Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Избор на DSLR фотоапарати - мнения, сравнения, цени

    Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
    Мерси,но защо са ми два обектива.Дали няма един който е по-универсален.
    Човек си избира не марката, а системата. Ей, това ми се изясни и на мен в последствие, по-конкретно е казано добре тука:
    "Ами ако си решил - спиране няма.
    Но да те предупредя - ще работи добре в диапазона 80-200. (питането беше за тоя Nikon AF-S DX Nikkor 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR) В тоя диапазон ще ползваш минимум f/5,което си е бавно.
    В долния диапазон очаквай изкривявания на полето (даже и при кропната матрица),а в горния ще губиш детайли по краищата и ще има доволно количество хроматични аберацийки на отворена бленда.
    Гледам му боке тестовете и никак не ми харесват - не бих казал,че ще е и идеален за портрети.
    Изобщо стъкла с подобен широк фокален диапазон са крайно непрепоръчителни. Знам само 3-4,които могат да се похвалят с добра сглобка,нищожни изкривявания и добра корекция на хроматизма...но цената им е извън всякакви коментари. Аз лично те съветвам да си купиш обективи,които са профилирани. Това да забиеш на байонета нещо "универсално" ще ти върши работа до момента,в който разбереш,че не ти върши никаква работа.
    За читави снимки във фокалния диапазон 27-300 (примерно) ти трябват май-малко 3 обектива (и то с много компромиси,уговорки и клизма). Определи си един фокален диапазон,в който снимаш най-много и се прицели в него. По-добре да вземеш нещо бързо без стабилизация отколкото нещо като f/5 па ако ще да имаш най-добрата стабилизация.
    Един съвет от мен - приеми обективите като дълготрайна инвестиция. Телата са нещо преходно,но добрите обективи остават - имам един,който е по-дърт от мен,но снима просто зверски. Качествените стъкларии си остават във времето и си държат цената - никога няма да съжаляваш за нещо истинско,защото в оптиката няма революция - ползват се най-често оптични дизайни,които са мислени преди 70-80 години (че и повече) и само леко са коригирани."
    Последно редактирано от ivied; 19-05-12, 16:40. Причина: обективите

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X