Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mud terrain T/A на асвалт?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Mud terrain T/A на асвалт?

мисля че няма да опират,ама не ми се ходи сега в дъжда да меря,но ще трябва да видя,ако някой е слагал такива моля да сподели

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Еми разликата в радиуса е 5 сантиметра, съответно 10 в диаметъра. Сам прецени. Ама 5 сантиметра по-голям радиус хич не е малко
      ????

по моя калкулатор илизат 47 мм разлика

илои колата ще се вдигне 24мм над земята

Коментар

5см. са си направо два размера отгоре. За два размера без лифт е съмнително.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
          ????

по моя калкулатор илизат 47 мм разлика

илои колата ще се вдигне 24мм над земята
          Нещо бъркаш, приятелю:

255x60x16: (255*0.6)*2+16*25.4=712.4мм диаметър

235x85x16: (235*0.85)*2+16*25.4=805.9мм диаметър

805.9-712.4=93.5мм - това е разликата в диаметрите, тоест разликата в радиуса е 46.75мм - с толкова и ще се вдигне джипката.

За по-просто:
          712.4 е приблизително 28 инча.
          805.9 е приблизително 32 инча.

Разликата не е 2, а четири инчови размера.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нещо бъркаш, приятелю:

255x60x16: (255*0.6)*2+16*25.4=712.4мм диаметър

235x85x16: (235*0.85)*2+16*25.4=805.9мм диаметър

805.9-712.4=93.5мм - това е разликата в диаметрите, тоест разликата в радиуса е 46.75мм - с толкова и ще се вдигне джипката.

За по-просто:
            712.4 е приблизително 28 инча.
            805.9 е приблизително 32 инча.

Разликата не е 2, а четири инчови размера.
            Тука вече се влиза в големи забавления.

Коментар

До колко аз знам 31 влизат на фронтерата без да се пипа нищо,ама за 32 маи ще бера ядове

Поздрави

Коментар

Нещо бъркаш, приятелю:
                47 съм го сметнал, ама който бърка радиус и диаметър като мен, сега

прав си!

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                  До колко аз знам 31 влизат на фронтерата без да се пипа нищо,ама за 32 маи ще бера ядове
                  В същност, за какво са ти 32-ки? За джип, който не ходи на по-тежък офроуд, и 31" са предостатъчни.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Не се притеснявай, аз също ще слагам 32 " на Фронтерата. Вече проучих въпроса. Имаме двама колеги които карат със този размер, без никъкво преправяне и споделиха че нямат грижи!
                    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Сега гледах BFG AT на живо. Имат си и ламели, имат си и сравнително едър грайфер.

Пак да ти кажа, че това са твоите гуми. Зимата ще са добре. А на кал ще са прилични, освен ако не се нажмааш баш у големата кал, дето и с чисто кални едвам се излиза.

А колко години ще изкарат, май си зависи и от теб. А ако си с LSD, той износва малко повече задните. Трябва да се въртят от време на време предни->задни.

Аз вече знам какво да си взема за Terrano-то.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

.........

Аз вече знам какво да си взема за Terrano-то.
                        Ще споделиш ли

Коментар

За размера по добре да го има и да се налага отколкото да го няма
                          и аз това се колебая за АТ или Mud?

п.с избрал си е АТ

Поздрави

Коментар

Педи бях с 29" и си офроудвах смело и безгрижно. Ако няма да е много често 31" БФГ АТ е прекрасен избор. Относно шуменето, зависи много от какво ли не, но за едни и същи гуми, най-много се влиае от употребата. Моите МТ/Р-и стават все по-шуми и по-шумни с карането. Не забелязах съществена разлика в шума м/у 225/75 R16 и 235/85 R16. Все пак МТ/Рите са от най-безшуните "рошави гуми". Все пак за големината не съм сигурен, срещал съм 1 тойопта на зелените патрули с много широки МТ/Ри, която се чуваше от стотици метри как шляпа. Даже съм се чудил дали не са ментета. От друга страна като се замисля сега, би следвало, колкото е по-широка 1 гума, толкова да е по-шумна поради големината на контактното и поле. За изолации на купетата няма какво да си говорим, смятам не всички "кални" машини са с климатици и следователно лятото се кара на отворени прозорци и дума не може да става за изолация... За БФГ мога да кажа, че е определено достатъчно тиха за да се кара комфортно с нея и достатъчно универсална за да я ползва човек за универсална, ако и моето мнение е, че МТ/Р е истинската универсална гума. Трябва обаче наистина да се редуват шесто повече от 2 вида настилка. А именно извън асфалта има не само сухо и макро/сняг, но и камъни, чакъл, кал, трева и прочее разновидности и комбинации от настилки. Тогава универсалността, която се търси е различна от тази за 80-90% асфалтово каране. Другото са гуми за конкретни настилки и започваме да говориме за състезателна дейности и колко комплекта и вида гуми са необходими средно за 1 състезател и възможно ли е да има универсална състезателна гуми и ала бала и т.н. Подробности с 1 дума. Та по темата, МТ на асфалт, да но 20-30% от времето. Ако е повече се обезсмисля. Все пак нали тадио Ереван споменава, че страната е частично проходима за джип... Аз мисля вече за 1.8 атмосфери, че и по-малко за София. Само да върна джипарата към живот .
                            Хайде отплеснах се, успех в избора и както вече биде казано, внимавай с хазартните игри/регенерат/ Една качествена гума е по-скъпа да дадеш парите на куп, но смяната и може да не се наложи следващите много години...

Коментар

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
                              Ще споделиш ли
                              E BFG AT 31/10.5/15. .....ъъъ, ако влязат.

Коментар

С чука всичко влиза,този любим интсрумент на нашите маистори

Майтап.

пробваи,колкто повече,толкова повече(мечо пух)

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X