Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтиране на втори алтернатор(динамо)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Монтиране на втори алтернатор(динамо)

Не знам точно,трЕбва ми кило боб...
    Какво пише на моторчетата на перките?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

перка електрическа поне 15 ампера има и по мощни.една обикновена халогенна крушка е между 3 и 5 ампера.на светлина или 10 ампера двата фара.за консумация на цял автомобил отиват поне 15 до 20 ампера.според мен по добре акумулатора да е поне 100ампера или два аккомулатора по75ач

Коментар

Ампер и ампер/час са две различни неща...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ей, диваци! Всички да четат половин час физика за VІІІ клас!
          Крушките по стандарт са 55 вата за късите и 60 за дългите светлини. 60 вата на 12 волта са 5 ампера.
          Ако динамото спира мотора като тръгнат вентилаторите, значи акумулаторът ти е мъртъв. Или нещо по контактите не е в ред, но акумът така или иначе не работи.
          Не се слагат по много генератори, щото тежат, трошат мотора като се тръскат и става мазало с ремъците. Слагат по един мощен, от какво ли не. Върхът на сладоледа е новият Зилов за 110 А, който дава реално 140. И в УАЗа се слага лесно.
          Паралелното пускане на два генератора не е най-приятното електрическо развлечение. Американците много си падат по тия глупости. Нали луд на шарено се радва, та съм виждал комплект - плоча с 12 динама за тунинг на камион. Имаше по едно време новогодишна реклама на кока кола. гордостта им е че тоя камион не е фотошоп, ами наистина носи и свети с всичките лампи.

Коментар

Нещо и аз да кажа по въпроса. Та големия акомулатор в никакъв случай не е добро решение когато алтернатора ти е малко ампери, дори напротив. Той неможе да се дозарежда и от там започват проблемите.
            Зарко слагай як алтернатор и да нети пука разликата в мощността няма да я осетиш на мотора.
            А за ватите - 1W=1V.1A Така се преобръщат ватовете в ампери. Вадиш си на перките данните те са ватове и ги превръщаш в ампери и си готов.
            Лек ден и късмет
            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Ей, диваци! Всички да четат половин час физика за VІІІ клас!
              Крушките по стандарт са 55 вата за късите и 60 за дългите светлини. 60 вата на 12 волта са 5 ампера.
              Това е ясно

Ако динамото спира мотора като тръгнат вентилаторите, значи акумулаторът ти е мъртъв. Или нещо по контактите не е в ред, но акумът така или иначе не работи.
              Това и аз го установих след опитите.

Слагат по един мощен, от какво ли не. Върхът на сладоледа е новият Зилов за 110 А, който дава реално 140. И в УАЗа се слага лесно.
              Кой е тоя новия ЗИЛ-ов? Нещо марка,модел характеристика няма ли да ни кажеш.

И как ще дават 140 при положение,че е 110 амперов
              Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Kaishin Преглед на мнение
                перки според теб колко А дърпат на око
                На тях трябва да пише нещо или ватове или ампери и колегата Дини ти е дал по нагоре формулата и си търсиш това което те вълнува.

Ако не взимаш един ампермер и закачаш и мериш,ама внимавай как го закачаш-винаги последователно щото има много малко съпротивление и един вид правиш късо и гори
                Последно редактирано от Tsvetan; 13-07-07, 10:45.

Коментар

Според мен електрическа перка консумира поне 25А.
                  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Е зависи от перката.

Ладова дърпа 10А.

Коментар

нищо не пише на тях но мисля че дърпат страшно много, акумулатора ми е бош силвър почти нов динамото ми зарежда 14.20в само при продължително каране 50-60-70 км от постоянното пускане на перките се изтощава акумулатора, който е в багажника и има 3-4 метра кабели до отпред по 35 квдрата данеби там да е проблема аз имам бош силвър 100 ампера акумулатор но мисля че ако го сложа 55 или 80 А динамо няма да могат да го заредят добре

Коментар

Първоначално публикуван от Kaishin Преглед на мнение
                        нищо не пише на тях но мисля че дърпат страшно много, акумулатора ми е бош силвър почти нов динамото ми зарежда 14.20в само при продължително каране 50-60-70 км от постоянното пускане на перките се изтощава акумулатора, който е в багажника и има 3-4 метра кабели до отпред по 35 квдрата данеби там да е проблема аз имам бош силвър 100 ампера акумулатор но мисля че ако го сложа 55 или 80 А динамо няма да могат да го заредят добре
                        Ще могат но за по дълго време, акумулатора дърпа голям ток само когато е изтощен нацяло, колкото по зареден е толкова по малък е тока който дърпа така че едва ли ще стигнеш до консумация над 80А а дори и да стигнеш не му пречи че го зареждаш с по малко, там проблема вече е за алтернатора ако се натоврва продължително време на максимум дали ще издържи ...
                        Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Да, баш там са ти ядовете. 3 метра жици са максимумът, и то за кабели да дадеш ток на някого - значи за кратко. И мойте триметровите по 35 квадрата омекват през зимата докато запали някой дизел. Ако са по-дълги падът е върху тях, чиста беля.
                          Разните вентилатори пият от 15 до 25 А квито съм виждал.
                          Ей ти го зиловото динамо:

http://avto-generator.ru/generator/4052.3771-41/

http://www.russkiedorogi.ru/catalog/...erator_21.html

По номера (4052.3771-41) може да търсиш и друго за него. В Газелата на Царевски живя цяла година. Повече от тая реклама няма. Тя е ВАРЕМ-ът на Нивите. Аццко място.

Коментар

За зареждането на акомулаторите най-важен е зарядното напрежение.На стандартните киселинни всеки знае че е от 13,9V до 14,2V а на геловите/необслужваемите/ поради спецификата на химическия процес зарядното напрежение е от 14,4V до 14,6V. Ако това небъде спазено колкото и мощен генератор да слагате няма да има смисъл.
                            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                            Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                              За зареждането на акомулаторите най-важен е зарядното напрежение.На стандартните киселинни всеки знае че е от 13,9V до 14,2V а на геловите/необслужваемите/ поради спецификата на химическия процес зарядното напрежение е от 14,4V до 14,6V. Ако това небъде спазено колкото и мощен генератор да слагате няма да има смисъл.
                              Малка поправка. Регулаторите варират от 13.6V до 14.8V
                              Tова съм виждал да се произвежда.
                              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Правил съм номера с двата генератора и мога да ви споделя опит. Най вероятно човека си има още един алтернатор (което е правилното) и иска да го използва. Ако ги хвърли и двата и си купи друг мощен е икономически неизгодно.
                                Изходите на двата алтернатора се връзват на една точка, където е бил до сега вързан единия. Вътре в себе си те имат диоди, които не дават да течат изравнителни токове между двата и по какъвто и начин да си пречат.
                                По -интересен е номерът с реле-регулаторите. Ако са вградени не може да им се въздейства. Но ако са външни добре е единият да се настрои на 14.2V, а другия на малко по-ниско - да кажем 13.5V. По този начин при нормална консумация работи (произвежда ток) първият, а при големи натоварвания се включва и втория да помага.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X