Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко ток гълта ксенона?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко ток гълта ксенона?

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Колега, виждам, че не споменаваш "плюсовите" лампи като опция? Читави +50 50/55W(аз лично ползувам такива на Филипс вече на втора поредна кола) светят чувствително по добре от обикновените и са на същата консумация. Между другото, сравнявал съм ги със 120W Eagle (или поне това пишеше на лампите като марка, ватовете си бяха наистина толкова), на една и съща кола, разликата е съвсем минимална в позла на 120W, цвета на светене и на двете е "правилно" бяло, а разликата в консумацията (и топленето) е повече от двойна.
    Гледал съм ги тези модели, но малко са ми съмнителни. От къде идва този + без да има разлика в консумацията... или нещо са сменили закона за запазване на енергията..
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
      Гледал съм ги тези модели, но малко са ми съмнителни. От къде идва този + без да има разлика в консумацията... или нещо са сменили закона за запазване на енергията..
      Веднага казвам откъде - кой природен закон не са сменили. Нормална халогенна крушка има КПД около 5-6%. Като вдигнеш малко напрежението, освен мощността се вдига и КПД, защото се повишава работната температура на жичката. Но пък се ускорява изпаряването на метал и така се скъсява животът на крушката.

Е, тези просто са ги оразмерили така, че да имат малко по-голям КПД за сметка на по-кратък живот и по-прецизно изработена жичка.

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
        Ако са от читав производител, бачкат добре. Разликата спрямо обикновените е осезаема. Има модели които светят доста по-бяло. Като недостатъци - по-краткия им живот както е казал и Ясен и цената им. Това за живота им все едно е заложено заводски. Като изгори крушка на единия фар, почти винаги в рамките най-много на месец изгаря и тая на другия. Мистика някаква.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Де да знам колко им е кратък живота, защото не задържам кола повече от 3 години. 3 години ежеднежно каране (средно 50 хилки годишно), карам винаги на включени фарове, досега крушка ми е горяла само веднъж и то по моя вина...ъъъ... цапнах малко една мантинела
          За мен това е достатъчно дълго.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            .....по-кратък живот и по-прецизно изработена жичка.
            Офф
            Пробвам си клавиатурата. Браво на Injinera.

Има крушки с повишена светлина и съкратен живот. На истинските пише, примерно Осрам. Има и със друг метал и нормален живот. Филипс имат няколко модела. Вярно, че са по 60лв две крушки ама разликата е голяма дори сравнени с нормални фирмени.

ПП Цвете, благодаря за помоща. Търтея ш'почака.
            Последно редактирано от drukman; 10-09-09, 10:35.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              ...са по 60лв две крушки ...
              Не помня точно, но със сигурност съм ги взимал за по-малко, не са били повече от 20лв бройка. Може би различен модел? Мързи ме да разглобявам фара да погледна...
              Е, има и някакви (уж) подобни noname по 5-6лв, ама светят доста "интересно"
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Не помня точно, но със сигурност съм ги взимал за по-малко, не са били повече от 20лв бройка. Може би различен модел? Мързи ме да разглобявам фара да погледна...
                Е, има и някакви (уж) подобни noname по 5-6лв, ама светят доста "интересно"
                Земи си Екстрим пауар на Филипс. Светят прекрасно и на сухо и на дъжд и не заслепяват насрещното.

Такива по 5-6 лв си купих един път в Румъния 90-100вата.Нямаше други. Все едно карах на габарити. Нищо не виждам а всики от насрещното ми святкаха дълги. Едвам стигнах Русе. На Шел ги смених и прогледнах. Ама тъпаци с 100вата крушки валяло. Еле такситата.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Бях търсил нещо по въпроса за хубавите халогенни крушки H4 и първите две места в класацията бяха

1) Philips Extreme Power около 25лв за бройка
                  2) Narva Range Power Blue+ около 13лв за бройка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X