Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Здравейте!
    От много време ми се върти в главата една идея. Сигурен съм, че на много от вас също е минавало през ума нещо такова. Всички обикаляме надлъж и шир страната, посещаваме невероятни места, правим хиляди уникални снимки на места, където малко хора биха могли да отидат и видят. Идеята ми е да подберем най- хубавите от нашите снимки и да направим голяма изложба с фотографии на едни от най-красивите места на България. Така частица от това, на което ние имаме възможност да се наслаждаваме да достигне до повече хора както в страната така и в чужбина. Може да бъде и под надслов “Да опазим това което имаме”... или което ни е останало...или нещо по-малко банално ... Друг е въпроса, че подобно мероприятие би популяризирало както форума, така и оффроуда като цяло. Може да се направи конкурс, чрез който да подберем най-добрите снимки, които да участват в изложбата. Би било чудесно и да изработим и албум със тези снимки, като още един начин да представим най-доброто от мястото наречено България. Мисля, че както на изложбата така и в албума е задължително да поместим и някой от най-добрите пътеписи тук. Имам доста нестандартни идеи за самата изложба, а съм сигурен, че и много от вас могат да помогнат с още такива.
    LZ1GYY
    0898 436 956

До: КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Много ми хареса идеята!
    Мисля, че снимките на Алекс, Яро и Жоро Хаджиев трябва да участват!
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

Коментар

С каквото мога ще помагам, идеята е отлична... сигурен съм че и другите така... Моля да се заемеш с реализацията и само казвай какво ще е нужно...
      VPetrov.photography

Коментар

Идеята наистина е чудесна и при това съвсем осъществима. Готов съм да помагам - не знам как, но все ще намеря начин.

Поздрави!
        Искам България чиста!

Коментар

Благодаря за подкрепата! С най голямо удоволствие ще се заема. Разбира се, ще ми е нужна помощта и съдействието на всички. Мисля, че колкото повече хора вземат участие, толкова по-добър материал ще имаме за отсяване и толкова по-хубава ще ни стане изложбата. Така че всички които имат желание да представят свои снимки са добре дошли. Разбира се авторските права ще бъдат уважени и цитирани където трябва. Мисля, че ще е добре ако има такава възможност да се отпусне едно място на ftp-то и там да се качват снимките в най-големия възможен размер. Давайте предложения и варианти за отсяването. Единия е да измислим начин да се разглеждат във форума и всеки да може да гласува за тях или пък да си избира топ 10 да речем и после да обработим резултатите. Не знам технически дали е осъществимо. Може да се направи и отделен сайт за целта. Друг вариант е да поканим един човек (или няколко) от бранша, и да се направи безпристрастна комисия, която да ги гледа и избере най-добрите. Мислех си за вариант с някакъв награден фонд и награди за победители, но мисля, че това би опорочило идеята. Средства ще трябват, но по-скоро за отпечатването на снимките в голям формат, за довеждането им до състоянието им за излагане - рамка, паспарту и т.н. както си му е реда, за наем на галерия (ако решим да я правим на закрито) и т.н. Ако решим да отпечатим и албум, което смятам е не по малко ценно, ще си трябват и по-сериозни средства. За него може да се търси участие на издатели, но за това май е рано да мислим... Етикета изисква да се направи и малък коктейл при откриването и представянето.
          ...
          Ами от някъде да започнем пък в процеса на работа ще решаваме проблемите.
          Като начало каня всички, които биха искали да вземат участие да се поровят в снимките си и да подберат само най-добрите. До няколко дни ще уточним с Венци и ще посочим линк къде бихте могли да ги изпратите.
          LZ1GYY
          0898 436 956

Коментар

Здравейте,
            Както разбрах от Венци,
            FTP-то има директория която е за подобни цели:

ТЕМP
            с парола TEMP

Всеки който желае може да качва избраните си снимки там. Имам една молба: Тъй като това е нова материя за мен и още не съм в час, ако може някой да направи една папка в тази директория ТЕМР : "КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ" и там да се качва всичко. Добре е всеки да слага вътре папка със своето име, в която да са неговите снимки. За да може да се подредят и наименоват изображенията, много е важно да има и информация за това в коя точка на България е направена снимката. Може самите снимки да носят името на града,планината,върха,гората,местността или конкретната забележителност. Или пък да направите отделно кратък текстов файл или списък с име или описанието на мястото. Ако имате gps-координати можете да ги отбележите. Идеята ми е да намерим голяма карта на България и да отбележим местоположението на всяка снимка от изложбата. Колкото повече точки по картата толкова по-добре.

Надявам се тези дни да се сдобия с моя директория и достъп и да мога да копирам и подреждам всичко в нея, за да не се загуби нещо.

В най-общи линии говорим за красиви гледки, пейзажи и забележителности. Тъй като все пак това е "България през обектива на оффроуда", допустимо е да има както човешко присъствие, така и на машините с които се движим, но смятам, че е по-добре те да не са доминиращи в снимката. Поправете ме ако бъркам, но според мен сполучливи макро снимки на полски цветя, насекоми, животни и др. биха добавили положително настроение в експозицията.
            Желателно е снимките ви да са в оригинален вид и размер. Най-вероятно ще е необходима помощ от специалист по предпечат, за да може там където са необходими корекции те да се да се направят професионално. Както се казва: не правете това у дома.

Ще съм благодарен на всички за мнения, съвети и напътствия.

Поздрави!
            Последно редактирано от gere; 24-06-08, 18:07.
            LZ1GYY
            0898 436 956

Коментар

Идеята е страхотна!!

Две неща, които ми дойдоха на ум на първо четене:
              - по-добре е снимките да се качват в умален формат на ftp-то и класираните фотографии да се предоставят в реален (максимален) размер в последстие. Качвайки ги в умален формат на ftp-то, ще позволи по-бърз и лесен достъп и преглед на потребителите (гласуващите).
              - всеки гласуващ ще има право да гласува един път или много пъти? по-добре много пъти.
              - добре е да се обяви краен срок - така кандидатите ще са стимулирани да предоставят овреме а и ще сме сигурни, че в последствие не сме изпуснали нещо добро...

Коментар

Ами предложението ми е да са в голям формат, за да се улеснят хората да не пращат по няколко пъти и във всемъзможни размери, а за разглеждането аз ще имам грижата да ги намаля.
                Гласуването още не ми е ясно как можем да го осъществим технически. Ако някой има идея ще съм му много благодарен. Според мен е добре всеки да може да гласува за всяка фотография, но само по веднъж.
                За срока съм много съгласен с теб. Наистина трябва да го ограничим. Проблема е, че сезона е много отпускарски и всеки ще хване нанякъде. Самата изложба аз я виждам някъде септември - октомври, което автоматично значи, че трябва да сме приключили с избирането около месец по-рано. Трябва да помислим и за място за излагането. Дали да е навън или вътре. Мислите ли, че можем да я покажем в няколко града?

Има още нещо: Не са много хората, които влизат в този раздел. Ако искаме по-мащабно участие може би е добре темата да се залепи или да се сложи на място, където ще я видят повече хора.

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Идеята е страхотна!!

Две неща, които ми дойдоха на ум на първо четене:
                - по-добре е снимките да се качват в умален формат на ftp-то и класираните фотографии да се предоставят в реален (максимален) размер в последстие. Качвайки ги в умален формат на ftp-то, ще позволи по-бърз и лесен достъп и преглед на потребителите (гласуващите).
                - всеки гласуващ ще има право да гласува един път или много пъти? по-добре много пъти.
                - добре е да се обяви краен срок - така кандидатите ще са стимулирани да предоставят овреме а и ще сме сигурни, че в последствие не сме изпуснали нещо добро...
                LZ1GYY
                0898 436 956

Коментар

Вече има папка в която всеки може да качва своите снимки за изложбата:

http://htftp.offroad-bulgaria.com/TE...na%20Bulgaria/

име: temp парола: TEMP

Ако се затруднявате можете да ми ги изпращате и на мен на E-mail: g_jordanov@abv.bg или на skype: andreas_geremia.
                  За въпроси, предложения и въобще всичко по темата можете да ме търсите на телефон 0898436956
                  LZ1GYY
                  0898 436 956

Коментар

Аз имама страхотни снимки, някои от тях дори приготвени за изложба, с рамки и прочие, но 90% са на негативи, а не дигитални. Мога ли да участвам в конкурса с тях? А дигиталните ще кача, но те реално са 10-ина( които си струват).
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Много обичам съвпаденията! От месец тази идея ми се върти в главата, но не за снимки, а за къс разказ(или есе) на тема "Мястото, което харесвам най-много". Темата я взаимствах от един мини-конкурс в гимназията, когато бях в осми или девети клас - "The spot I like most". Това ми хрумна покрай оплакванията на Dirk - исках да му покажа, че има доста хубави неща, върху които да си спре вниманието, вместо да мърмори срещу какво ли не. Но той се оттегли и идеята ми увисна.
                      Няма нужда от високо литературно майсторство. Достатъчно е да се разкаже интересно и образно и вярно да се опише любимото местенце.
                      Какво ще кажете?

(Готова съм да приложа моето разказче, за да илюстрирам идеята си. )
                      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                      Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        Аз имама страхотни снимки, някои от тях дори приготвени за изложба, с рамки и прочие, но 90% са на негативи, а не дигитални. Мога ли да участвам в конкурса с тях? А дигиталните ще кача, но те реално са 10-ина( които си струват).
                        Разбира се, Злати! Мисля, че всички смятат твоето участие за повече от задължително!
                        LZ1GYY
                        0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                          Много обичам съвпаденията! От месец тази идея ми се върти в главата, но не за снимки, а за къс разказ(или есе) на тема "Мястото, което харесвам най-много". Темата я взаимствах от един мини-конкурс в гимназията, когато бях в осми или девети клас - "The spot I like most". Това ми хрумна покрай оплакванията на Dirk - исках да му покажа, че има доста хубави неща, върху които да си спре вниманието, вместо да мърмори срещу какво ли не. Но той се оттегли и идеята ми увисна.
                          Няма нужда от високо литературно майсторство. Достатъчно е да се разкаже интересно и образно и вярно да се опише любимото местенце.
                          Какво ще кажете?

(Готова съм да приложа моето разказче, за да илюстрирам идеята си. )
                          Страхотно!!! Ще се радваме да го прочетем. И на мен ми се иска да не е просто изложба на снимки, а да носи дух и настроение. Кратки разкази за начина по който сте се чувствали на дадено място биха били чудесно допълнение. Има и много майсторски пътеписи във форума, които просто си струва да се включат.
                          LZ1GYY
                          0898 436 956

Коментар

Напомням само, че на 6 и 7 септември е събора на Форума и показване на изложбата на открито тогава може да бъде добър старт. Та един период за постване на ФТиПи-то, оглеждане, гласуване и избор до 15 август може би е удачен. И си мисля, че е по-добре нашите членове чрез гласуване да изберат снимките, а не разни светила да го правят. Участвал съм в селекциите на няколко изложби, печелил съм дори един конкурс, и знам, че светилата гледат малко странно и търсят нестандартното, а не това което харесва на обикновенните хора. Та по-добре Форума да си избере снимките по свой вкус. За място, където да ги изложим имам идея за шоу рума на Ленд Ровър в Люлин .Атмосферата там е страхотна и стилна,с джипове наоколо, а хората са отзивчиви и ще помогнат да си направим официално откриване и дори ще поканят медии.
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                              Напомням само, че на 6 и 7 септември е събора на Форума и показване на изложбата на открито тогава може да бъде добър старт. Та един период за постване на ФТиПи-то, оглеждане, гласуване и избор до 15 август може би е удачен. И си мисля, че е по-добре нашите членове чрез гласуване да изберат снимките, а не разни светила да го правят. Участвал съм в селекциите на няколко изложби, печелил съм дори един конкурс, и знам, че светилата гледат малко странно и търсят нестандартното, а не това което харесва на обикновенните хора. Та по-добре Форума да си избере снимките по свой вкус.
                              Съгласен съм с всичко казано. Има твърде малко време. Трябва ни подходящ начин за гласуване. Ако не се намери алгоритъм, който да даде възможност на всички да гласуват можем да си изберем комисия от членове на форума.
                              LZ1GYY
                              0898 436 956

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X