Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LED /светодиодни/ фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: LED /светодиодни/ фарове

Те на тая тема скоро ще и правим рожден ден - става на 3.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

и още не сме хванали рак... а вече едва ли има някой да не вярва, че ксенона /с нормален цвят, не тунинг.лилавото/ свети в пъти по-добре и разликата е най-осезаема на мокър път

между другото, вече имаме ЛЕД прожектори, които светят много яко... само не сме пробвали как ще стане монтажа на кола...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Нскоро си купих прожектор с 4 малки диодчета, квадратни със страна не повече от милиметър, събрани плътно едно до друго - 900 lumens. Светлината е бяла, а захранването, две акумулаторни батерии, всяка 3.7 V, 2400 mAh, с които изкарва почти 2 часа, постоянно светене.Съдейки по интензитета на светлината, фарове с подобни диоди биха били по-добри и от ксеноновите.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
          Нскоро си купих прожектор с 4 малки диодчета, квадратни със страна не повече от милиметър, събрани плътно едно до друго - 900 lumens. Светлината е бяла, а захранването, две акумулаторни батерии, всяка 3.7 V, 2400 mAh, с които изкарва почти 2 часа, постоянно светене.Съдейки по интензитета на светлината, фарове с подобни диоди биха били по-добри и от ксеноновите.
          Има ги, ама и цените са едни красссссиви!

Като стана голям ще си хакна едно такова на жипката, еднометровче /52"/.

Има и сравнителна таблица за различните източници на светло.

А тук има много благинки, ама що ли ми изглеждат кисели ?

Последно редактирано от rumbata; 16-06-09, 19:55.

Коментар

Рейките не са интересни. При Уазовете имаше голямо обсъждане. Не пести ток спрямо нажежаемите лампи, и от където и да го гледаш - все е до първия клон. Хем ще умре цялото, а не едно от пет дребни фарчета. Та няма да ги има ни парите, ни светлината.
            Не ми се гледа оня сайт, много букви. Миналата година измислиха някаква нова технология на кристалите, нещо към порядък по-добри от Луксеоните. Ако това е това, значи вече са построили завод, и след година ще поевтинеят. При това всичко това ще поевтинее наистина - ЕС е 500 милиона население, и след Нова година на територията ще бъде забранена продажбата на обикновенни осветителни лампи. Само енергоспестяващи, които са луминисцентни, и диодни.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              ...Миналата година измислиха някаква нова технология на кристалите, нещо към порядък по-добри от Луксеоните. Ако това е това, значи вече са построили завод, и след година ще поевтинеят.
              Дай някое линкче да се пообразовам, ако ти е възможно. Ей така - от любопитство.

BTW, вече правят и AMOLED дисплеи. Телефона ми е с такъв. По нищо не отстъпва на LCD-то, а напротив - харчи по-малко и се вижда еднакво отвсякъде, независимо от ъгъла. Физически възможно обноваване - колкото си искаш, ако щеш и на килохерц можеш да го пуснеш. Точно като ЕЛТ или плазма, само дето е мъничък и харчи малко.

Май LED е бъдещето не само за осветление, ами и за много други нещица.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не го помня, някаква абревиатура беше.
                Не мисля че диодите са бъдещето. По-скоро са преходна технология, като германиевите полупроводници. Изглежда реално бъдеще в светенето имат само нанотръбичките.

Коментар

http://www.tme.eu/bg/katalog/swetodi...6page%3D2%2C20

Ха вижте тука и да направим едно партийно та да си купим крушките по-евтино. МОЛЯ ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ ФАРОВИТЕ КРУШКИ х4 И Х7
                  Няма! Свършиха.

Коментар

Първоначално публикуван от horazio Преглед на мнение

Ха вижте тука и да направим едно партийно та да си купим крушките по-евтино. МОЛЯ ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ ФАРОВИТЕ КРУШКИ х4 И Х7
                    Какво да им коментираме? Вече ги коментирахме - за фарове не стават. Стават единствено за дневни светлини - то си пише - 81lm. Това е колкото 10 ватова обикновена крушка. Обикновена халогенка е към 1000 лумена и повече.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                      Нскоро си купих прожектор с 4 малки диодчета, квадратни със страна не повече от милиметър, събрани плътно едно до друго - 900 lumens. .......
                      Старичък е поста но все пак 900 лумена ми се вижда множко
                      90 съм съгласен
                      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                        Старичък е поста но все пак 900 лумена ми се вижда множко
                        90 съм съгласен
                        Фенера е голям. 900 не е, но не е и 90. Вероятно някъде около 500 ги докарва.

90 лумена докарва непретенциозно едноватово фенерче с една единствена АА батерия, при това свети с часове.

Коментар

Не е невъзможно но цените започват от около 300 $ Ако е такъв чудесно
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от horazio Преглед на мнение

По линка ми излизат светодиодни индикатори?

@Спарки: ако намериш някой читав линк, пусни го насам и ние да се образоваме. Че нещо яко ме хапе кучето с тия светодиоди напоследък.
                            На Мицубиша само фаровете му бяха останали с лампи...
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              По линка ми излизат светодиодни индикатори?

@Спарки: ако намериш някой читав линк, пусни го насам и ние да се образоваме. Че нещо яко ме хапе кучето с тия светодиоди напоследък.
                              На Мицубиша само фаровете му бяха останали с лампи...
                              Нищо ново. Нали съм отворил нарочна тема по въпроса. Има ги отдавна и в eBay.

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                                Не е невъзможно но цените започват от около 300 $ Ако е такъв чудесно
                                Струват толкова марковите. Братята китайци правят всичко. 5 ватов фенер си прави 500 лумена, дори и китайски, стига да е от правилните.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X