Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтиране на втори алтернатор(динамо)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Монтиране на втори алтернатор(динамо)

Ако работи тази схема, тока трябва да тече точно в обратна посока което си е късо:
    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Да, но само ако обърнеш поляритета на батериите, иначе ще изгърми всичко....
      ПП колегата е показал посоката на тока, който ще протече при такова свързване
      Последно редактирано от kuzdov; 17-07-07, 22:02.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        При паралелно свързване на нелинейни R (диоди) се отпушва и протича ток през този, през чийто PN преход при по-ниско напрежение се предизвика инжекция. Тогава вътешното му R рязко пада и той шунтира другия. Ако свържеш 2 акумулатора през диоди, те няма да работят едновременно, а само този, чието напрежение е по-високо. Не ми се задълбочава в теорията, но както някой по-горе беше писал, по-евтино е да купиш 2 по-маломощни алтернатора, отколкото 1 мощен. Ако ставаше по този начин, производителите нямаше да се набутват и да монтират скъпите 2-3 киловатови алтернатори, а щяха да нацвъкат 2-3 по 1 кВт...
        Точно Pn прехода има свойството да пропуска ток само в една посока. Първия диод ще шунтира напрежението да неможе да се приведе в намотката на самото динамо.
        Въпросните акомулатори ще работят и спрямо идеята, за която говориш. Консуматора ще дърпа и от двата еднакво количесто ток, понеже единия когато има пад по-малак другия ще подава и така докато паднат и двата.
        Виждал съм връзване на повече от едно динамо на камиони и без съмнение казвам, че няма никъкви проблеми, а напротив желания ефект е налице.
        Чак до толкова несъм се задълбочавал да ги мисля никога, но ще попитам по-компетентни когато имам възможност и ще пиша.
        Може би ти имаш впредвид, че когато протича обратно напрежение към диодния блок на едното динамо то неможе да пропука произведения ток следователно едното динамо ще запушва другото. Аз мисля, че това е невъзможно понеже и акомулатоа връща напрежение към диодния блок и въпреки това системата работи.
        Чак до толкова несъм се задълбочавал да ги мисля никога, но ще попитам по-компетентни когато имам възможност и ще пиша.
        Лек ден и късмет
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
          Ако работи тази схема, тока трябва да тече точно в обратна посока което си е късо:
          Добре де нарисувал съм обратно диодите
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Принципа на връзване, не е грешен, дадената схема е леко объркана. Оправи я за да си редактирам мненията.
            В другия случай, два генератора съвсем спокойно могат да се вържат и в една точка и да зареждат един акумулатор, но тогава се губи надеждността на две отделни системи. Отделно на това единия генератор винаги ще работи като основен, а другия ще работи само при претоварване и това ще зависи само от чувствителността на РР-ите им, а при късо в единия генератор, ще се товари и вторият. При две отделни независими системи и двата генератора ще се товарят равномерно и ще се диагностицират много по-лесно при проблем, а обединяването на консуматорите към която е останала здрава верига ще става за една минута.
            Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
              .....Консуматора ще дърпа и от двата еднакво количесто ток, понеже единия когато има пад по-малак другия ще подава и така докато паднат и двата.....
              Ми и аз точно за това говоря - ще работи в дадения момент само този акумулатор, който е с по-високо напрежение. За експеримент свържи паралелно 2 светодиода и им подай напрежение от една батерийка 1,5 В...
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Не. Диодите ще се запалят или няма според напрежението на правият си ток. Все едно пробойното. Ако са един цвят и от една производствена серия може и да заработят. Може и ако са от различни, но някой вечно ще гори. А може и да не заработят. Като неоновите лампи, макар че механизмът е съвсем друг.
                С акумулаторите работата практически става. Въпреки производствените толеранси. Паралелното включване на генератори обаче е отделна наука. Някакси може и да ги накараш да работят електрически. С много ядове. Обаче в колата освен тока това са и диви механични проблеми. Умрем от любопитство от къв зор ремъкът който ги върти трябва често да се дърпа на скъсване с няколко конски сили. Колкото дърпа натовареният генератор. И се ослушва ненатовареният. Също така не се сещам от къв зор трябва пак с толкова сила да се удря по двигателя , където са закрепени. В случаят УАЗ не се сещам и защо трябва да се блъска толкова шайбата на водната помпа. И без това е слабо място.
                Като и без това си се прежалил да се цапаш да правиш нови стойки, по-добре купи нормално динамо. А старите подари на съседите - съседи са. Дружбата е ценно нещо, рядко се среща.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Като и без това си се прежалил да се цапаш да правиш нови стойки, по-добре купи нормално динамо. А старите подари на съседите - съседи са. Дружбата е ценно нещо, рядко се среща.
                  +1 Напълно подкрепям.Това за мене е едно усложняване на живота в което не виждам особено смисъл

2-та генератора от Уаз са 80А,по 40 всеки,все някога и те ще ти се видят и те малко за това си търси по силен както казва Стефан от Зил-110 амперовия или от друга кола има бая по мощни
                  Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Нека който не вярва, че няма полза от включване на на алтернатори в паралел да си направи схемата от снимката и ще се убеди сам. Принципът е почти същия, като пренебрегнем амплитудните стойности, разминаванията им по време и чисто механичните главоболия, които би си докарал. И да пише тук прав ли съм или не, защото аз разъждавам чисто теоретично...Поздрави.
                    Прикачени файлове
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

виждал съм монтирани ама на камион два генератора.на скания.бяхя монтирани два от мерцедес кола.понеже оригиналния изгоря пък нов е много скъп към 1000 лв.и затова се наложи такъв монтаж.колегата който ги монтира и преправя инсталацията за съжаление вече работи в испания и немога по точно да обясня свързването на генераторите.аз само правих стоиките и механичната част на закрепването. ама камиона много време кара така даже и така го продадоха.

Коментар

според мен няма смисъл да се правят такива гимнастики .по добре един ама с по голям ампераж.когато е възможно.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                          виждал съм монтирани ама на камион два генератора.на скания.бяхя монтирани два от мерцедес кола....
                          24V=12V+12V Те са били последователно за удвояване на напрежението, а не за удвояване на ампеража, за което е дискусията...
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

днес монтирах 90А динамо ще видим как ще е. направи ми впечатление че като пусна фаровете тока пада с 0.1 волт като пусна перките с почти 1 волт много са силни тия пущини май

Коментар

Да, и аз съм забелязал на колите с ел. перки, които съм имал, че като се включат, мотора се товари значително. Това, че ти пада напрежението с 1 волт въобще не е проблем. По-важно е като се включат всички възможни консуматори да не спада под 12,5-13 в.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Падне ли под 13.6 значи нещо не е наред и трябва да се търси проблема.
                                http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X