Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

    Честито!Пожелавам ти да запечаташ много незабравими мигове с него!

    Коментар


    • #47
      От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

      Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
      Доколкото разбирам и Pentax-a няма явни фенове или ползватели между нас... Pentax K5 kit (18-55mm WR) явно е нов модел...
      Сякаш автоматично се насочих/ме само към Nikon.
      Ааа, не така. Аз съм Pentax-аджия - имам *istDL и отскоро К5.
      Поздрави за правилното решение - това е разумния избор ( за всичко цанон-ци и никон-ци)
      Нов ли е или втора ръка?
      И с какви обективи го взе?
      И нали знайш:
      http://photo-forum.net/forum/list.php?f=2&c=4

      http://photo-forum.net/forum/list.php?f=46&c=4

      http://pentaxfanclub.com/viewforum.php?f=22

      Увисваш на тия линкове като прилеп, купуваш обективи на смислени цени и си спокоен, че квото и да му забучиш отпред, добичето ще мери и ще цвърка когато си на фокус...

      И малко закачка - познайте към коя група принадлежите:

      Система №1. Поклонниците на тази компания се разделят на три големи групи: а) Професионални фоторепортери. Основната маса професионалисти имат камери и обективи на именно на тази компания. Просто така се е случило. Огромният бял обектив се е превърнал за фоторепортера или спортния журналист такъв неотменен атрибут, като бялата манта за лекаря. Тези хора не посещават форумите. Тях ги няма, те работят.
      Групи б) и в) е удобно да се разглеждат по аналогия с ползвателите на Windows™. Група б) изобщо не подозира, че има други операционни системи (фотоапарати). Често те дори не знаят, какво е операционна система. Тези хора са дотам зомбирани, че ако изведнъж решат да продават нещо от техниката си в базара, просто пишат: "Продавам 50/1.8". Това е всичко. Ако видите такава обява не се учудвайте и не гадайте. Това са те. Често не се споменава и града на продажбата. Но всички знаят този град, често го наричат "по подразбиране". Съвпадение? Хората от група б) обичат да разговарят с лозунги, много приличащи на слоганите на обожаваната от тях компания. Ако поскитате в техните форуми и кажете, че "така и така, това при вас не е така или иначе", няма да ви разберат. Ще гледат на вас, като на човек които се е появил на на вечеря без покана и по гащета. В краен случай ще си измислят нови лозунги. Никой няма да ви изгони, вие ще си отидете сами. Група б) е най-голямата измежду поклонниците на тази компания.
      Група в) е сходна с със системните администратори, работещи под Windows. Тези хора са осведомени прекрасно за всички достойнства и недостатъци на системата. Те добре познават алтернативните предложения и ги използват с успех. Купуват преходници, лепят странна джаджа с името "глухарче" и си живеят пълноценно с пълния спектър от съществуваща оптика. Ако са цифроваци, имат слабостта да се гордеят само с едно нещо - името му е "фулфрейм". Тази група е адекватна, но малочислена.
      Ключови думи: фулфрейм, гламур, ню, студио, пластмаса, you can


      Система №2. Поклонниците на тази система са енергични, напористи и почти винаги агресивни. Рискувам да предположа, че корените тези черти идват от историята на самата компания, която винаги с малко е губила в конкурентната борба (при това маркетингова, а не по отношение на качеството), заради което е подложена на насмешка от група б) на предходната компания. Наистина, само от онази нейна част, която се чуства "издигната" в своята среда, понеже знае за съществуването и на нещо друго. Разбира се не са пробвали. Мнение естествено имат.
      Често агресията прераства в нетърпимост, за което родната компания само помага. През живота си, тази фирма е направила на своите ползватели два подаръка - един хубав, и друг - лайно. Хубавият е, че през цялата продължителност на своето съществуване, компанията не е променяла байонета и даже сега на най-новата играчка може да се постави 40-годишен обектив с минимални загуби. Лошият подарък е в конструирането на камерите с най-дълъг работен отрязък измежду производителите. И използването на "чужди обективи" с тези камери е или с със загуба на безкрайност като се снима само портрет или макро, или със силно влошаваща картината леща. Това поведение на компанията е формирало тесен, затворен кръг от последователи.
      Пребивавайки във форума на поклонниците на тази система, вие ще получите прилив на адреналин. Някои задължително ще се обиди даже и от най-невинния според вас въпрос. Няма да ви ударят в мутрата, даже и на "ти", ще преминат рядко, но ще ви поизнервят. Тези хора са умни, язвителни, но често изпитват комплексите на поклонниците на Apple, ако пак се използва аналогията с компютърния свят. Фрази от типа "такъв 35\1.4 никой няма да има вече" разкриват тези комплекси. Още един Знак на групата е очакването на фулфрейм. Въпреки, че за болшинството този фулфрейм е необходим за самоуспокоението "не сме по-лоши" /към днешна дата дочакаха фулфрейм/. Сега главният въпрос към себе си звучи така: коя банка е с най-уязвима система за сигнализация, за да успея до ареста, ограбвайки тази банка да купя въжделения фулфрейм и макар малко да поснимам?
      Ключови думи: рязкост, 80-200\2.8, 85\1.4, "сигма е говно".


      Система №3. Третата група е съставена от поклонници на Фирма, която вече не съществува. Изяде я вездесъщия производител на "плейстешън", каквото можеше влоши, което не успя - премахна, нарече това произведението си с гордото име "Алфа" и помете света с рекламна кампания, по сила и последствия равна на битката за Сталинград. Ошашавените поклонници и нови сектанти до ден днешен са в противоречие. На останалите е смешно. Това е повелята на времето. Утре всички ние ще се окажем под петата на Великия Маркетолог и няма да има спасение от това. Амин.
      Почитателите на остарелите заслуги и продукти на загиналата компания са бели и пухкави. Даже в своите форуми те общуват изключително вежливо, не забравяйки да си брагодарят един на друг. Много толерантни към новаците. Обясняват търпеливо, дълго и неразбираемо. Често напускат системата. Можем да ги разберем - лесно ли е да видиш смъртта на тези, които обичаш? Но компанията е забравила за това, че "ние отговоряме за тези, които опитомихме". Срамно, другари японци!
      Ключови думи: красота, меланхолия, "този обектив е много рядък", продавам.


      Система №4. Поклонниците на системата на тази компания са непоправими оптимисти. Те ще ви разказват за качеството и вълшебния рисунък на знаменитите Лимитед, продължавайки да снимат на унили цифрови камери с унила стабилизация с не по-малко унили многократни зумове, получавайки унили шумни снимки. Възможно е да са ми попаднали само такива. Напълно е възможно.
      Посещевайки форумите им, вие ще се заразите от неизчерпаемо жизнелюбие, макар и да не разбирате причините за него.
      Ключови думи: lim, професионална репортерска камера, палачинка.


      Система №5. 4\3. Тази група фототехника, незвестно защо се произвежда от различни компании с гръмки, известни имена без някакви особени различия. Познавам малко чужденци, но подходът там, по моя преценка е някак американски, като електрическите им розетки. Джером К. Джером описва човек, койта се е имал за твърде оригинален, тъй като е измислил свят, в който всичко е наопаки

      от тук: http://www.macropic.net/KSWars.html


      Сайта е много интересен, струва си да загуби човек малко време в него.

      Успех с новата играчка!

      Коментар


      • #48
        От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

        Ние преди 1-2 години си взехме D5000 + 18-105mm и сме супер доволни сравнявайки го с Canon или апарати с другия кит 18-55/55-200
        най голямото преимущество е че не трябва да сменяш постоянно обективи , което е рисково и другото е в чантичката един обектив отгоре си е обемен и тежи.
        като качество отговорно казвам че Nikon е доста по добре от Canon за Pentax нямам наблюдение ... един познат който разбира каза че Sony са с по агресивна политика за фотоапарати последно време и имат качествени модели
        Opel Frontera 25TDS(VM41B) 1997

        Коментар


        • #49
          От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

          Айде-е-е! Започна се. Първо мнение на човек от втората група. А по темата - от ниския клас DSLR в момента най-дружелюбни са апаратите на Сони.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

          Коментар


          • #50
            От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

            Споровете Nikon/Canon винаги приключват като термоядрен конфликт - няма победител
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

            Коментар


            • #51
              От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

              Всеки се изказва според предпочитанията си, а те едва ли са миродавни. направете справка в:
              http://www.dxomark.com/index.php/Cam...ensor-Database
              Има данни за доста апарати.За мен за по-беден човек Pentax K-X има най-добро отношение цена качества, направете справка в посочения сайт. За по-паралия Pentax К5 също според цена - качества, мери сили с апарати от няколко хил. долара и е на челни позиций! Какъвто и апарат да си купи човек ,ако е запален ще стигне до желанието за друг обектив! Китовите обективи според мен са за начало за да не се претовари бюджета.Не бих си купил апарат с въртящи се дисплейчета - предпоставка за проблеми. Забравих: Pentax К7 е изключително слаб независимо от класа си!

              Коментар


              • #52
                От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

                Здравейте,предстои ми да си закупя фотоапарат.Причината е,че направих аквариум на децата и като го снимаме с телефони,апаратчета сапунерки нищо не става.Гледам в сайтовете които колегата по-горе е дал,че за 300-400 лв. мога да си купя по стар апарат втора употреба.Дали ще е по-удачен вариант за мен или тези са професионални и няма да мога да работя с тях.Ето за пример една обява.http://photo-forum.net/forum/read.ph...82692&t=482692.
                Другото което ме интересува,може ли да се свърже към компютъра и да се свалят записаните снимки.

                Коментар


                • #53
                  От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

                  В обявата пише тяло, следва обектив, а най-добре поне два. Цената им зависи, но да кажем поне още толкова.....
                  Снимките могат да се свалят на компа разбира се. За работата ще се научиш......
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                  Коментар


                  • #54
                    От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

                    Мерси,но защо са ми два обектива.Дали няма един който е по-универсален.

                    Коментар


                    • #55
                      От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

                      Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
                      Здравейте,предстои ми да си закупя фотоапарат.Причината е,че направих аквариум на децата и като го снимаме с телефони,апаратчета сапунерки нищо не става...
                      Подхождаш наопаки. Аквариумите са доста специфична работа за снимане, и при тях до огромна степен зависи от осветлението на самия аквариум, а не от апарата.

                      - Освети аквариума отвътре. Качествено. По възможност - с крушки с еднаква цветова температура (ако "цветова температура" не ти говори нищо - гледай просто да са еднакви крушките).

                      - Снимай аквариума БЕЗ светкавица.



                      Така.

                      Да приемем че това е снимка на добре осветения ти аквариум. Направил си я с какъвто и да е апарат, без светкавица. Предполага се също че аквариумът е осветен равномерно, без прекалено много сенчести области (конкретно тази е за илюстрация, през дебело, надраскано стъкло).





                      Ако още я нямаш - смъкваш си Пикаса (www . picasa . com), и отваряш снимката в нея. Отиваш в графа Tuning. Избираш "Neutral Color Picker".





                      Пойнтера на мишката се превръща в едно капкомерче. С него цъкаш върху коя да е област в снимката за която със сигурност знаеш че е бяла. Не нещо което ти изглежда бяло на снимката, а нещо което знаеш че е бяло. Примерно на рибката - цъкаш на ивицата.

                      Ако нямаш бяло в снимката - играеш си с плъзгача "color temperature" докато намериш цвета който според теб се доближава най-много до истинския цвят.

                      Поиграй си, и тогава мисли за нови апарати. Най-важното е осветлението на аквариума. Ако трябва може да го направиш специфично само за снимките, и да го изключваш когато не снимаш. Важно е да е равномерно, и да не се вижда пряко на снимката. Дето се вика - децата да сложиш отстрани да светнат с по един фенер - пак ще е нещо. Важното е да не светят в стъклото през което ти снимаш (за да няма отблясъци).

                      Успех. Ще видиш че е лесно.
                      Последно редактирано от Goblin; 15-03-12, 17:05.
                      Издъних се на Тюринг теста

                      Коментар


                      • #56
                        От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

                        Осветен е достатъчно,но голям зор са снимките.Винаги са много лоши.Затова си мисля,че с един по-сносен апарат ще се получи.Ще се ползва разбира се и за други снимки няма да е само за аквариума.

                        Коментар


                        • #57
                          От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

                          Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
                          Мерси,но защо са ми два обектива.Дали няма един който е по-универсален.
                          Може само един, разбира се, но за сметка на качеството при различни условия. Форума, от който е обявата, която си цитирал, може да ти даде доста отговори.
                          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                          Коментар


                          • #58
                            От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAGE_035.jpg
Прегледи:1
Размер:83.7 КБ
ID:5355591Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимки0372.jpg
Прегледи:1
Размер:92.0 КБ
ID:5355592

                            Ето за това говоря.Форума който цитирах не съм регистриран и за това питам тук.Мисля,че в този форум има достатъчно хора който разбират и ще помогнат в избора.

                            Коментар


                            • #59
                              От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

                              Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              Подхождаш наопаки. Аквариумите са доста специфична работа за снимане, и при тях до огромна степен зависи от осветлението на самия аквариум, а не от апарата.

                              - Освети аквариума отвътре. Качествено. По възможност - с крушки с еднаква цветова температура (ако "цветова температура" не ти говори нищо - гледай просто да са еднакви крушките).

                              - Снимай аквариума БЕЗ светкавица.



                              Така.

                              Да приемем че това е снимка на добре осветения ти аквариум. Направил си я с какъвто и да е апарат, без светкавица. Предполага се също че аквариумът е осветен равномерно, без прекалено много сенчести области (конкретно тази е за илюстрация, през дебело, надраскано стъкло).





                              Ако още я нямаш - смъкваш си Пикаса (www . picasa . com), и отваряш снимката в нея. Отиваш в графа Tuning. Избираш "Neutral Color Picker".





                              Пойнтера на мишката се превръща в едно капкомерче. С него цъкаш върху коя да е област в снимката за която със сигурност знаеш че е бяла. Не нещо което ти изглежда бяло на снимката, а нещо което знаеш че е бяло. Примерно на рибката - цъкаш на ивицата.

                              Ако нямаш бяло в снимката - играеш си с плъзгача "color temperature" докато намериш цвета който според теб се доближава най-много до истинския цвят.

                              Поиграй си, и тогава мисли за нови апарати. Най-важното е осветлението на аквариума. Ако трябва може да го направиш специфично само за снимките, и да го изключваш когато не снимаш. Важно е да е равномерно, и да не се вижда пряко на снимката. Дето се вика - децата да сложиш отстрани да светнат с по един фенер - пак ще е нещо. Важното е да не светят в стъклото през което ти снимаш (за да няма отблясъци).

                              Успех. Ще видиш че е лесно.


                              Ха,Гоблин ти ме вкара в едни други филми.Мерси,не ги знаех тея работи.A как се запаметява след редакция,че нещо не мога да я намеря редактирана в компютъра.
                              Последно редактирано от Rosen-shumen; 15-03-12, 20:40.

                              Коментар


                              • #60
                                От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

                                И аз се чудя от доста време за някаква машина. Бях загледал Канон 550д, но сега се спрях на Никон д90. Уж бил по- добре, колко е вярно, не знам. Май клоня към Никона...
                                Ако е машина, нека бъде немска!
                                XJR 1200
                                ETZ 150
                                Kawasaki Ninja ZX10R

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X