Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задна лебедка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От такава беля се излиза с лебедка, с трактор или с дърпане, ама не за вратовръзката.
    Внимание! Не опитвайте това сами!
    В никакъв случай не опитвайте със стоманено въже!
    В никакъв случай не опитвайте с карабинери!
    В никакъв случай не опитвайте през блок, гаечни ключове, на джип без рама или със заварени уши - скоби!
    В никакъв случай не връзвайте въжето за мостовете, напречниците на рамата, броните или ролбарите!
    В никакъв случай не допускайте в колите да има друг освен шофьорите, или хора отвън, на разстояние по-малко от два пъти дължината на въжето!
    Скъсаните въжета и откъснатите тегличи удрят като камшик и режат не само стъклата!
    Допустимо е използването само на динамично въже! Нормалното е 15 метра. За джип тон и половина е достатъчно 20-тонно.
    Допустимо е използването само на шекели със здраво затегнати болтове! После може и да не се отвинтят(((
    Допустимо е закрепване само за фаркопове или куки на надлъжниците на рамата!
    Затъналия не прави нищо. Буксира се ускорява колкото може от него, докато въжето се опъне на струна. И скача на спирачката. Дръпва енергията на разтегленото въже. Ако има каски - не пречат, ударите са страшни.
    Стават 20-тонните от строителните магазини ако не са китайски. Има си нарочни, цените им са брутални. Мойто е от спирачен парашут от МИГ-23, ама ми е само едно и късо(((

Коментар

Стефане, този динамичен удар не е ли прекалено опасен? Дали не е по-добре и двете машини на блокаж и на бавни да се напънат?

Коментар

)И да затъне и влекача? Не, нормалните джипове го обичат като масаж на схванат врат Защо мислиш си позволявам да имам каквото имам отношение към колите за по 200 000 лева Защото наистина не стават. Богатите хора май много бързо забравиха че компютрите създават комфорт, ама само виртуален. За час полет таксито Ми-8 струва от 2 до 8 хиляди лева, това разбира се е алтернатива на дръпването)

Коментар

Това е като да събереш прането от макарата с едно дръпване!

Коментар

Те затова си и ходят по двама където е хлъзгаво. По два джипа де. Минимално допустимия отбор. Като затъне до огледалата и се накъса въжето на лебедката нали някак трябва и да се извади. Руснаците например по принцип не разрешават сам, после създаваш проблем за всички останали. А такива дето се имат за велики и разправят че можели и така, просто ги изгонват.

Коментар

Не е ли по-гот да се оправиш сам? /в този смисъл де/

Коментар

По-гот е. Ама от някъде нататък като се свършат консервите и сухарите пак не успяваш. Или патроните и спирта, все тая. Или мазута, и той някой път не стига.

Коментар

Бих искал да си сложа задна лебедка. Дори съм си поръчал вече. Дайте някакви идеи за монтаж. Смятам да бъде поставена в багажника на Уаза, но ме притеснява закрепването. Направо да си кажа не се сещам как да захвана шасито пък същевременно лебедката да лежи в купето . Усукващите моменти между шаси и купе ме притесняват. Важен момент е също да не направя все пак новата Уазка на Швейцарско сирене. Друго нещо за което бих искал да се посъветвам с някой е местоположението на водещите ролки.
                  Тъй като от задната стана имам резервна гума дали е възможно ролките да са изнесени в страни. Това автоматично значи, че тегленето ще бъде малко на чорчик. Незнам колко да ме притеснява това.
                  LZ1VMH

Коментар

Не, накриво не може да ги сложиш в никой случай, това е абсурд. Представи си векторния триъгълник. Обикновенно правят ниша в пода или я оставят съвсем под и извън кабината. Ама дай да почакаме, утре ще кажат:

http://wwwboards.auto.ru/uaz/566832.html

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                      Не, накриво не може да ги сложиш в никой случай, това е абсурд. Представи си векторния триъгълник. Обикновенно правят ниша в пода или я оставят съвсем под и извън кабината. Ама дай да почакаме, утре ще кажат:

http://wwwboards.auto.ru/uaz/566832.html
                      От едната страна тегленето ще е супер, от другата няма да закъсвам.
                      LZ1VMH

Коментар

Ммм ... Тогава пак трябва да я сложиш по средата. Така ще е накриво и за двете страни, и няма да закъсваш от никоя. Идея обаче

Коментар

Стефане....Стефане, а къде да си сложа резервната гума.
                          Вариант е на капака на двигателя. Ама е грозно ... мани.
                          Ще вземе да ме бъркат с дифендър.
                          LZ1VMH

Коментар

Сложи я на мястото на теглича.

Коментар

Не я слагай на капака! Турбо Мен-а имаше такова, ама никога не я слагаше там - пречи на видимостта((( Виж че и от Дифендърите ги свалят.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
                                Сложи я на мястото на теглича.
                                Да бе ... Ще ти се.... Искаш да станеш по проходим от мене ли.
                                LZ1VMH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X