Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ето и един Y260 с нова броня и лебедка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Nissan Patrol Y260 (1990г.) завръщане в рая (гората)

Леката кола се продава веднага щом я постегна (не си представям да продам кола с проблеми). А това ще стане щом оправя нисана. Спрял съм се на GoodYaer 33х12.5 R15 WRL MT/R. Какво проблеми мога да имам, освен подчертания от колегата V93 двигател -> широчина на гумата (12.5) предполагам става дума за съотношението мощност на двг. тежест на гумата или бъркам?
    Nissan Patrol Y260

Коментар

Първият етап "Изкърпване и окачване" приключи успешно...Е почти, появи се проблем след лифта, но за това след малко. Първо още една снимка на закърпено място. Спомняте си дупката която беше в тази част на прага. Елемента е изграден изцяло:

Предните спирачни дискове бяха заминали. Нови дискове и накладки:

А това е вече монтираното окачване. За съжаление, не можах да проследя и документирам процеса:

Нисана се вдигна с около 5 см. от старото си положение. Скоро ще пусна снимки за сравнение.
      Проблема за който споменах са появилите се вибрации в кардана. Предполага се, че в следствие на лифта, ъгала на кардана се е изменил, от там и тези вибрации. Лекува се с поставянето на планки, между скоростната кутия и раздатката от една страна и гредата за която се държат. Но това все още не е направено за да сме сигурни.

Втори етап включва отваряне на картера и ревизия на маслената помпа. Както казах, имаме съмнение че не прави достатъчно налягане, не вдига маслото добре до хидравличните повдигачи, от там и чаткането на клапаните. Смяна на всички течности по колата: спирачна, охладителна (включва ревизия на охладителната система и евентуално монтаж на допълнителен ел. вентилатор), смяна на маслата в диференциали, раздатки и скоростна кутия. Смяна ремък и ролки. Ревизия на задния спирачен апарат. Смяна на всички или поне на тези на които е необходимо маркучета по горивната и спирачната магистрала. И други неща, които може би пропускам.

Следващите няколко дни предстои смяна на джантите и гумите. Смятам да сложа 33" 12.5 R15 Kumho KL71 Road Venture M/T.

Джантите ще ги сменя, защото тези които съм намерил са с ширина 8 и са с обратен офсет, а мойте са 7 и с ЕТ 0. В този ред на мисли, ще продавам гумите и джантите. Джантите са CMS 15". Гумите са GoodYear Wrangler MT/R 31" 10.50 R15. Цена не съм мислил още на комплекта, но при всички случаи, ще обява офертата в раздел "Купувам - Продавам" и това ще стане след успешен монтаж на новите гуми и тестване.

Трети етап е монтаж на нови брони, лебедка, допълнително осветление и разни екстри. Но това дали ще е тая година...незнам. Идеята беше това да стане сега, с окачването, но нещата не винаги са такива каквито очакваме и желаем . Както се казва "Всяко зло, за добро". Имам си една напълно ревизирана и обслужена кола от към тенекии, и мога да съм спокоен поне в тази част.

Искам да изкажа огромни благодарности на Боби и Кики. За професионално и севестно свършена работа. Резултата е впечатляващ...

Окачването е доста твърдо, колата е като лагерна количка, но устойчива. Повече тестове не съм правил, искам да отстраня проблема в дигателя и да монтирам доплнителните планки. Разбира се къде без тестване и на хода на окачването. Скоро ще се запозная с Goldy, а нисана с рампата
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-11-07, 20:15.
      Nissan Patrol Y260

Коментар

Относно повдигачите...ти с какво масло го караш? Това е от голямо значение като си с хидравлични повдигачи.
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Valvoline 10W 40. Може би трябваше да сложа по гъстичко
          Nissan Patrol Y260

Коментар

Не би трябвало да е проблем вискозитета ама.....може би марката или по точно произхода. Аз това което мисля за маслата в БГ е да си сигурен в произхода...сиреч да позначаш вносителя! Самурая като го купих беше с Валволин 15в40 и като беше студен причукваше 5-6 секунди сега съм с Моул 10в40 6100 и това го няма.....само пример!
            Drag Grand Canyon Daily
            LZ1JYM

Коментар

Не се съмнявам в произхода на маслото. За това и смятам, че не е в него проблема и следва преглед на маслената помпа. Още повече, че хидравличните повдигачи са сменени преди месец
              Nissan Patrol Y260

Коментар

Щом си сигурен ОК
                Drag Grand Canyon Daily
                LZ1JYM

Коментар

Нещо ново по тази тема?
                  Technical Rescue Direct - life lies in courage
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Да има нови неща, които са правени по колата. За момента обаче имам друг проблем, свързан със сървъра на който са снимките. Нека оправя него първо и после ще описвам. Извинявам се за неудобството.
                    Nissan Patrol Y260

Коментар

Ползвай ФТП на форума за да нямаш проблеми
                      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                      тел.088четири 9едно9 4нула4
                      -------------------------------------------------------

Коментар

Ми май така ще стане накрая. Аз проблеми с моя сървър нямам от години, но все пак е дърт на повече от 10 години е машинката. Както и да е, думнал ми е харда или са го хакнали, нямам достъп в момента за да разбера.
                        Nissan Patrol Y260

Коментар

Какво стана с гумите, че имам намерение да купувам някакви ?
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Отказах се да ги продавам, продавам само джантите, довечера ще пусна тема със снимки, инфо и цена.
                            Nissan Patrol Y260

Коментар

не знам дали знаеш но хидравличните повдигачи стават и от фолксваген
                              Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                                не знам дали знаеш но хидравличните повдигачи стават и от фолксваген
                                Благодаря за информацията, би ли споделил все пак модел година..
                                Или са им стандартни за всички модели. Нищо не разбирам от двигатели и т.н.
                                Nissan Patrol Y260

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X