSC_0158.jpg
Размер:218.4 КБ
ID:5497587

Име:DSC_0176.jpg
Размер:116.7 КБ
ID:5497588

Име:DSC_0184.jpg
Размер:186.0 КБ
ID:5497589

Име:DSC_0189.jpg
Размер:171.3 КБ
ID:5497590

Име:DSC_0198.jpg
Размер:185.1 КБ
ID:5497591

Име:DSC_0213.jpg
Размер:148.2 КБ
ID:5497592

Име:DSC_0222.jpg
Размер:159.3 КБ
ID:5497593

Име:DSC_0046.jpg
Размер:161.8 КБ
ID:5497594

Име:DSC_0233.jpg
Размер:148.8 КБ
ID:5497595

Име:DSC_0260.jpg
Размер:95.8 КБ
ID:5497596

Име:DSC_0262.jpg
Размер:107.8 КБ
ID:5497597

Име:DSC_0265.jpg
Размер:145.4 КБ
ID:5497598

Име:DSC_0269.jpg
Размер:172.7 КБ
ID:5497599

Име:DSC_0271.jpg
Размер:161.9 КБ
ID:5497600

Име:DSC_0283.jpg
Размер:152.0 КБ
ID:5497601

Име:DSC_0285.jpg
Размер:105.1 КБ
ID:5497602

Име:DSC_0332.jpg
Размер:167.1 КБ
ID:5497603

Име:DSC_0334.jpg
Размер:152.5 КБ
ID:5497604

Малко софтуерната груповата обработка ме подведе, но като цяло се получиха що-годе добри снимки.
                                * приемам всякаква критика, съвет, препоръка и прочее. Всичко е добре дошло

Поздрави !
                                п.п. намалих снимките с една програма и качеството доста спадна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X