Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко ток гълта ксенона?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко ток гълта ксенона?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Проблема не е в рефлектора, айде стига глупости!
    Да де, айде стига глупости
    Оптически отражателите за халогенен и ксенонов източник са съвсем различно проектирани.Ето тука има малко инфо, из нета има колкото щеш.
    Не напразно такива конверсии са нелегални в нормалните страни.

http://www.danielsternlighting.com/t...nversions.html
    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
    Суперскан България www.decbg.com
    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
      Да де, айде стига глупости
      Оптически отражателите за халогенен и ксенонов източник са съвсем различно проектирани.Ето тука има малко инфо, из нета има колкото щеш.
      Не напразно такива конверсии са нелегални в нормалните страни.

http://www.danielsternlighting.com/t...nversions.html
      Тия да бяха платили 5 лв на един дизайнер да им направи нормален сайт, пък след това можеше евентуално да им се повярва. Въпреки че законите на физиката са неумолими дори при сайтове с хубав дизайн.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Рефлектора, стъклото, каквото и да е то, и светещото нещо, пак каквото и да е, са прожектор само като цяло. В автомобилните фарове стъклото е сложна леща (новите прозрачни), или сложна система от лещи (старите грапави), която е разсейвател. Служи за хомогенизиране на осветената площ, и геометричното и ограничаване. Така собствено прожектора са само рефлектора и лампата.
        Рефлекторите за най-старите, вакуумни нажежаеми лампи, за халогенните, и за ксеноновите, не са еднакви, и не са взаимозаменяеми. Работата е там, че лампата не може да се разглежда като точков източник, тя си е линеен. Хубаво, ама жичките на старите лампи са напреки на оста на прожектора, а на новите са по оста му. Освен това светещите зони за къси и за дълги са на различни места. Заради това и фокусите на рефлекторите са на различни места, или са изобщо два, или грешката им се компенсира с картинката на стъклото. Биксенона пък се мести ту в тоя, ту в оня фокус, за да превключи от къси на дълги.
        Така че от захранванията зависи дали изобщо ще запали, и цвета. А къде ще свети, си остава въпрос на оптиката.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Тия да бяха платили 5 лв на един дизайнер да им направи нормален сайт, пък след това можеше евентуално да им се повярва. Въпреки че законите на физиката са неумолими дори при сайтове с хубав дизайн.
          Никой не те кара да вярваш.А и това дали ти вярваш или не, не променя фактите.Ако мислиш че като набуташ евтини китайски ксенонови крушки в примитивен фар за Н4 ще стане голямата работа.....

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Биксенона пък се мести ту в тоя, ту в оня фокус, за да превключи от къси на дълги.
            Това е вярно само за крушка Н4, но нещата седят по същия начин с халогенна Н4.
            Изобщо при интерес за лабораторни тестове мога да предоставя ксенони.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
              Никой не те кара да вярваш.А и това дали ти вярваш или не, не променя фактите.Ако мислиш че като набуташ евтини китайски ксенонови крушки в примитивен фар за Н4 ще стане голямата работа.....
              Колега, аз нищо не мисля по въпроса. Просто знам какво ще стане. Някъде да си видял да напиша, че Н4 фар става за нещо? Е не става. И ксенон да сложиш вътре и свещ да сложиш си остава същото дърво.

Коментар

Колега, аз нищо не мисля по въпроса. Просто знам какво ще стане. Някъде да си видял да напиша, че Н4 фар става за нещо? Е не става. И ксенон да сложиш вътре и свещ да сложиш си остава същото дърво.
                Добре, значи грешно съм те разбрал.Проблема е , че дори модерен прожекторен фар (DE), не свети добре с ксенон ако не е проектиран за такъв.Фокусните точки са други, формата на светлинното петно-съвсем различна.

Коментар

Тук няма нищо невярно, нищо че дизайнът е семпъл. www.bsp.bg като е с по-добър дизайн, да не съдържа по-полезна информация?

Коментар

О, мосю разбира от извращения!
                    Ти па откъде знаеш такива адреси, бе политолог?))

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Тук няма нищо невярно, нищо че дизайнът е семпъл. www.bsp.bg като е с по-добър дизайн, да не съдържа по-полезна информация?
                      Спам е, но ще обясня.
                      Начинът на представяне на информацията е важен. Излагането само на част от фактите и аргументите към дадена теза (при това напълно верни и релевантни) е достатъчно, за да доведе до погрешно възприятие.
                      Също така, една сериозна търговска фирма не може да си позволи смотан дизайн. Най-вече, защото ако си го позволи, не е сериозна, нито успешна.
                      И трето, но не и по важност, информацията публикувана от търговска фирма винаги е тенденциозна, без това да имплицира невярност.
                      Затова, информацията от подобен сайт не може да се смята за аргумент.

Коментар

Съгласен съм с всичко това. За мен това не е аргумент, а правилно развита теза. По-лесно, отколкото да я развиеш на място.

Коментар

Съгласен съм с всичко това. За мен това не е аргумент, а правилно развита теза. По-лесно, отколкото да я развиеш на място.
                          Ми ако ти кажа колко ксенона са ми минали през ръцете, та тия тези са чудесни, теоретично сигурно са и много верни. Ама практиката показва един други неща.

Коментар

Дай да не спорим. И двамата сме заинтересовани страни.

Коментар

Дай да не спорим. И двамата сме заинтересовани страни.
                              Що бе, спорът е интересно нещо. От друга страна отдавна не ги продавам та дори не съм заинтересован. Но могат да ни преместят в спама

Коментар

Хайде стига наистина...
                                Принципно е кофти да се слага ксенон в стария тип фарове. Това което Стефан каза също съм го чувал. От това следва, че няма да е удачно поставянето му. А дали поставянето на халогенна крушка 60/65W ще подобри осветяването или пък вече застрашаваме рефлектора.
                                Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X