Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полимерни въжета за лебедка(плюсове и минуси)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И с право се плашиш. Синтетичното въже е все още висока технология и истински такива въжета се правят на малко места... Но много фирми продават и така на пазара е пълно с ментета...
    VPetrov.photography

Коментар

Ами така е . За мен лично има две места за закупуване на истински.
      Въпросните дето се скъсаха , мисля че са купуивани или от едното или от другото от двете места , но само предполагам.Искам да си взема ,ама някой трябва да разсее съмненичта ми...
      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
      0899187766

Коментар

Лесно се проверява. Гледай някой който ползва здраво лебедка и освен това е доказал се "експлоататор", например виж с какво карат шампионите (1..3 място) - питай ги колко често ги сменят и си направи извод... и можеш да ги питаш и откъде си ги купуват...
        VPetrov.photography

Коментар

Абе в Шумен като видях Десо на два пъти как си скъса въжето като конец.Но въпреки това аз съм за синтетичното.Много по-безопасно ми се струва.

Коментар

Имах в предвид първо и трето място в шампионата
            VPetrov.photography

Коментар

За безопасно спор не може да има. Синтетиката първо е абсолютно нееластична и второ е с много малка маса (инерция). И да пипаш въжето докато се къса едва ли ще те нарани. А стоманеното при кофти стечение на обстоятелствата може сериозно да те нарани и на 10 метра.
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Безопастност

Освен безопасността на хората около колата, трябва да не забравяме и сигурността на тези вътре .
                Churov това имаше вредвид. Висиш си някъде и се набираш с лебедката и изведнъж : " БАМ" и въжето се къса ( както видяхме това да се случва на Шумен) и разбираш смисъла на гравитацията експериментално.

Въпроса за преимуществата на едните и на другите въжета е много спорен. Аз карам със метално. Мноооого ме изнервя, но не мога да се реша да го сменя.
                Може би ако имаше повече хора които карат с синтетични, щяхме да имаме малко повече статистика. Но уви те са малко
                Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Аз веднага мога да ти кажа резултатите от статистиката. Пластмасовото въже умира непредвидимо, без видими повреди и предупреждения. Не ми е известен метод за бърз неразрушаващ контрол на умората му.
                  А в една железария видях макари с въжета. Много красиви, стотинки за метър. Досущ като истинските, изобщо няма да ги различиш колкото и да ги разглеждаш. Италиано - български, не знам какво значи. Единственото което може да те спаси е невзрачно микроскопично етикетче на макарата "Не е за алпинизъм и екстремни спортове". Не ми се мисли колко народ обаче ще се подлъже ...((( И колко няма да е видял етикетчето.
                  Колкото повече регулаторни административно - сертификационни безумия и аутсорсинг - толкова по-опасен става светът.

Коментар

Re: Полимерни въжета за лебедка(плюсове и минуси)

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                    За синтетиката просто се разколебах .Искам го ,но се уплаших!Може би ми трябва повечко кандърма

А бе, и аз се бях бях навил и а-ха да да подаря едно на жената за Св. Валентин.
                    Ама ме посъветваха да не го слагам зимата, защото ледът не му се отразявал добре. А то при зимни разходки най-редовно отпред всичко (в т.ч. лебедката) първо се олива хубаво с кална вода и после замръзва. Т.е. на въжето ледът не му се разминава по никакъв начин.

И какво излезе? Че, ако не искам често да сменям синтетичното въже, наесен трябва да го заменям със стоманеното и да го връщам отново на пролет. А това е свързано и със сваляне на бронята и лебедката.

Т.е. - доста се усложняват нещата. Така че за сега ще се борим с проклетата желязна змия.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Руснаците просто ги перат. Така живеят по цяла година. Връзват кангала на няколко места, в торба, и в пералнята. Аз поне правя така. Не се заплита.
                      И си трябва с червена нишка.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Руснаците просто ги перат.
                        Пране хубаво, ама е малко "следварително". Като се намокри и заледи и баш тогава трябва да използваш лебедка ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Не е ставало дума. Накапи го с восък. Той е хидрофобен.
                          Ама верно трябва да питам кво правят.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                            Пране хубаво, ама е малко "следварително". Като се намокри и заледи и баш тогава трябва да използваш лебедка ...
                            Той Венци затова каза че покривало на лебедката е задължително да има ако е със синтетично въже, хем от слънцето я пази хем и от змръз, то че всичко ще стане отпред на лай.а и лед ама все ще помогне малко

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
                              покривало на лебедката е задължително да има ако е със синтетично въже

Покривало става, ама ако лебедката е отгоре и леснодостъпна. А когато е монтирана в бронята, както са ARB, TJM и както е и моята - забрави. Отгоре имаш отвор, колкото да виждаш въжето и да превключваш съединителя. Дори и да го закриеш някак, все е тая, защото, като караш през локвите, отдолу си бие кал и вода като за световно.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

А варианта : сваляш покривалото - употребяваш въженцето - слагаш калъфа и , а пак закъсах - още една употреба (е да ама то е замръзнало) и айдее! калъфа ще го предпази от ла..ата но от студа едвали. На Ст. Загора се скъса още едно и аз си реших проблема - стоманеното ми къса нервите , но му вярвам!
                                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                                0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X