Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Котва за лебедка, има ли някой чертеж.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Котва за лебедка, има ли някой чертеж.

когато опъне лебедката въжето само ще се закопае !
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Да, ако всичко е наред. Ако легне върху голям камък, а ухото му потъне по-ниско, ще се опитва да я измъкне. Все белким има друго място метър встрани.

Коментар

Излишна вещ е този клин.При всички случаи ще се вади.Само ако има скала и успеете да го забиете може да свърши работа.Пробата е маика на доверието и ще приключи темата .
        LZ1HAH
        0888705588

Коментар

На мен пък ми харесва. Не знам как ще работи на пясък или кал, но в нивата забито ще стане. Евтино, леко, преносимо, елементарно за правене. Е точно такива неща са важни като си на зор. Аз чакам снимки от експеримента.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Не съм му направил нищо за ваденето. Трябва поне някаква халка под главата на пирона, щото ако се заглави между камъните няма да излезе с добро. Пък не ми се пречупва въжето на лебедката до куката. Забравих да проверя тя може ли да го хване, ама май не. Пръта е 32 мм.

Коментар

На мен това перо също ми харесва!
              Котва ми е трябвала единствено в подгизнала, изорана нива, където няма за какво да се закачиш. Там мисля, че ще работи, но трябва с кирката да се направи улей за въжето. На голите планински хълмове, където под тънкия почвен слой е песъчливо мисля, че също ще работи. На други места има дървета..
              Но трябва да се пробва в "условия максимално близки до бойните"- т.е качествено да се закопае джипа.
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Ето я котвата която направихме с banjo преди 5-6 години !
                Работи идеялно в пръст ! Правена е по модела на ARB котвата но я направихме малко по-малка !
                А относно котва и пясък на едната година в Аутбак един патрул го теглина по един пясъчен склкон и горе лебеда беше закачена на 3 пул-пала от най-големите
                Прикачени файлове

Коментар

Съжалявам, но не мога да ви го начертая -ще се опитам да обясня. Ако на пеперудата на Стефан, основното въже се закачи до върха и има второ, което да е над средата и с дължина да се получат 45% или повече, според мен ще действа по добре. Лесно ще се забие, основното въже ще си направи прорез и при задействането на второто въже котвата ще започне да се окопава. При обратно дърпане ще се вади лесно. Второто въже може да бъде с халка, а на основното да има твърда част с дупки и от там да се регулира ъгъла на действие на котвата.

дано да сте ме разбрали и да съм бил полезен.
                  sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                    Ето я котвата която направихме с banjo преди 5-6 години !
                    Работи идеялно в пръст ! Правена е по модела на ARB котвата но я направихме малко по-малка !
                    А относно котва и пясък на едната година в Аутбак един патрул го теглина по един пясъчен склкон и горе лебеда беше закачена на 3 пул-пала от най-големите
                    Къде може да се види на живо?
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Заповядай утре в сервиза !
                      Новия хлебозавод 0888/996468 Павел ама да не е много рано , че преди 9 не ставаме !

Коментар

Ще дойда, сигурно почти на 100%....
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

до тук каквото видях ви гарантирам че нито едно произведение ще свърши на сто процента работа, наи трудното на света е да се движи нещо във земята но тук видях че са постигнали доста добри резултати тези котви вместо да държът те ще орът има толко елементарно решение но с писане няма как да го обясня , които разполага със подходящи иструменти да каже ще съдеиствам , поне със земята съм на ти знам и мога да я накарам да се движи , мога да я накарам и да не се движи на нас ни трябва второто
                          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
                            до тук каквото видях ви гарантирам че нито едно произведение ще свърши на сто процента работа, наи трудното на света е да се движи нещо във земята но тук видях че са постигнали доста добри резултати тези котви вместо да държът те ще орът има толко елементарно решение но с писане няма как да го обясня , които разполага със подходящи иструменти да каже ще съдеиствам , поне със земята съм на ти знам и мога да я накарам да се движи , мога да я накарам и да не се движи на нас ни трябва второто
                            Айде, баче Юли, казвай де...... Само недей да предлагаш рало с размери като на тези, дето ги теглят "Кировци"-те....

Коментар

"нашата" котва сме я пробвали на кален баир от около 65-70 градуса и си изкара 70-ката без проблеми !

Но разбира се всеки си има концепция и за него си е най-вярната !

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                                Айде, баче Юли, казвай де...... Само недей да предлагаш рало с размери като на тези, дето ги теглят "Кировци"-те....
                                до сега сам правил регулвач които разорава до 90 сантиметра и го тегли трактор до 60 конски сили , а да не се движи във земята и да се забива това е наи лесно и дето се казва можеш и в джоба да си го държиш
                                просто мислете след като се забие да спре тази котва , а до тук нито една като ги ведях няма да спрът , и тези лястовички от култиватор са слаби и после трудно ще се вадят от земята
                                sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X