Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебедки, разновидности, приложение и технически решения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

ако се огледате из някое ТКЗС ще си откриете всичко което ви трябва, хидравлична помпа /всеки трактор или комбаин/, хидромотор /всеки немски комбаин и някои прикачни инвентари, фардоми/, разпределители, клапани, управление на клапаните..... проблема е, че тия неща не са мислени да са леки и си тежат
    drive alive

Коментар

Хе, че ако няма да правим глупости, тогава и мотори не ни трябват.
      На кой битак? Над Орландовци в събота и неделя ли? Или в реката на Сточна гара?
      Интересни са ми големи, и микро. Веднъж видях на някво бмв моторчета за чистачките на фаровете, които работят от водата за миенето. След гова вече религията не ми позволява да сложа електрически.
      А от големите все ще измислим ква гадост да направим.

Коментар

някой имам ли идея защо не се произвеждат офроуд автомобили задвижвани от хидромотори
        drive alive

Коментар

Защото в крайна сметка са слаби. Силата на хидрозадвижванията, не, ами направо незаменимостта им, е в разни не много дълги високоточни, бързи и безшумни движения и хващания. Обработващи машини, багери, подемни устройства. Динамичния им диапазон е много малък - не може да се накара един и същи агрегат да работи да кажем и с много малка и с много голяма мощност или с различни скорости. Много по-лесно и несравнимо по-евтино е да се използват електро- или други механични задвижвания. За да работи като хората, а не вечно да тече и да изпуска, хидравликата всъщност е много скъпо нещо, понеже се произвежда трудно. Тръбопроводите заемат място, тежат и са потенциално опасни, като всички съдове под високо налягане.
          В такъв смисъл лебедката е частен случай на полезно нещо, обаче тя работи общо взето с постоянно натоварване.
          А иначе група змейове от Москва и Питер май още не са се отказали да задигнат отнякъде вагон български мотокари, и да направят УАЗ с хидромотори и два предни моста от Беларус))

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
            някой имам ли идея защо не се произвеждат офроуд автомобили задвижвани от хидромотори
            използват се... за справка - новата YAMAHA 2x2 /редното колело се върти от хидромотор/
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Re: Отговор

Първоначално публикуван от VPetrov
              Решението, при което се използва хидравличната помпа, която е фабрично монтирана има разбира се и плюсове и минуси. Основен плюс е минимумът от дейности, които трябва да се направят, за да използвате новата си лебедка и факта, че за повечето известни 4х4 автомобили има готов кит, който се инсталира и свързва към помпата за броени минути. Минусите вие сте ги маркирали, аз ще ви дам повече информация...
              няма ли вече някакъв опит с хидравличните лебедки - може да дадете някаква информация за основните типове офроуд машини - става ли без допълнителна помпа /например Wrangler, Lanndcruiser, Patrol, Defender/... приблизително колко хидравлични лебедки сте инсталирали /с и без допълнителна помпа/...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

За Wrangler става идеално със стандартната му помпа на хидравлика на волана а за LandCriuser, Patrol и Defender по-скоро не.

На практика всички хидравлични лебедки, които сме продали са за репатраците на пътните служби + пожарни и специални автомобили. На тези места навсякъде са с външна помпа (допълнителна).

Все още никой не си е купил от нас хидравлична лебедка за офроуд с високо проходим автомобил...
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от VPetrov
                  За Wrangler става идеално със стандартната му помпа на хидравлика на волана а за LandCriuser, Patrol и Defender по-скоро не.

На практика всички хидравлични лебедки, които сме продали са за репатраците на пътните служби + пожарни и специални автомобили. На тези места навсякъде са с външна помпа (допълнителна).

Все още никой не си е купил от нас хидравлична лебедка за офроуд с високо проходим автомобил...
                  А не може ли да се приспособи по някакъв начин от такава машина на високо проходим автомобил.Никой ли не е пробвал някога?
                  https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Аз си купих хидравлична лебедка MILEMARKER 9500 и така и не можах да я наакарам да работи стабилно на DISCOVERY-то. Както се оказа , помпата му не е достатъчна (дебит около 7 л./мин и налягане от 70 бара , докато на лебедката са и нужни 12-13 л./мин и 100 бара.
                    Сега слагам допълнителна помпа от някакъв автобус (МАН или МАДАРА). Още малко остана .

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло
                      Аз си купих хидравлична лебедка MILEMARKER 9500 и така и не можах да я наакарам да работи стабилно на DISCOVERY-то. Както се оказа , помпата му не е достатъчна (дебит около 7 л./мин и налягане от 70 бара , докато на лебедката са и нужни 12-13 л./мин и 100 бара.
                      Сега слагам допълнителна помпа от някакъв автобус (МАН или МАДАРА). Още малко остана .
                      под "не можах да я накарам да работи стабилно" имаш предвид, че е бавна или че е спира при по-голямо натоварване?

Коментар

сигурно ли е, че новата помпа няма да натовари много двигателя и той да започне да гасне при голямо натоварване на лебедката

и друго нещо, тази помпа ако е от автобус дали е измислена да работи на такива обороти, все пак диското без проблеми прави 4000 об/мин, а автобуса към 2500

В САЩ има огромен избор от такива агрегати измислени за автомобили с най - различни характеристики, аз бих се заровил в интернет за ден два и със сигурност ще се намери нещо подходяащо на разумна цена. иначе при близнаците със сигурност има няакоя помпа от вранглер, която можеби се продава
                        drive alive

Коментар

Хидромотора на предното колело на 2х2 работи почти в импулсен режим, кратко. Максималното общо тегло на Вранглера е под 2 тона. Проблема е в устойчивата дълговременна работа на системата. Маслото освен всичко друго иска и радиатор, и още помпи, и чистота, и адекватна поддръжка. Там практически нищо не се поправя с чука, друга технологическа култура ...

Коментар

така е хидравличните системи са специално нещо. аз имам опит с разни земеделски техники . дори в едно ЮМЗ /трактор модел 60те години/ хидравликата си има филтри и радиатор. знам какво става когато радиатора се запуши, маслото се загрява до незнам си колко градуса и най - накря избива от някаде и по добре да не си там.

ако някой иска да си направи хидравлична система, по - добре тъсете нещо готово
                            drive alive

Коментар

В оригиналната комплектация на MILEMARKER не се преджиждат филтри и радиатор , те се купуват допълнително , и поради това си мисля , че и така ще тръгне . Освен това в самата лебедка име клапан (бай-пас) за защита от по-високи налягания . Мислил съм и за филтър и радиатор , но първо ще пробвам така , а после ще добавям . А пък ако се окаже твърде сложно , ще пусна една обява "Заменям чисто нова хидравлична за подобна електрическа или продавам " ...и така.
                              Дано да стане де , че ми е мерак .

Коментар

тя задължително ще тръгне, въпроса е, колко дълго ще работи. ако намотаеш 2 дължини на важето при яко натоварване, маслото ще кипне и тогава да не си наблизо. изстрелват се едни тънки стуйки масло под налягане 15+ атмосфери и 200С+ ако това те оцели боли много.

направи си го, както тряабва още от начало. има едни маслени радиатори, които се слагат на най - различни коли с автоматични скотости, намери си едно такова с маркучите заедно и си готов
                                drive alive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X