Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полимерни въжета за лебедка(плюсове и минуси)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Полимерни въжета за лебедка(плюсове и минуси)

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    Дори и да го закриеш някак, все е тая, защото, като караш през локвите, отдолу си бие кал и вода като за световно.
    Нисък ти е паркетника колега, от там е проблема
    Майтап!!! Да не палнеш сега мотора!!!
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
      Нисък ти е паркетника колега, от там е проблема

Както е известно, пълно щастие няма. Отдолу целият е в белези от камъни и дЪрвЕ. Ама пък за сметка на това не се заклещва в деретата ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

е а 1 гума примерно отдолу да я пази от плискащата вода?

Коментар

Каква плискаща вода , като редовно при мен е под ватерлинията
          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
          0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
            стоманеното ми къса нервите , но му вярвам!
            След вчерашната разходка пак съм в голяма чуденка. Дръпнах се един път, закачен за дърво вляво от пътя. Въжето се намота в единия край, при което на едно място така се разплете и размаза, та после с голям зор го прекарахме през ролките, като исках да го развия и намотая отново по-равномерно.

Та оттук иде въпросът, че ми къса нервите - къса ги, ама като е вече така повредено на няколко места, доколко мога да му вярвам?!?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

все по-малко дори чисто психологически. а това е по-неприятната страна. аз и да ми се закъне някой ще си остана много скептичен. товйто въже китайско без сертификат ли е? или си взе сериозно? аз ако слагам лебедка, ще пестя дълго и упорито, НО синтетика! и понеже тя таз лебедка не се позва нонстоп, но се вози и друса и тежи отпред, трябва да е максимално олекотена. та това е и #1 да те леко=> синтетика+бебто на Warn или подобен олекотен модел за поне 9000 lbr. а бонусите от синтетиката са пъти повече, особено за новак като ме. разбира се нищо не пречи да има 1 свито метално въже в баража.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                След вчерашната разходка пак съм в голяма чуденка. Дръпнах се един път, закачен за дърво вляво от пътя. Въжето се намота в единия край, при което на едно място така се разплете и размаза, та после с голям зор го прекарахме през ролките, като исках да го развия и намотая отново по-равномерно.

Та оттук иде въпросът, че ми къса нервите - къса ги, ама като е вече така повредено на няколко места, доколко мога да му вярвам?!?
                Това имах в пред вид , за късането на нерви - налага се да пренавивам , НО нали виждаш нараняванията !Предценяш и сменяш(цената му не е страшна) или продължаваш със старото въже ! При синтетиката , както каза Стефан ,, смърта идва ненадейно''( или нещо в този стил)проблем със стареенето ,ЛЕДА...!!!. Наистина го харесвам като начин на работа , но пред очите ми се скъсаха няколко (по една или друга причина) синтетични , а на късане на стоманено още не съм бил свидетел(не казвам , че не се късат).
                0899187766

Коментар

Това е още един аргумент за синтетиката. При нея като се скъса нищо. Връзвате на възел и продължавате. При стоманеното всяко късане е сериозна работа. Ако сте забравили килимчето и сте наблизо до въжето може и да ви е за последно...
                  VPetrov.photography

Коментар

Венци , прав си! Опасноста е голяма при скъсването на ст. въже!При синтетиката няма такъв проблем ( стига да не висиш някъде като паяк , че няма да има кой да завърже скъсаното въже).Просто е много по-капризно от към стопанисване! А бе най сигурно си е в къщи , ама като не ни свърта ..
                    0899187766

Коментар

Днес Скъсах синтетиката - бях се закопал в твърдият сняг - Бетон лебедката (МилеМаркер 12000) се оказа Мноооооооого яка и след като сгъна един бор (бая дебел бор) скъса въжето - ВИНАГИ (когато мога) ще ползвам САМО синтетика - ако бях с метално въже сега щяхме да Тъжим за Яро и Дани , а може би и за Маркан, а сега се разминаха само с лека Уплаха

Коментар

А ти да си чувал че на въжето задължително се слага чул? Руснаците дисквалифицират за тая работа по състезанията, а другаде може да си изкараш и боя.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          Днес Скъсах синтетиката - бях се закопал в твърдият сняг - Бетон лебедката (МилеМаркер 12000) се оказа Мноооооооого яка и след като сгъна един бор (бая дебел бор) скъса въжето - ВИНАГИ (когато мога) ще ползвам САМО синтетика - ако бях с метално въже сега щяхме да Тъжим за Чро и Дани , а може би и за Маркан, а сега се разминаха само с лека Уплаха

Сашо, чувал съм, че ти незакъсваш. Обикновенно въжето го ползваш за теглене на други. Разкажи нещо по-подробно.
                          В такъв случай хвърля ли се въжето или се прави възел.
                          LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            А ти да си чувал че на въжето задължително се слага чул? Руснаците дисквалифицират за тая работа по състезанията, а другаде може да си изкараш и боя.
                            Ми на синтетика НЕ СЕ Слага

Влади, от къде си чувал тези неща? Който не кара - той не закъсва
                            А за връзване - Става, но аз може би ще го сменя, ако мога

Коментар

Всяко въже се къса първо на възела. Ако другото му е здраво.
                              На стоманените се слага естествено.

Коментар

Прав е Стефан за това, че въжето се къса на възела, но зависи много от възела. Може да се достигне до 95% от здравината на въжето, ако се използва правилен възел, изи да се намали до 50% здравината, ако възела е неподходящ. За свързване на две въжета (което е на практика връзването на скъсано въже се използва двоен или троен тъкачески възел(double/triple fisherman's knot). При двойния здравината е 75-80 % а при тройния 95-100% (резултати от лабораторни тестове).
                                ето и анимация как се прави:
                                http://www.animatedknots.com/doublef...matedknots.com
                                Това разбира се е лесния вариянт, другия е да се вплетат отделните снопчета със застъпване около 50 см и добре да се стегне, тогава няма да има възел, само ще има удебеляване на въжето. Ако възела не е фатален за навиването и работата с лебедката, по добре с възел според мен.
                                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X