Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебедки, разновидности, приложение и технически решения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Лебедки, разновидности, приложение и технически решения

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Има доста но е по-добре сам да си ги намериш за да няма виновни. Така на късмет аз не бих взел от Китай. Китайска от Европа е по-добре. Не излиза по-скъпо. Лошото е, че на практика няма нито сервиз, нито гаранция.
    Seilwinde е лебедка на немски ...примерно.
    Понеже имам едно приятелче там. Да провери колко ще ми излезе.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 042.jpg
Прегледи:1
Размер:148.3 КБ
ID:5224479
    0877 44I 88I
    Самурай 1,3
    Дискавъри ТД5

Коментар

http://media.club4x4.ru/2007/06/18/a...e_lebedki.html
      "Малко" тестове от братушките .На който не му се чете - да види само изводите ,на края .
      TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Регистрирах се, заради тази тема, коята май съвсем не е изчерпана. Колко несериозно е това решение във видеото долу и Е ли най-доброто за аматьор прекарал веднъж 16 часа в опити да извади Caddy-то си от калта? Не съм екстремист, нямам джип, ходя за риба. Не ми се дават минимум 300лв за нещо, което няма къде да инсталирам по колата си, а и се надявам, че никога няма да ми се наложи да използвам. Подобна "лебедка" се прави в цеха до нас през "фас-паузата" за 20лв...

Коментар

Първоначално публикуван от user169 Преглед на мнение
          Регистрирах се, заради тази тема, коята май съвсем не е изчерпана. Колко несериозно е това решение във видеото долу и Е ли най-доброто за аматьор прекарал веднъж 16 часа в опити да извади Caddy-то си от калта? Не съм екстремист, нямам джип, ходя за риба. Не ми се дават минимум 300лв за нещо, което няма къде да инсталирам по колата си, а и се надявам, че никога няма да ми се наложи да използвам. Подобна "лебедка" се прави в цеха до нас през "фас-паузата" за 20лв...
          Според мен,за Кадито тази система ще е аблолютно не приложима-в момента в който усилието в/у макарата нарастне достатъчно,диференцияла щи прехвърли двиганелната сила към свободното колело.Така мисля поне...От друга страна,ако за 20 лв.могат да ти изработят нови гайки/болтове със допълнителния профил за захващане на макарата и самата макара,не пречи да се пробваш.
          ПП,остава и проблема с въжето,не вярвам някое от 3лв. на метър от железарията да свърши работа.
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-11-10, 01:06. Причина: Корекция на цитат
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Аз на твое място бих си взел един ефтин китайски Хай Джак. Ще върши и друга работа а не е толкова обемист.
            Иначе тази система работи но се слага от двете страни и за 20лв. няма да стане... вервай ми.

Дръгото решение е за към 200лв подвижна ел. лебедка.

ПП сега се сетих, когато си се вече закопал, това приспособление се монтира много трудно.....
            и ..май най-ефтиното решение е китайска верижна лебедка 1 тон за 50-70 лв от битака.
            Последно редактирано от drukman; 24-11-10, 08:49.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Тази "система", е всъщност метод прилаган много отдавна за военни машини, предимно лек клас камиони. Ще ми отнеме дълго да ви обяснявам защо няма да проработи, но ако желаете, може да приемете на доверие, че тя ще донесе единствено много щети по автомобила...

Добро решение за подобни случаи, е малка преносима лебедка, включително и ръчна, също така и Hi-Lift-a, както ви препоръча колегата по-горе, като към него можете да си купите и приспособленията за да го превърнете в лебедка... има писано достатъчно по въпроса...
              VPetrov.photography

Коментар

Това с подвижната/преносимата ел. лебедка ми хареса, като идея. Къде в България да я открия? Линк? По коефициент 1,3 ли да търся или по 1,9? Кадито го дават 1471кг. По 1,3=1912~2000кг с багажа. По 1,9=2795~3000кг.
                Иначе се бях спрял на този вариант, но никъде не намирам цена на този... трифор?
                А за hi-lift-a за пръв път прочетох тук и въпреки усилията ми не можах да разбера за какво друго освен за ръчна лебедка може да използва. Да де - повдига колата - това добре, но какво правим после!? (некомпетентен съм, знам, така че не е нужно да отговаряте, след като със сигурност някъде е обяснено стъпка по стъпка какво точно следва)

Коментар

Джека има на горната си страна една "човка". За нея се закача едното въже, примерно това което е вързано за дървото което служи за опора. За другата "човка"-тази с която се вдига колата при вдигане с крика се закача другото въже-което е вързано за джипа или кадито. И като събираш двете "човки" метър по метър излизаш от трудното място. Обикновено след два-три метра си излязъл А ако не си-оставяй кадито, и вземай джип. За такива места си е нужен.
                  Но да се вадиш с джек е трудоемка работа, по-добре тирфор, ама той си тежи едни кила...

А с джека можеш да повдигнеш гумата и да подложиш под нея камък, дърво, суха пръст... В някои случаи това е достатъчно за да излезеш от препятствието.
                  Сега стана ли ти ясно? Ако не-питай пак, все ще има кой да ти отговори.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Четете бе. В архивите има няколко теми за лебедките и джековете, в които всичко това е сдъвкано до течност. В това число защо подвижните лебедки и монтажните механизми не стават.

Коментар

Това с подвижната/преносимата ел. лебедка ми хареса, като идея. Къде в България да я открия? Линк? .....
                      Ето ти тука една подвижна ел. лебедка. Закача се на топката на теглича. Ако не стига мощност се слага блок. Ако пак не ще - още един. ....ефтино и кекаво решение, ама за лека кола става...в краен случай.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Да. Ето и инструкцията за употреба:

http://www.health.bg/index.php?page=articles&id=9126

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          ... Ако не стига мощност се слага блок. Ако пак не ще - още един. ....ефтино и кекаво решение, ама за лека кола става...в краен случай.
                          Дърпане на лека кола с лебедка може да бъде интересен начин за отделянето на някои части от нея ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Дърпане на лека кола с лебедка може да бъде интересен начин за отделянето на някои части от нея ...
                            Ако на някой не му се вярва - да порови из youtube. Има едно клипче в което се вижда как вместо колата извадиха само задната греда на рамата в едно с бронята и багажника на колата!

Коментар

Няма нищо за вярване. Това е класика в жанра, и главната причина, поради която въпреки дружбата си, например УАЗовете и Нивите не карат заедно. УАЗа винаги вади легналата на мостовете Нива на два пъти. Първо задния борд с капака и разни дребни железа отдолу, после останалото. През 90-те имаше много такива картинки, май съм окачвал тука. Сега и децата знаят че така не се прави, и нови едва ли има.
                              Макар че за бързо разглобяване на кола, си е метод.

Коментар

Аз не съм виждал и на снимка . Качи една Стефане . Моля
                                TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X