Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Котва за лебедка, има ли някой чертеж.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Котва за лебедка, има ли някой чертеж.

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Чакай, чакай. Тука говорим за най доброто от модела Danforth. Разглобяема, неръждавейка, подсилен алуминий, чисто нова.. Аз съм си го казал- Гърция, на старо, ръждива малко, не става на парчета /голям праз/ и по $ 100.00 ги има тук. Тъпо ще е да ти пращам котви от САЩ. Парче желязо. Намери си една стара, телената четка, грунд, РОЗОВА боя и си ти. С останалите парЕ ще почерпиш за идеята.
    Ник, забравил съм да пусна линка. http://www.pullpal.com/aboutPP.html Морска котва имам и аз. Малка е ама ще я пробвам на кал и твярдо. вЕрвайте ми, нЕма да си купим такова железо за 1000лв.

ПП Ти само ела, аз ш' почерпа и без да правиме икономия в Гърция.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Аз ти вервам.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Адмиралтейската котва е хубаво нещо, ама морско И мъртвите плугови котви са хубави, ама пак морски. А бреговите са отделна песен.
        И изобщо, във водата собствено кютука държи колкото държи, а веригата/въжето му добавят непренебрежим процент удържаща сила. Освен това при котвите е много силен ефекта на мащаба. 50 тонна адмиралтейска котва държи без ядове 200 000 тонен кораб. А пет килограмова не удържа и плажен дюшек.
        Най държат дърветата. След тях - храстите, и най-мизерните. Закопаното резервно колело - 20% от това. Примерно толкова и три завързани един за друг кола, забити в земята. Плуговите котви държат няколко процента пък от това. Демек - нищо.
        Последно редактирано от Стефан; 19-03-09, 00:32.

Коментар

В котвите най важното нещо е ЪГЪЛА. Другото е малко желЕзо, електрожен, флекс и си ти. Това Pull незнамСиКво не го виждам да работи само. Взимаш един плуг, от морските, един голям чук /бе и с камък става/ забиваш го до половината и дърпаш с лебедката. Ако не е зверски замръзнало или скала- само се забива. На пясък my трабват половин метър дърпане и е половин метър заровено вече. Плуга има дупка на короната /задния край/ Вържете едно ЗДРАВО вЪжи за да извадите котвата после. Особенно на мокър пясък или твърда кал става една... Имам поне 10 котви, които ме чакат да отида да си ги прибера някой ден. Като те натисне зора да бягаш и ги за...ваме. Намерете някои с готин плуг котва. Lewmar е готина фирма. Вземете и размерите, направете една и започнете проби. Аз разлика между плажа и океанското дъно не виждам голяма. За нивата пак ще работят. Абе проби трябват.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Адмиралтейската котва е хубаво нещо, ама морско И мъртвите плугови котви са хубави, ама пак морски. А бреговите са отделна песен.
            И изобщо, във водата собствено кютука държи колкото държи, а веригата/въжето му добавят непренебрежим процент удържаща сила. Освен това при котвите е много силен ефекта на мащаба. 50 тонна адмиралтейска котва държи без ядове 200 000 тонен кораб. А пет килограмова не удържа и плажен дюшек.
            Най държат дърветата. След тях - храстите, е най-мизерните. Закопаното резервно колело - 20% от това. Примерно толкова и три завързани един за друг кола, забити в земята. Плуговите котви държат няколко процента пък от това. Демек - нищо.
            http://www.fortressanchors.com/AnchorTestSand.html

Стефане, няма да споря. Никога не съм се закотвял в нива. На линка- 9 килограма котва държи 7580 лб. Могат да се видят тестове и на кал и друго дъно. Тестовете са правени с влекачи от американската флота. Къртил съм лебедки при проба да ги вадя след като продължително време са били под напрежение. Давам ги само като пример. На някои може да му е полезна картинката за идеи. Продължавам да твърдя обаче- ако е добре по размер котвата- 15 кила да речем, и е в пясък- няма начин да я издърпаш с лебедка поставена на какъвто и да е автомобил.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Дъно е бе човек. Поведението на тоя материал е като на течност при малки усилия, и като на твърдо тяло при динамични. Нищо общо.
              Знам как се изпитват котви. Мани ги тия реклами, ами си намери книгата "Котви" на Лев Скрягин. Има я в интернет, и на руски. Тогава се казва "Якоря".

Коментар

Стефане, давай чертежи ако има да ги почвам. Така само чат става.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Чертежа лесно, ами ако не работи?
                  Ще я опитаме тия дни, ами от студ и тичане не ни остават сили((

Коментар

Абе давай чертеж. Като не работи-Надин и отново.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Ето ти например, неграмотен. Не съм го рисувал аз. И отгоре не може да има ухо, понеже ще се сплеска веднага.
                      Важното е ухото да е точно по средата. Там заплиташ два метра желязно въже. За него закачаш куката на лебедката. Крилата трябва да се забиват строго перпендикулярно на посоката на теглене, иначе ще прореже и ще изскочи.
                      Тенекията е 4-5 милиметра, за кол аз използвах дълга предна полуоска от УАЗ. Откъм шлиците се точи с флекса, откъм съчмите на строшения ШРУС я срязах до плоско. Бой с чука под ъгъл, додето я забиеш като гвоздей. После я измъкваш на буксир.
                      Прикачени файлове

Коментар

Снимка БЛИЗНАКА.

Сьщо като брата никога не сьм ползвал сухоземна котва,но това на снимката и на мен ми прилича на афиф работа.За една котва е важно самовкопаването,а тоя плуг горе е точно плуг и няма да влезе вьлбоко в тая кал.
                        Фортреса който брата показа се вкопава сам.Ще влиза дьлбко до захапване на яка почва и ще стои там забит.По-лесно се прави от това на снимката,по-лесно се носи,по-лесно се товари на тесни места............само при разгьване и сгьване пази прьстите,че хапе.

Изглежда много просто нещо,много глуповато,но за мен абсолютно си заслужава да се пробва модела.За типове котви сьм чел,коя за какво става знам,хвьрлял сьм и хвьрлям редовно и по-добра конструкция от Фортреса не сьм виждал.

Един вьпрос - снимката горе,шията на котвата подвижна ли е и пази ли лапата на котвата оптимален ьгьл при забиване или ьгьла на плуга се определя от вьжето?
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Колеги,котви има при Сашо Ковачев в Пловдив,но струват много пари.Иначе съм виждал на кариерата в Бухово как се извади с нея а Г класата хич не е лека.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                            Колеги,котви има при Сашо Ковачев в Пловдив,но струват много пари.Иначе съм виждал на кариерата в Бухово как се извади с нея а Г класата хич не е лека.
                            Сашо Ковача и без пари да ми я дава аз там поваче не стъпвам, та ако ще да не си карам колата никога вече. Когато последния път пак му бях занесъл едни пари някакъв палячо така ме ядоса, че ми беше за последно. Цените са си негова работа, но отношението ме засегна.
                            Последно редактирано от drukman; 19-03-09, 22:57.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Междувременно и аз намерих нещо. Мисля, че спокойно може да се нсправи за по-малко от 1000лв., а?

Да не кажете, че не споделям.
                              Прикачени файлове
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Би ли ме светнал, кой скапан чарк в това желязо струва 1000$ Щот съм тъп и не схващам.
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X