Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнителни светлини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Допълнителни светлини

аз съм потрошил доста фарове и вече знам, че нищо което по някакъв начин стърчи от автомобила няма работа в гората. някакво решение е фарове, които лесно се свалят и съхраняват някаде в колата, така че когато ти потрябват да са ти под ръка.

но във всеки случай те трябва да са качествени защото иначе не ти вършат работа и само си ги разнасяш. работна светлина не ти върши никаква работа защото никога не сочи там на кадето ти трябва, за тази цел се ползва челник, от навигатора, който е слезнал от колата

това че хела нямат стъкло не е вярно, който не вярва имам 4, стъклени
    drive alive

Коментар

и аз имам стъклени а че Хела си е хела...спор да нема, полските в сравнение с нея са като запалена свещ в гората! А какво ще чупиш си е твой проблем..що го слагаш като ще го чупиш ??? Има едно решение за махане и слагане в/у рамка с куплунг...става бързо и лесно, но чупенето си остава проблем...с малко повечко внимание и тва се оправя...има си и решетки за Хелата както и такива за пред фаровете който я пазят поне малко де ...ама някой трябва да се сети и да си ги направи...готова концепция няма. Просто истината е тя...другото е жалко подобие на фар...и компромис, а като дадеш пари за скъп фар май ще се заислиш дали да го чупиш безотговорно.
      S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
      или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
      пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

имал съм разни фарове, които не са хела или piia или нещо квалитетно и за тях ползвам израза на един дърт електро техник 'свети като фас'
        drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
          и аз имам стъклени а че Хела си е хела...спор да нема, полските в сравнение с нея са като запалена свещ в гората! А какво ще чупиш си е твой проблем..що го слагаш като ще го чупиш ???
          ...
          Просто истината е тя...другото е жалко подобие на фар...и компромис, а като дадеш пари за скъп фар май ще се заислиш дали да го чупиш безотговорно.
          Май пак си приказваме ей така, за да покажем колко ни е голям карданът ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

фар май ще се заислиш дали да го чупиш безотговорно.
            Аз съм си блондинка по призвание и нещо не разбирам - кой би си счупил фара съвсем отговорно и целенасочено

а и кой, ако си купува фарове за гората ще спре да ходи там, за да не си счупи фара

Коментар

тоя който е дал петаче просто не му пука за фарчето, точно щото е петаче...няма стойност за да се пази и грижи някой за него ама като е 500 бая ще се замислиш дали ще си безотговорен и безрасъден...нали блондинке ? (освен ако не си тупнала банка с взлом и ти е все тая)

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
              Май пак си приказваме ей така, за да покажем колко ни е голям карданът ...
              кардана на Хела ама никак не е малък за да бъде пренебрегнат колега колкото и да не ти се иска да го признаеш си е баш така...

а успоредно с него имаше и поучителен намек за решенки "на" и "пред" тях....което е по ценното от името на фара...относно запазването му обаче ти дали това гледаш или друго те влече...

Първоначално публикуван от Софианитка Преглед на мнение
              Аз съм си блондинка по призвание и нещо не разбирам - а и кой, ако си купува фарове за гората ще спре да ходи там, за да не си счупи фара
              нека ходи..кеф си е, бая голям...но разума май трябва да е над всичко колежке или бъркам ??? гол на война не се ходи нали...щото просто си войник по душа...а пооборудването да е един сериозен приоритет и тогава гората викам аз...а не ОБРАТНОТО и после олеле ма фарченцето ми се счупи ами има си решетки ама се иска мисъл, време пари и нерви за да ги реализираш и тогава чупенето ще е в пъти по малко

Коментар

кардана на Хела ама никак не е малък за да бъде пренебрегнат колега колкото и да не ти се иска да го признаеш си е баш така...

а успоредно с него имаше и поучителен намек за решенки "на" и "пред" тях....което е по ценното от името на фара...относно запазването му обаче ти дали това гледаш или друго те влече...
                Качеството на Хела си е качество на Хела, досадното перчене с възможности си е досадно перчене.
                С удоволствие и голямо внимание приемам поучения. С една уговорка обаче. Приемам ги от хора, които са показали какво знаят и могат в съответната област ...

тоя който е дал петаче просто не му пука за фарчето, точно щото е петаче...няма стойност за да се пази и грижи някой за него ама като е 500 бая ще се замислиш дали ще си безотговорен и безрасъден...нали блондинке ?
                А какво ше кажеш за това, че някой може да иска да даде именно петаче, защото знае, че там, където ходи, твърде често или минаваш с риск да счупиш нещо или просто не минаваш?
                И че там не е като да накичиш лъскава джипка със скъпи офроуд матракулки и да демонстрираш голям кардан по софийските улици или паркингите на планинските курорти.
                Който иска да трепери да не би да одраска марковото си фарче и никелирания си "ролбар", просто е най-добре да не ходи в гората.
                А на гората това и хубавото, че там си проличава кой, какво, колко и как може ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

А на гората това и хубавото, че там си проличава кой, какво, колко и как може ...
                  А защо са ти в гората допълнителни фарове? Аз това не го доумявам - скоростта не е като на рали състезание за да ти е необходима повече светлина. Мойто мнение е че вградените светлини са напълно достатъчни за целите, които предполагам не са участие на състезания. А ако става въпрос за "кич" това вече е друг въпрос.
                  Mercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...

[img]http://www.danasoft.com/sig/.jpg[/img]!

Коментар

Първоначално публикуван от Lachezar_p Преглед на мнение
                    А защо са ти в гората допълнителни фарове? Аз това не го доумявам - скоростта не е като на рали състезание за да ти е необходима повече светлина.

Ами например, защото в гората някой път е доста тъмно. И не е зле да виждаш по-добре. За да не се окаже например, че сянката пред тебе не е сянка, а як пън, в който можеш да забиеш дифа. Дори и с не особено висока скорост пак можеш да счупиш/изкривиш нещо. Ако можеш да намалиш вероятността от такива случки, защо да не го направиш?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

проблема на допълнителните фарове в гората е такъв, че рядко се ползват и когато момента дойде, обикновено има проблем. понякога фара, особено ако е от евтините, се пълни с вода и като го вкл. изгаря веднага, понякога просто буксите му ръждясват, а най - често нещо го е ударило и той свети на някаде другаде. с хубавите фарове момента е психологически, понеже струват сериозни пари и светят добре, като се стъмни ти грижливо ги измиваш от калта, насочваш ги ако са се разместили и светиш та светиш ако са от евтините, те и без това не вършат много работа и изобщо не си даваш зор да ги поддържаш.

но дори и в идеалния случай, когато всичко работи, фара си е фар, а фаса фас. ако ще слагате допълнителни фарове или си сложете нещо истинско или не се занимавайте, защото колкото и малко да струват, това все пак са си пари и с тях може да си купите примерно ракия, което ще е доста по - полезно в случая

освен това, незнам колко от вас са ползвали сериозни фарове в гора, но трябва да ви кажа, че това е невъзможно, защото там гъстата растителност отразява светлината и ако пред вас има храст, вие виждате храст, а зад него е черно. такива фарове помагат на големи открити пространства, но за съжаление у нас те не преобладават.

на мойта кола и свалих допълнителните фаровете и изрязах планките, зада не полудея някой ден пак и да и сложа сега имам 4 бр. хела микро ФФ с крушки от хубавите на склад
                      drive alive

Коментар

не знам дали сте слизали по пътя ако може да се нарече път от връх ботев през тъжа и в априлци вечерно време и в лошо време сняг мъгла .без допълнителни фарове и по точно насочени настрани от двете страни на автомобила.направо умираш .и ако си карал цял ден по балкана да возиш туристи.неми говорете че няма нужда от доп.фарове.и то от много фарове.

Коментар

Първоначално публикуван от Lachezar_p Преглед на мнение
                          А защо са ти в гората допълнителни фарове? Аз това не го доумявам - скоростта не е като на рали състезание за да ти е необходима повече светлина. Мойто мнение е че вградените светлини са напълно достатъчни за целите, които предполагам не са участие на състезания. А ако става въпрос за "кич" това вече е друг въпрос.
                          Ами недоумяваш колега, защото не си го изпитвал явно. Понякога в гората е тъмно като в кучи г.., няколко пъти ми се е налагало да карам нощем и трябва да ти кажа, че удоволствието е не по малко от колкото през деня. Последния път имаше и едно дете с нас, не знаехме пътя, взе да става студено и т.н. Тоест трябваше да се приберем възможно най-бързо. Аз водех и ако нямах допълнителни фарове просто щяхме да стигнем двапъти по-бавно. Основните ми фарове бяха по 30W и бяха "гола вода". Сега нещата са малко по-различни. Основните ми фарове са по 40W и светят много по-добре и въпреки това ще си сложа допълнителни. Бъди сигурен че не става въпрос за "кич", че ако беше, щях да си сложа Хела и щях да им държа бялите предпазни капачки с надпис "Хела" на тях.
                          Вчера ходих до един магазин на "Гео Милев" и си купих полски. Малко са по-голями но ще го вкарам с 1-2 см на вътре и ще стане работата.
                          Благодаря Ви за насоките и съветите. Като ги монтирам до ден два ще цъкна снимка да ги видите.

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Преглед на мнение
                            Ами недоумяваш колега, защото не си го изпитвал явно.
                            Интересно, че го споменаваш. Аз обичам да излизам на разходки по тъмно. Мисля, че достатъчно време съм покарал през нощта в гора. Веднъж даже едни катаджии решиха, че след като съм излезнал в 3 през нощта да обикалям по горите, ще крада нещо. И честно казано в гора никога не съм изпитвал нужда от допълнително осветление по време на движение. А и дори да сложа - една разходка и няма и да знам къде са даже - размазани на някоя скала, забити в някоя локва, или висящи на някой клон. По добре един боен фар в жабката.
                            Mercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...

[img]http://www.danasoft.com/sig/.jpg[/img]!

Коментар

гол на война не се ходи нали...щото просто си войник по душа...
                              ми то и войните не ходят на война с мисълта "ами някой ако ми открадне автомата или ако го изпусна някъде от високо"

според мен основното при светлините е да осветяват качествено и да може да се насочва светлината им така, че наистина да помага и да осветява нужното ти пространство - дали ще е хела или друга марка какво е значението щом свети

да, пазиш си фаровете по различни начини, но не защото непрекъснато те гложди колко пари си дал , а заради това да не останеш без тях пред по тъмно в гората - целта е светлината , а не етикета с цената на самия фар все пак

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка Преглед на мнение
                                да, пазиш си фаровете по различни начини, но не защото непрекъснато те гложди колко пари си дал , а заради това да не останеш без тях пред по тъмно в гората - целта е светлината , а не етикета с цената на самия фар все пак
                                а така...виж как добре си ме разбрала с изключение на въпроса за качеството на светлината така че етикетчето е не важно а много и ужасно важно.....ама колегата V 93 нещо не е схванал...или го е схванал на криво...незнам що така му се иска
                                Качеството на Хела си е качество на Хела, досадното перчене с възможности си е досадно перчене. С удоволствие и голямо внимание приемам поучения. С една уговорка обаче. Приемам ги от хора, които са показали какво знаят и могат в съответната област ... А какво ше кажеш за това, че някой може да иска да даде именно петаче, защото знае, че там, където ходи, твърде често или минаваш с риск да счупиш нещо или просто не минаваш?
                                Колега...няма перчене запомни това...има правилна или неправилна покупка....идеята ми бе точно това...да насоча пропусналите или незнаещите към истинските неща...защото не е геройство да купиш нещо 5 пъти за да вденеш кое е истинското....а относно петачето и мястото на минаване...сам си го казал...ако просто "не минаваш" ми къде си тръгнал бе колега ??? Разума има ли го или не ??? А ако минаваш рисково...ок....но прецени риска заслужава ли си минаването...цената джипката или поне на Хелата ....а ако не си отговориш...значи липсва разума ??? ти мое да искаш и у пропаст да скочиш с джипа...щото просто не си го опитвал... или за да я тестваш...само че аз не бих го направил

сам казваш че искаш светлина хубава в гората нощем...прав си...аз го знам...но това с разни светулки наричащи се фарчета няма да стане...вечно ще си си на тъмно.. за да искаш светлина значи имаш нужда...ами опази я бе колега...помисли как ??? има си начини...остава и да поемеш знания от кво беше...доказал се аз вметнах една концепция по горе за опазването и окачването на тия фарове...дано ти е от полза...бих се радвал /апропо алтернативите не са много/ айде тук и да ти добавя подграване на фаровете сам ще се сетиш и защо вероятно нали си ...доказал се ...виждал ли си ТИР нощем и как му светят едва мъждукащо фарчетата и изведнъж "хоп" мощен блиц в лицето ти ...айде продължи сам замисъла...на доказалото се подграване...
                                Последно редактирано от 4x4; 21-04-07, 08:38.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X