Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Здравейте!
    С повечето от вас не се познаваме, тъй като не съм редовен участник нито във форума, нито в раходките , но се надявам да нямате нищо против и аз да се включа в инициативата Ще кача мои снимки на ftp-то в папка svetik, приятно гледане.
    Надявам се изложбата да стане много хубава и да бъде видяна и оценена от много хора. Успех на всички

Коментар

Здравей, svetik! Добре дошла! Благодаря ти за хубавите снимки!
      LZ1GYY
      0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от Mathy Преглед на мнение
        Здравейте,
        това исках да Ви предложа в началото- точно тази техническа възможност за гласуване която Ви е нужна!
        Как става:
        -слагаме Ви като категория в сайта на photostreet.info -напр."Оффроуд 4х4"
        -Пишете си сами темата на конкурса "Красотата на България", в регламента на конкурса вие си пишете кой може да участва със снимки, срок на приемане на снимките и срок за гласуване на журито. Големина на файла/снимката за печат и т.н.
        -Слагате си жури каквото искате и в какъвто искате състав.Журито гласува Online.
        -Обявявате или не обявявате награда
        Простo използвате сайта като Online платформа, от форума директно да можете да си влизате в него.
        Само Ваш конкурс си е, ничий друг! Вие си командвате парада.
        Това е идеята на сайта - да се използва за техническа платформа при конкурси.
        Цялата тази история не ви струва нищо, както виждате Ваште хора дадоха добро жури и награда за конкурс, ние връщаме жеста с удоволствие.
        Решението си е Ваше!
        Предложението ти е примамливо. Ще се радвам да разбера какво мислят и другите по въпроса. По принцип не ми се иска да излизаме от този форум. Защото първо усложняваме нещата да ходят хората на друго място да гласуват и второ как ще се контролира кой как влиза и кой колко пъти и за кого гласува.
        Последно редактирано от gere; 13-07-08, 22:11.
        LZ1GYY
        0898 436 956

Коментар

Аз съм твърдо за гласуване във нашия форум.
          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
          Drag Grand Canyon Daily
          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
          LZ1JYM

Коментар

Аз също смятам, че гласуването трябва да става тук и само от хора от форума.
            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
            A2 (+)

Коментар

Твърдо съм за това гласуването да си остане в нашия форум. Един тъп въпрос, ако сложа снимките на ФТиПи-то, ще може ли да се виждат и оценияват от всеки?
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

На този етап единственото предложение за гласуване е то да бъде осъществено във външен сайт. Видно е, че тази идея не се радва на особено одобрение сред участниците във форума. Но какъвто и начин за гласуване да бъде избран ще е редно и много по-удобно, ако всеки желаещ да участва в изложбата кaчи своите избрани снимки в специално създадената за целта папка на ftp-то. До тази папка всеки има достъп (описан е в началото на темата) и снимки могат да бъдат качвани и разглеждани от всички желаещи. След като мине определения срок за качване ще се намери подходящ начин за по-лесен достъп до всички снимки и за някакво справедливо и открито гласуване.

Всяко ново предложение е добре дошло, както и всяка нова снимка в папката
                LZ1GYY
                0898 436 956

Коментар

Доколкото виждам, всички участници са за гласуване във форума и искат всичко да е прозрачно и ясно. Ако никой не възразява ще дам едно предложение за една малко по-трудоемка, но пък абсолютно открита организация на гласуването. Предложението ми е следното:

1. всеки, който иска да участва да качи своите снимки на фтп-то

2. след изтичане на срока да се спре качването и да се определи броя на снимките, които могат да участват в изложбата

3. организаторът или някой негов помощник (не знам дали има такива, но ако трябва аз съм готова да помогна) да свали всички снимки и да направи една галерия, в която всички снимки да бъдат в удобен за разглеждане размер (тъй като качените на фтп-то ще са с много големи размери, те не са удобни за разглеждане, но аз мога примерно мога да сложа линкове към оригиналните снимки, който има желание да ги види големи). Снимките в галерията автоматично получават пореден номер, което улеснява записването. Самата галерия се качва пак на фтп-то и се дава линк към нея. По този начин първо: всеки ще може да види всички снимки накуп в удобен размер, а не да отваря папка по папка; второ: няма да се вижда постоянно коя снимка от кого е правена (не че повечето от вас не се познават и не си ги знаят, но така човек се абстрахира от мисълта за автора и гледа самите снимки)

4. определя се срок за гласуване

5. след като всички желаещи да гласуват разгледат хубаво цялата галерия, те могат в едно свое мнение да напишат номерата на тези 20 или 30 или 50 снимки (в зависимост от определената бройка), които най-много са им харесали.
                  По този начин всички ще виждат кой за какво гласува, няма да има спорове за това дали някой е гласуват 8 или 10 пъти и дали е гласувал само за собствените си снимки.

6. в изложбата участват онези 20, 30 или 50 снимки, получили най-много гласове.

Неудобството е после за организатора, който ще трябва ръчно да прави преброяване на гласовете (извини ме, Гере )

Тъй като се занимавам с web предлагам помощта си за сглобяването на малко промо-сайтче с цел популяризиране на изложбата, може да се пусне и някое друго банерче в нета, за което също мога да бутна едно рамо

Коментар

Гере, 4 пъти току що пробвах и не мога да кача снимките та ФТиПи-то в директория ТЕМР, явно има някакъв проблем, защото в мойта си директория качването става без проблем. Снимките ми са към 200 МБ, може ли това да е проблем? Май другата седмица ще ги получиш на диск.
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Колеги, извинявам се, но явно има някакъв проблем с качването на снимките. В момента, в който разбера къде е проблема и кога ще бъде отстранен незабавно ще ви усведомя.
                      LZ1GYY
                      0898 436 956

Коментар

Проблемът е отстранен, качването продължава
                        LZ1GYY
                        0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от svetik Преглед на мнение
                          Доколкото виждам, всички участници са за гласуване във форума и искат всичко да е прозрачно и ясно. Ако никой не възразява ще дам едно предложение за една малко по-трудоемка, но пък абсолютно открита организация на гласуването.

Благодаря ти за предложението, ще го вземем предвид

Във вторник ще се чуем с Венци и ще си направим една среща, на която ще обсъдим всички организационни въпроси. Ако преценим, че има нужда, задължително ще се възползваме и от предложението ти за помощ.
                          LZ1GYY
                          0898 436 956

Коментар

Гере, отново пробвам да кача снимките, папката ми се казва Злати Златев за конкурса. Става много бавно, но дано стане нещо този път.
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Качих и аз мойте снимки и прегледах и останалите.

Злати, страшни са ти снимките от Душанци!

Светик, уникални кадри от Витоша!

Justify, не те познавам, но тук става дума за красотата на България, снимки в максимална резолюция! Твойте просто не стават! От видеокамера ли са сваляни?

Като цяло:
                              1. Важно е да се придържаме към темата.
                              2. Снимките да показват нещо характерно за България (и красиво).
                              3. Да бъдат с висока резолюция, за да могат да бъдат отпечатани за изложба.
                              4. Нека заложим предимно на качеството на кадрите пред количеството. Т.е. не е необходимо да пускаме много снимки от едно и също място, а по-скоро да изберем най-добрата, която да предложим.

Засега твърде малко хора са пратили снимки!
                              Давайте колеги!

Не е толкова трудно да изкараш някой и друг кадър от архива! Убеден съм, че много повече от досега изпратилите имат какво да покажат!

Подканям Жоро Хаджиев!!! И Алекс Марков! И другите, които не познавам...

Ето на Жоро творбите:
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8783
                              И на Алекс:
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=12951
                              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Към поканата от Стас, която 100% подкрепям, мога да добавя и Чавдар - V93, Голди, Яро, Тодор Христов,... Има и други колеги с много добри фотографии, които също е добре да се присъединят.

Хайде, колеги, остава съвсем малко време!
                                Последно редактирано от gere; 22-07-08, 08:31.
                                LZ1GYY
                                0898 436 956

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X