Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Качване на Ресьорите върху мостовете? Лифт...
Свий
X
-
за всички видове ресори ли важи? аз мислех да качвам моите отгоре ,също, с цел евтин и бърз лифт и питах тук-там при нас, хора които разбират, казаха качвай, нема проблем. но така или иначе се отказах, защото miss major procecutor не ще да си ползвам тоя трък за off, така че ще си взимам друго да правя с него дивотии,"за което ще бъдете своевременно уведомени", не че някой го е грижа
Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related
-
А, ти си профи. Разгледай внимателно първо кормилния трапец. На тема колко ще се разслоят в различни равнини разните напречни щанги и стрямо надлъжната. И колко това ще промени кинематиката на цялото завиване. Айде да кажем други ресори ще намериш, или ще набуташ пружини между тях и рамата.
Коментар
-
За какъв трък става въпрос и как ще го караш
При състезателния офф в БГ е трудно да решиш как да проектираш и настроиш окачването защото терена и начина на каране е комбиниран Както газене по дерета така и по бързо друсане по коларски пътища Когато листът е разположен отдолу самата система е по сигурна при евентоално скъсване на U-болтовете моста остава заклещен между листа и шасито Не е лошо листовете да са отгоре защото почти нищо не виси под моста Това важи обаче за заводски поставените по този начин ресори При тях е сметната както дължината така и напрегнатоста на листовете Също мястото на обеците идиагоналния ход на щангите карданите и мястото и дължината на кормилния чохъл В списание Фор Лилър имаше класация за наи малоумните тунинги на окачването Та там повечето смехории бяха с неправилно сложени листове отгоре Грешно разхождащи се щанги и окъсели ходове Има на картинки и страшни последствия от такива сиромашки подобрения Съветвам всеки решил да променя нещо по окачването и управлението да ползва доказали се схеми и фирми
Коментар
-
Не бе Близнак, Мунчо кара в Канада, и освен това има под ръка всичко квото ние никога няма и да видим
)
Шпренговането не може да даде нищо. Това е операция, която от суровия прав материал докарва нужното огъване по размерите на конструкцията. Ако вземеш по-дълги листове, огънеш ги повече, така че да ги завреш на мястото ще имаш три проблема. Това че ще изглежда смешно е най-малкия разбира се. Ще се появи допълнително надлъжно разривно усилие в точките на закрепване, което не е пренебрежимо. Ще се яви и допълнителна неустойчивост, и то с много големи рамена на изкълчване практически във всички направления. Трудно е да се предскаже, обаче резонансните честоти на окачването ще дойдат на ниските скорости, и тъкмо там ще се опитва да подскача и да се обръща.
Дългите обици са същата история, макар и не толкова лоша - неустойчивост. Има даже няква патентна история, и име имаше, обиците са хванати за други обици. Такова чудо обаче изобщо забрави да го караш на асфалта. Ходовете на окачването се увеличават реално, обаче на шосето си труп още с 40 в час.
Бе, няма щастие.
Коментар
-
Не що има и револвер шекилс които са стриит лигъл ама това е компромис Стефане аз знам че момчето е в Канада но това не значи че там няма мурдари Почти съм на кантар да откажа абонамента за 2 списания които вече не могат да ми покажат нищо ново Принципно листовете като система са останали при конската тяга Имат приложение само при краулене ама знаеш за кои става дума Примерно ако караш на Колорадо К-5 Но ако си играеш с такъв тип каране листовете ще са ти наи малкият проблем
Шпренгването не решава проблема тва е като да си плешив и да си пуснеш бретон тип шибедах като духне вятър ставаш смешен плешивец
По добре не си играите с глупости а си седнете на задниците и спестете пари за оригинално окачване Вместо да хвърляте време и средства за глупости Човек е ненаситно копеле и винаги желае още и още а после става страшно Вие сте млади момчета по добре гонете какички Недеите да се мъчите да откривате втори път топлата вода
Коментар
-
Абе Пешо направо се отказах от качването над мостовете поне за сега. Ама какво ше е това оригинално окачване за РОКИ, пък аз не искам да си сменям джипката.За това с какичките,ми те трябва да са към 50 годишни,така че благодаря,жена ми е по млада
Коментар
-
Глей сеа, аз да подкрепя колегата. Каките са правилно нещо ако са правилни! Тва, от ученичките нема никва файда, и тва е проверявано
Че жена ти е млада също е правилно, ма кво пречи да зяпаш каки? Аз кви съм виждал, еее ... А па веднъж една ...
))
Май все пак е по-лесно да направиш нова кола от нищо, отколкото да преместиш мостовете 20 и няколко сантиметра ... Много е мамка му ((
Коментар
-
Лошо батка, много лошо. Ще дойде сигурно 30 сантиметра, и напречните щанги ще се разкривят много. Надлъжната не се вижда, ама тя пък накъде ще се гъне и колко ще се удължава ...
И амортисьорите ще станат много дълги, и те трябва да се мислят ...
Коментар
-
Може да видите на филма който пусна Tsanko D за разходката на хората от Пловдив тази неделя този Нисан аматьорски вдигнат как минава през доста едри камъни на бургия.Абе друго си е високото,ама наистина е много трудоемко а ние с две ръце и на тротоара
Иначе от Рокито съм си доволен но ми се щеше да е по височко
Коментар
-
Като база Роки е добър избор за БГ Друг въпрос е дали се предлагат някакви точилки за него
От снимките виждам два недостатъка Много тесни мостове и страшно къси ходове на окачването сн.2 предна дясна се е отлепила от почти никакво препятствие Ширината може да се реши с миносови джанти Ама за ходовете трябва да се види от близо как може да станат нещата Иначе рокито е леко и би трябвало при добър тунинг да стане прилично проходимо Има ли достатъчно мощност мотора за по големи и агресивни гуми
Магията е в дългите ходове а не в високо лифтованата база
Коментар
-
за съжаление обаче едното е за сметка на другото! Неможе да е ниско и гумата да иде много нагоре тва е лошото на цялата работа!! А при целите мостове за да пропадне едната - другата трябва да отиде някъде нагоре няма как ... На рокито поне само единия мост е цял на самурая като са и двата... затова и казват, че подлежи на опращане!
4аоНикога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Коментар