Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатори - разновидности и технология

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

[quote="Паджеровод"]

Просто и надеждно на пръв поглед. Трябва постоянно да ти е в акъла на кой акумулатор си, щото ако забравиш дълго за единия не е добре.

С 4 яки диода става автоматиката ама ми е трудно рисуването...
    Според мен на 3 месеца превключване за по седмица е достатъчно - за резервния, все едно не си карал джипа през това време..

Мисля, че се сещам какво имаш впредвид с диодите, но аз искам тотално да откача единия, за да не го "повлече" основния примерно от лебедка и неработещ двигател и т.н...

Коментар

Микбо не пие ... ТОЛКОВА богатите хора не пият по принцип.
      Значи се връщаме в 10-ти клас ... Всяка клетка на акумулатора е направена от огромно количество паралелни елементарни галванични елементи, рязането и заваряването са друга работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
        Всяка клетка на акумулатора е направена от огромно количество паралелни елементарни галванични елементи
        Сигурен ли си?
        Защото както знаеш символа за галваничен елемент е -ІІ- и доколкото се сещам галваничните елементи се изобразяват с по 1, 2 3 или еди колко си символа всеки е отделна клетка с постоянно напрежение от 1,4 В, в зависимост от напрежението и последователната връзка!
        Значи физиката разглежда галваничния елемен с напрежение 1,4 В, ако бяха паралелно свързани щяха да бъдат безброй х 1,4 В...

Коментар

Аслъ елемента на Галвани е 1,25 V за двойката олово-цинк и нормална плътност на електролита. А не е 1,4 ами 1,45 V - напрежението на превъзбудената система която тръгва да работи като ценер. Демек ограничава напрежението за сметка на загуба на енергия по други канали. Човешки казано - тогава и кипва.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
            Аслъ елемента на Галвани е 1,25 V за двойката олово-цинк и нормална плътност на електролита.
            О.К. значи това е една клетка!
            А паралелно свързване е когато имаме свързани няколко клетки...
            Твоите безброй "паралелни връзки" са всъщност само конструкция на галваничния елемент..

Коментар

Ъхъъ. И всичко работи. Сега се сещаме за идеята на интегралното смятане. Поне интуитивно трябва да е разбираема, Нютон е работил преди повече от три века а квадратурата на кръга е сметната преди двайсе и няколко века. От тогава насам благодарение на уокмените и Биг Брадър човечеството е поумняло. Щом паралелното свързване работи в клетка от безброй елементи на площ от четвърт квадратен метър, колкото е типичната площ на акумулаторните клетки, значи с поправките описани от Микбо работи и в макро вариант. Ето с такива там загуби.

Коментар

Колко Ah акумулатор ти трябва?
                ми незнам ! 2,7 TDI-какъв става за лебедка?
                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                0899187766

Коментар

Някой чувал ли е за двупозиционен ключ-маса, демек прехвърля маса между два акумулатора и шаси?

Коментар

Първоначално публикуван от churov
                    ми незнам ! 2,7 TDI-какъв става за лебедка?[/quote]

Само двигателя ли ще вадиш с лебедката? Дай маса на автомобила за да ти подберат лебедка, оттам консумация, оттам акумулатор, оттам - алтернатор и т.н....

Коментар

Що се заяждате с човека бе? 100 амперовите стигат. Само маниаците слагат 200 амперови, ама това ако има място, щото той и тежи ...
                      Виж динамото - колкото повече, толкова по-добре. Ама то пък товари мотора((

Коментар

Първоначално публикуван от churov
                        ми незнам ! 2,7 TDI-какъв става за лебедка?
                        Размерите на акумулатора също имат значение особено ако няма много място около него. Ето пример за капацитети и размери:

45Ah 207 х 175 х 190мм 13,6кг. 110,00 лв

55Ah 242 х 175 х190мм 16,2кг. 126,00 лв

65Ah 278 х 175 х 190мм 18,4кг. 148,00 лв

85Ah 353 х 175 х 190мм 22,6кг. 186,00 лв

Акумулаторите са "гелови" 24 месеца гаранция, живот 10 години. Монтират се във всякакво положение.
                        VPetrov.photography

Коментар

VOLK ,въпросът ми беше към V PETROV итой знае за какво става реч !
                          предложението на Стефан ми хареса . дай ми моляте ТТданни на
                          100 аh.9000lb okол1800 kg.
                          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                          0899187766

Коментар

Венци може ли да дадеш информация и за стартовия ток, и ляв/десен плюс. И каква марка са?

Коментар

Всички налични са с десен плюс. Марката е Topla - словенски. От известно време използвам само такива и съм изключително доволен от качеството...
                              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от VPetrov

Размерите на акумулатора също имат значение особено ако няма много място около него. Ето пример за капацитети и размери:

45Ah 207 х 175 х 190мм 13,6кг. 110,00 лв

55Ah 242 х 175 х190мм 16,2кг. 126,00 лв

65Ah 278 х 175 х 190мм 18,4кг. 148,00 лв

85Ah 353 х 175 х 190мм 22,6кг. 186,00 лв

Акумулаторите са "гелови" 24 месеца гаранция, живот 10 години. Монтират се във всякакво положение.
                                Венци, може ли да се провери какъв е моя акумулатор, преписвам дословно маркировката..

delphi 110 Ah R.C. 195 min CCA (-18C) BCI 800 partN 19001340 YGD 100860

Предварително благодаря за помоща!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X