Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Имам предложение да се обърнете към професионалисти в тази област и се занимавайте с нещо което ще ви бъде по приятно.
    siko

Коментар

Първоначално публикуван от siko Преглед на мнение
      Имам предложение да се обърнете към професионалисти в тази област и се занимавайте с нещо което ще ви бъде по приятно.
      Не знам защо решихте, че някой тук прави нещо, което не му е приятно да прави. А относно професионалистите съм напълно съгласен да се обърнем към такива, стига Вие да сте готов да спонсорирате начинанието.
      LZ1GYY
      0898 436 956

Коментар

"Приятно"- по смисъл: удоволствието от снимането, общуване с природата, автомобилите и т.н.
        - Оформлението , експониране , представяне- си е тежка отговорна работа, която може да провали превъзходно начинание
        siko

Коментар

Първоначално публикуван от siko Преглед на мнение
          "Приятно"- по смисъл: удоволствието от снимането, общуване с природата, автомобилите и т.н.
          - Оформлението , експониране , представяне- си е тежка отговорна работа, която може да провали превъзходно начинание
          Така е, но добрия професионалист не работи за без пари, а всичко което става тук е благодарение на ентусиазма на Гере. Така че каквото и да стане, то ще е превъзходно, защото е плод на една чудесна идея и любителски плам.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Винаги съм готов да изслушам и приема всяко добро и конструктивно предложение. Въпреки, че съм завършил художествена гимназия и съм магистър по промишлен дизайн и се занимавам близо 10 години с интериор, обзавеждане и пространствено оформление съм наясно, че това е нелека задача и знам колко е важна тясната специализация. Както намекнах в предния си пост обаче професионалистите не работят безплатно. Това е една вътрешна инициатива от форума, за която няма предвидени и отделени средства. Има обаче хора тук, които са са се сблъсквали професионално с тези проблеми и ако разгледате по-обстойно темата ще видите, че са заявили готовност да помагат и съвсем скоро ще имаме нужда от тяхното съдействие. А средства така или иначе ще трябват и най-вероятно отново ще се наложи да помолим членовете на форума за финансова подкрепа. Но само за нещата, без които просто не може да мине.
            LZ1GYY
            0898 436 956

Коментар

Искам да пробвам да питам на две места (София и Пловдив) дали няма да ни спонсорират с конструкцията. За целта трябва да знам:
              1. Колко конструкция ще ни е нужна - т.е. брой снимки.
              2. За какъв период - от-до.
              3. Можем ли в Белоградчик да ползваме някое добре осветено помещение - за 3-4 дни има шанс да ни пуснат в някоя общинска зала, голямо заведение, кино-фоайе или нещо друго. Наемането и на осветление няма да е евтино.
              4. Предполагам, че става въпрос за сглобяема модулна алуминиева конструкция. За такава цел височината е до 2,50 м. Навън е доста нестабилна, но има начин да се укрепи. Същинският проблем е в излагането на снимките на лоши метеорологични условия. Ламинирането на снимките не е вариант. Може да се сложат между две стъкла, които ще ги запазят, но транспортирането на стъкла 3-3,5 мм е сериозен проблем. Затова се надявам да има подходяща зала.
              НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
              Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                Искам да пробвам да питам на две места (София и Пловдив) дали няма да ни спонсорират с конструкцията. За целта трябва да знам:
                1. Колко конструкция ще ни е нужна - т.е. брой снимки.
                2. За какъв период - от-до.
                3. Можем ли в Белоградчик да ползваме някое добре осветено помещение - за 3-4 дни има шанс да ни пуснат в някоя общинска зала, голямо заведение, кино-фоайе или нещо друго. Наемането и на осветление няма да е евтино.
                4. Предполагам, че става въпрос за сглобяема модулна алуминиева конструкция. За такава цел височината е до 2,50 м. Навън е доста нестабилна, но има начин да се укрепи. Същинският проблем е в излагането на снимките на лоши метеорологични условия. Ламинирането на снимките не е вариант. Може да се сложат между две стъкла, които ще ги запазят, но транспортирането на стъкла 3-3,5 мм е сериозен проблем. Затова се надявам да има подходяща зала.
                - Необходима е конструкция за около 100-120 снимки. От 3-4 до 8 -ми септември.
                Но проблема с транспорта остава.

- Варианта между две стъкла няма да ги защити напълно, а и наистина е тежка задача пренасянето и опазването на толкова стъкла. Освен това самите стъкла ще са прекалено скъпи. Трябва да си признаем още, че ефекта ще е в пъти по-голям ако изложим снимките на открито.

Вкарването на хора отишли да разпускат навън, на свобода, на въздух в някоя повече или по малко мрачна зала,за да видят снимки дето вече са ги гледали в нета... не очаквам да има сериозен успех. Ама какво да правим с другите проблеми.

Какво мислите за вариант да разпечатим снимките в два екземпляра. Да запазим един от тях,за да няма опасност да провалим официалната изложба тук в София. А втория да покажем на събора по някакъв по-небрежен начин, подхождащ повече на такова мероприятие. Още не знам как. Дали да са закачени със щипки на кръстосани между дърветата въжета или мрежи, или закачени на светли изпънати платна. или с чистачките направо върху джиповете. Може би това е налудничаво, но това ми хрумва в момента. Защото иначе ще е прекалено ангажиращо и изисква по-сериозна организация. Можем да ги осветим за час два след залез(дори с лампи на 12В) след което сравнително лесно да приберем за през нощта ако се налага. Предполагам, че двойното разпечатване ще е доста по-евтин вариант от наемането и транспорта на масивни постаменти до Белоградчик и обратно. Ще се радвам да чуя Вашите мнения по въпроса.
                LZ1GYY
                0898 436 956

Коментар

Идеята ти всъщност никак не е лоша! Сигурно можем да намерим няколко дървета не много отдалечени едно от друго. Само дето, за да изпъкнат снимките, им е нужен неутрален фон. (Само си представи снимка на зелена природа на фона на живата зелена природа!) Значи ни е нужна скала, платно, стена (...), на който фон да опънем снимките посредством фино въже/корда.
                  Тази артистична идея много ми харесва! Другото би било строго и сухо.
                  НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                  Omnia vincit amor !

Коментар

Не съм разбирач, но не е ли по-евтино да се ламинират разпечатаните за изложбата на открито снимки? Със сигурност ще са добре защитени така, дори и в дъжд, да не говорим колко по-лесно ще се транспортират

Коментар

• До: КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                      Идеята ти всъщност никак не е лоша! Сигурно можем да намерим няколко дървета не много отдалечени едно от друго. Само дето, за да изпъкнат снимките, им е нужен неутрален фон. (Само си представи снимка на зелена природа на фона на живата зелена природа!) Значи ни е нужна скала, платно, стена (...), на който фон да опънем снимките посредством фино въже/корда.
                      Тази артистична идея много ми харесва! Другото би било строго и сухо.
                      Неутрално червено-кафяво. Такъв е цвета на скалите, а с двойно залепващ скоч можем директно да ги залепим и след това внимателно да ги свалим. На самото място на Събора има подходящи скали на метри от хората и пътеките.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Вчера се виждахме с приятели от форума и обсъждахме различни варианти за излагане на фотосите на открито. Всички бяха съгласни, че ламинирането е сигурен метод за защита от дъжд, но със сигурност много опростява и поефтинява вида на снимките и бихме загубили много от това. Спряхме се на варианта да направим една или няколко конструкции от дървени трупи подобни на бояджийски "магарета", но по-високи. Две Х - образни подпори, между които има вързани с по-дебели въжета едно за друго две дървета, между които пък подобно на тъкачен стан са изпънати конопени конци. За тях ще закрепим снимките. Дали с кламери, щипки, възли, още не знам. Ще преценим на място къде да ги сложим, така че фона да е подходящ и да стои добре.Това остава засега.
                        Ако някой има друга идея съм готов да я обсъдим.
                        LZ1GYY
                        0898 436 956

Коментар

Тези дни с Петя обсъждахме идеята да съчетаем изложбата в Мото-Пфое с представянето на благотворителната дейност на форума. В тази връзка имам следното предложение: Да направим картички със снимките от изложбата, които да се продават на самата изложба (а и не само) и средствата да отиват за благотворителната акция. Според мен особено на събора подобна акция би била много успешна и би донесла не малко средства за децата.
                          LZ1GYY
                          0898 436 956

Коментар

Няма време!
                            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                            СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

ВАЖНО!
                              И на двете места където ще показваме снимките (Белоградчик и София) ще тече благотворителна кампания за двата дома за деца. Имаме предложение да продадем нашите снимки и парите да отидат за децата. Има вероятност да разпечатим снимки и в по-малък размер и също да се продават за тази кауза.

Моля, ако някой от авторите, чиито снимки ще участват в изложбата не желае неговите фотографии да бъдат продавани за тази кампания нека да го заяви изрично като се свърже с мен или пише в темата за изложбата. В противен случай ще смятаме, че е съгласен и можем да продадем неговите снимки и средствата ще бъдат дарени за двата дома.
                              LZ1GYY
                              0898 436 956

Коментар

• До: Помощ за организацията и набиране на средства за изложбата КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Първоначално публикуван от gere Преглед на мнение
                                И на двете места където ще показваме снимките (Белоградчик и София) ще тече благотворителна кампания за двата дома за деца. Имаме предложение да продадем нашите снимки и парите да отидат за децата. Има вероятност да разпечатим снимки и в по-малък размер и също да се продават за тази кауза.
                                Варианта с картичките звучеше по-добре. Поне смятам, че повече хора биха си купили картичка, която дори могат да подарят или изпратят на някого, отколкото снимка. Не мисля, че е толкова трудно да се подготвят картичките.
                                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                                A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X