Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
    Добре де, [B][I]European Advanced SLR Camera 2011-2012............
    .......
    Eто, че и D7000 се оказа за аматьори с претенции... Има ли някой с опит с D7000? И направо бартер за джипка? .................
    Всичко вече е вече търговия. Знаеш го. Технологията изпреварва с яки темпове потребителя /даже и грамотния/. Сигурен съм, че читав любител ще размаже всеки с техника топ-писък. За пример шурея ми снима със Сони 2002г и прави страхотно издържани снимки.
    ПП Канадец е от 21г и може да си позволи всякаква "любителска" техника безгрижно.
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Здрасти,

Ще се опитам да бъда кратък:

Ако имаш заделени повече $$$ тогава D7000, ако търсиш решение което да е по щадящо към бюджета тогава D90.

Китовия обектив 18-105мм, е доста сносен и "универсален" (до колкото това е възможно... :-Р)

Относно влаго- и прахо- защитата, и двата модела имат ултразвуково почистване на матрицата. И двата модела могат си "самоповдигат" огледалото за ръчно/механично почистване на матрицата. Снимам с D90 от 2 години. Мъкна го смен на риболов, на ски с мотора и къде ли още не. Не му треперя особено, но гледам и да не го малтретирам. До момента не ми се е налагало да чистя матрицата ръчно.

Никога не съм държал D7000 в ръцете си. Като му гледам спецификациите май няма друг DSLR предлагащ тези екстри на тая цена. (разбира се не взимай мнението ми за 100%-това истина нямам опит с другите марки) Едно безценно качество е че има два слота за карти, като може записва една и съща снимка на двете карти едновременно. Тоест имаш резервно копие още като направиш снимката

Гледам че си от София,аз работя в центъра. Ако искаш може да се разберем някой ден да взема раницата с техниката (D90 и няколко обектива) и да се видим да пощракаш да видиш дали ще ти "пасне".

Редакция: Опа... сега видя че си от Велинград

Поздрави,
      Калин.
      Последно редактирано от sardokar; 17-01-12, 12:48.
      Калин - О88 б579I9I
      Обичам да пътувам, не обичам да пристигам.

Коментар

Благодаря за мнението и предложението, Калине!
        А феновете на Canon? Във вариантите за избор са и:
        Фотоапарат Canon EOS 600D kit (18-55mm IS II) или Фотоапарат Canon EOS 550D kit (18-55mm IS + 55-250mm IS)
        Доколкото разбирам и Pentax-a няма явни фенове или ползватели между нас... Pentax K5 kit (18-55mm WR) явно е нов модел...
        Сякаш автоматично се насочих/ме само към Nikon.
        А кои са аналозите от другите марки, защото: "Харесвам също Олимпус по няколко причини.Съотношение цена,качество,габарити...имат вградена ултразвукова самопочистваща система,която заработва при включване на апарата.Щракам с един Е-510.Много съм доволен.С два китака 14-42 и 40-150. Втора ръка струват смешни пари.200-400лв.за всичко"
        Май не са за подценяване?! Както и предложения за апарат "1-ва употреба", но почти нов. При колко копия един апарат може да се счита за "почти нов", "много запазен" и т.н.?
        Последно редактирано от ivied; 18-01-12, 16:25.

Коментар

...Доколкото разбирам и Pentax-a няма явни фенове или ползватели между нас....
          Boiko73 - наснима цяла Африка с Pentax.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Благодаря за мнението и предложението, Калине!
            А феновете на Canon? Във вариантите за избор са и:
            Фотоапарат Canon EOS 600D kit (18-55mm IS II) или Фотоапарат Canon EOS 550D kit (18-55mm IS + 55-250mm IS)
            Доколкото разбирам и Pentax-a няма явни фенове или ползватели между нас... Pentax K5 kit (18-55mm WR) явно е нов модел...
            Сякаш автоматично се насочих/ме само към Nikon.
            Почна малко да сравняваш круши с ябълки

В смисъл, че Пентакса, който си посочил е тялото от най-високия клас на фирмата, Канончетата са от най-ниския, а се чудиш за Никон от средния клас. При така поставените варианти, аз бих взел Пентакса - за малко повече пари получаваш доста по-сериозна машинка. И освен това, голямото предимство на тази марка винаги е бил факта, че стабилизацията е в тялото - т.е. имаш стабилизация с всеки обектив, а има никак не лоши по-старички стъкла - вярно, у нас се намират малко по-трудно от никонските и канонските, но се намират все пак.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

... Щракам с един Е-510.Много съм доволен.С два китака 14-42 и 40-150. Втора ръка струват смешни пари.200-400лв.за всичко" ...
              Тогава защо се оглеждаш? Не съм профи да се изказвам, но нито D7000 с 18/105, нито Канон 600д с китовите ще направят особена разлика от това, на което се кефиш в момента..

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                Почна малко да сравняваш круши с ябълки

В смисъл, че Пентакса, който си посочил е тялото от най-високия клас на фирмата, Канончетата са от най-ниския, а се чудиш за Никон от средния клас. При така поставените варианти, аз бих взел Пентакса - за малко повече пари получаваш доста по-сериозна машинка. И освен това, голямото предимство на тази марка винаги е бил факта, че стабилизацията е в тялото - т.е. имаш стабилизация с всеки обектив, а има никак не лоши по-старички стъкла - вярно, у нас се намират малко по-трудно от никонските и канонските, но се намират все пак.
                Разбирам. Може ли да приемем тогава, че:

1. Pentax K5 kit (18-55mm WR) 1 749.00 лв. с ДДС и
                Nikon D7000 kit (18-105mm VR 2 399 лв. с ДДС

са висок клас.

2. Фотоапарат Nikon D90 kit (18-105mm VR) за 1 599.00 лв. с ДДС е среден клас

3.
                Nikon D5100 kit (18-55mm VR) + 55-200mm VR) 1 699 лв. с ДДС ,
                Фотоапарат Canon EOS 600D kit (18-55mm IS II) 1 559 лв

Фотоапарат Canon EOS 550D kit (18-55mm IS + 55-250mm IS)
                за 1 899 лв. с ДДС
                са нисък клас.
                Последно редактирано от ivied; 18-01-12, 16:50.

Коментар

Горе-долу да. При Никон и Канон нивата за условно 4 - ниско/средно/високо/профи. При Пентакс последното на практика липсва и К5 (преди него К7) се явяват топ нивото на фирмата.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                    Горе-долу да. При Никон и Канон нивата за условно 4 - ниско/средно/високо/профи. При Пентакс последното на практика липсва и К5 (преди него К7) се явяват топ нивото на фирмата.
                    Ценно уточнение! Избора ще е 2-ро и евентуално 3-то ниво, ако се доближава ценово до 2-ро. В такъв случай (преди да съм ги пипнал) избора се свежда до:
                    1. Фотоапарат Nikon D90 kit (18-105mm VR) за 1 599.00 лв. с ДДС
                    или

2. Pentax K5 kit (18-55mm WR) 1 749.00 лв. с ДДС
                    Последно редактирано от ivied; 18-01-12, 17:02.

Коментар

Гледам, че накланяш към Д90. А замислял ли си се, че по-новите тела може би са по-добри?
                      Ако ползваш английски прочети
                      http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90
                      http://www.thombesafari.com/forum/11...d5100-or-d7000
                      http://www.dpreview.com/reviews/nikond5100/page22.asp (тук можеш да сравняваш с други апарати, за жалост Д90 го няма)

С Д90 имам 10-20 кадъра, но не ме грабна, с Д5100 Въобще не съм снимал, но виж от Д7000 съм Впечатлен

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                        Гледам, че накланяш към Д90. А замислял ли си се, че по-новите тела може би са по-добри?
                        Ако ползваш английски прочети
                        http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90
                        http://www.thombesafari.com/forum/11...d5100-or-d7000
                        http://www.dpreview.com/reviews/nikond5100/page22.asp (тук можеш да сравняваш с други апарати, за жалост Д90 го няма)

С Д90 имам 10-20 кадъра, но не ме грабна, с Д5100 Въобще не съм снимал, но виж от Д7000 съм Впечатлен
                        Уникален сайт за сравнения! Благодаря ти!
                        Можеш да сравняваш по доста обективни показатели всякакви апарати!
                        Ето сравнението м/у Nikon D5100
                        vs Pentax K-5- разликата е само 1 точка
                        http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Pentax_K-5

Печели с/у Canon EOS 600D доста солидно:
                        http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Nikon-D5100

само с 4 точки губи от Nikon D7000 vs the D5100

и т.н.

:

и...
                        1.Nikon-D5100 само тяло - 1249 лв.
                        2. Ти ми перепоръча: Nikon D5100 + обектив Nikon AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR +чанта Nikon CF-EU05 SLR System Bag + карта SanDisk SD Ultra 4GB HC за 1549 лв.
                        3. за 1699 лв. тяло Nikon D5100 + обектив Nikon AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G + обектив Nikon AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200mm f/4-5.6G IF-ED
                        4. С обектив Nikon AF-S DX Nikkor 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR за 1899 лв. + стандартния AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-55mm
                        т.е. обективите в 2-та кита са съответно 450 лв. и 650 лв.
                        5. 55-300mm е за предпочитане доколкото разбирам пред 55-200mm?
                        6. А Nikon AF-S DX Nikkor 18-105mm е "по-сносния" вместо стандартния 18-55mm ?

Обективи, обективи и пак...обективи.
                        Избора е огромен: 169 на разположение !!!

Но на мен едва ли ще са ми необходими повече от 2 (едва ли, ще изкарвам пари от снимки), така, че избора трябва да е правилния.
                        Извинете ме за откровенно аматьорските въпроси, който ви задавам!
                        Последно редактирано от ivied; 18-01-12, 20:44. Причина: сайт за сравнения

Коментар

...
                          2. Ти ми перепоръча: Nikon D5100 + обектив Nikon AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR +чанта Nikon CF-EU05 SLR System Bag + карта SanDisk SD Ultra 4GB HC за 1549 лв....
                          Препоръчах, като отговарящ на цената! Не като ползвал, го. Бих препоръчал Д7000, Но той излиза от обявеният Бюджет.
                          Виж препоръчах 18-105 обектива За парите си е Прекрасен, Универсален и стабилизиран, нямам забележки.
                          Но може би това е най-доброто - вземи си Д5100 +18-105 (влиза ти в Бюджета), поснимай и сам ще видиш накъде те дърпа
                          Със сигурност няма да останеш само с този обектив, защото за различните ситуации си трябват различни стъкла, например този не става за макро (трябва си нещо като Nikon AF-S Micro Nikkor 105mm f/2,8G VR)
                          за тесни пространства, си трябва нещо широко (като 12-24 сигма, Никор 14-24 2.8 и т.н.), за далече ще ти се прииска нещо дълго и стабилизирано (70-300 или още по-добре/скъпо 70-200)... абе ще се видиш в приключение
                          Успех

П.С.
                          Имай в предвид, че Д5100 няма мотор, т.е. безмоторните стъкла не фокусират с него, за щастие почти всички съвременни обективи са с АФ мотори и няма да имаш проблеми, но все пак хубаво е да го знаеш!

Коментар

Кво ги дъвчете тия Никони като ги няма никъде )))

И за да не е спам - техниката не прави снимката. Тия дето са надраснали обикновената сапунерка, и не се занимават професионално, са пет човека на кръст
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                              Тогава защо се оглеждаш? Не съм профи да се изказвам, но нито D7000 с 18/105, нито Канон 600д с китовите ще направят особена разлика от това, на което се кефиш в момента..
                              Това ми хареса!
                              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Кво ги дъвчете тия Никони като ги няма никъде )))И за да не е спам - техниката не прави снимката. Тия дето са надраснали обикновената сапунерка, и не се занимават професионално, са пет човека на кръст
                                Има го Д5100 (поне според сайта на магазина).За полезността на ДСЛР-а, сигурно си прав, НО (макар и да не съм от тези петимата) Добрият апарат ти "дава крила", качеството на снимките се повишава ДРАМАТИЧНО, особено при лоши светлинни условия! Освен това скоростта и точността на съвременните тела от класа на Д7000, позволяват и на Нормалните хора да улавят моменти пропускани със "сапунерките" (говоря от собствен опит).и не на последно място, КЕФА от снимането с добра техника, често е причина за прекрасни кадриП.С.Само за да онагледя разликите, ще дам снимки от Сапунерка в полумрак и от Много Добър апарат, снимани от един и същ човек, от ръка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2009_04_04 21_29_18 AL0_1943.jpg
Прегледи:1
Размер:144.7 КБ
ID:5337833Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2009_04_04 22_53_42 AL0_1994.jpg
Размер:97.6 КБ
ID:5337834Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1050177.jpg
Размер:125.1 КБ
ID:5337835
                                Файловете са оригинали с екзиф
                                Последно редактирано от alex_markov; 18-01-12, 20:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X