Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Относно поправката за задължителните зимни гуми през зимния период

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Направи де?
    Ще. Просто да питам дали може

Те:
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=203668

ПП Премести анкетата ако мислиш че има по-смислен раздел
    Последно редактирано от turtey; 11-11-15, 21:15.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
      В същия контекст , аз пък предлагам след 25 септември да бъде задължително използването на автомобили 4х4.
      Те са въобще 90% за забрана, че като тръгнат да се пързалят с АТта по хубаво "опесъчени" врачански пътища зимата ......
      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Айде в тази връзка /демек поредност от глупости, които няма да доведат до по-малко убити на пътя/, честита винетка с 30 % по-скъпа!
        Бутнах в търсачката, но такава тема във форума няма, и явно въпросът не ни вълнува.
        А според мен вече става дума за брутална наглост и безочие. Беше съобщено, че нашата винетка е два пъти по-скъпа от румънската и пак по-скъпа от чешката.
        Имам две коли - джип Витара и Рено Канго /да, да, за кола се брои.../. Съжалявам, че съм толкова "разточителен" и имам цели две превозни средства, било то и в 21 век.
        Преди да седна да карам, трябва да се оръся - за двете винетки 194 лева. За двете застраховки - 370 лева /Кангото се води товарно, макар да изглежда досуш като другите - с 5 места е, така го купих/. За прегледи - 3х35 лева = 105 лева /Кангото минава два пъти годишно/ и към 40 лв. данъци, т.е. всичко 709 лева.
        Обявената средна заплата за страната е под тази сума, а за минималната да не говорим.
        Та питам, коя е тази идиотска държава, в която човек трябва да работи повече от месец, за да плати само "тескере масрафа" на личната и семейната си кола, преди да е налял и капка гориво в тях?
        Последно редактирано от popov308; 11-11-15, 21:51.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Ми нали спорят, че били по-добре на сняг от Франко с кални гуми? Да застават на старта, според тях няма да загубят.

А Франко е безценен, за мен няма да има по-голяма загуба. И въпреки всичко съм готов да го заложа, защото знам какъв ще е изхода. Тествано е многократно, а не само да съм писач по модните увлечения за зимни гуми.

Извинявайте, кой е Франко?
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
            ...
            Та питам, коя е тази идиотска държава, в която човек трябва да работи повече от месец, за да плати само "тескере масрафа" на личната и семейната си кола, преди да е налял и капка гориво в тях?
            Япония
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

, винетка с 30 % по-скъпа!
              Седмичната е с 50%. Повечето народ си взимат такава и печалбите ще са повече! Не можело да искаме хубави пътища с толкова евтини винетки. За идиоти ли ни имат?! Сигурно тия пари ще отидат у пътища. Трай, народе и още ще има...
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                В същия контекст , аз пък предлагам след 25 септември да бъде задължително използването на автомобили 4х4.
                Не, не това вече е прекалено! Може да се замени и с нормален автомобил, но да разполага с вериги за всички колелета, вкл. резервното. А да е задължително да се консултира с "дали вали" преди да тръгне да пътува. А ако е с черен джиб да не му проверяват кардана...
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Преди да седна да карам, трябва да се оръся - за двете винетки 194 лева. За двете застраховки - 370 лева /Кангото се води товарно, макар да изглежда досуш като другите - с 5 места е, така го купих/. За прегледи - 3х35 лева = 105 лева /Кангото минава два пъти годишно/ и към 40 лв. данъци, т.е. всичко 709 лева.
                  Обявената средна заплата за страната е под тази сума, а за минималната да не говорим.
                  Ами https://www.check24.de/kfz-versicherung/
                  Отговаряш на четири страници въпроси и в зависимост от това може само застраховката ГО на един автомобил да не ти хареса.... Ама хич. Средната заплата по статистика не я знам точно, но е между две и три хиляди евро. Ако пък имаш ПТП в близките година-две...съвсем сигурно няма да ти хареса цената, също и ако наскоро си взел книжка https://de.m.wikipedia.org/wiki/Schadenfreiheitsrabatt.

Преведено накратко, няма никакъв проблем при определени обстоятелства да платиш за твоите две коли над 3000евро годишно само за ГО.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Япония
                    Нямат край човешките нещастия... Значи сега пък да очакваме вълна икономически мигранти от Япония към Европа....

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      11 ноемврий, лето Господне две иляди и петнаесето. София. 18-20С през деня. Кви зимни гуми, бе джанъм? Ми в Пазарджик или Сандански колко е било днес?
                      И аз това питам, и дето се вика отговор не чакам. Снощи каката на новинитв от Пловдив - 21 градуса в 19:00 смях, само за зимни гуми е там. При нас по към 10 беше. Днес съм по риза навън - тежък зимен ден, сутринта като палих джипа беше 12 градуса.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Поредния лобистки напън и не напълно обоснован от юридическа страна.Въвеждат се категории,които изискват изясняване.Съществува риск от неправилно приложение на закона,поради нееднозначната формулировка.Отделно на страна климатичните особености на страната ни и доказаната необходимост от гуми,подходящи за зимни условия.Какво значи подходящи-в проекта няма легално определение.То и неизползвани но стари гуми,маркирани като "зимни" може да се окажат неподходящи за конкретната пътна обстановка за посочения в проекта период.Надявам се здравия разум да победи.
                        п.п.Виж в професионален план подкрепям предложението за промяна на ЗДП,щото съм сигурен,че клиенти няма да ми липсват.
                        Нека силата да бъде с нас!
                        Suzuki Grand Vitara
                        +34 642 91 4154

Коментар

Айде в тази връзка /демек поредност от глупости, които няма да доведат до по-малко убити на пътя/, честита винетка с 30 % по-скъпа!
                          Бутнах в търсачката, но такава тема във форума няма, и явно въпросът не ни вълнува.
                          А според мен вече става дума за брутална наглост и безочие. Беше съобщено, че нашата винетка е два пъти по-скъпа от румънската .....
                          Да де , ама тая сутрин министърката ( да ме прощава , че така и не и знам името ) с комсомолски плам в очите обясняваше по тв-то как румънците имали само една магистрала , а ние ...ехееее...три-четири !
                          И освен това в Румъния имало пътища , които са много по- лоши от нашите ... което нещо не го схванах , ама сигурно щот не ги разбирам тЕя работи .

...за Чехия нищо не каза , макар че водещите и бяха направили цял списък как е по Европата .

... та комсомолката...пардон ! ...министърката , обеща ( досущ като пред ЦК на ДКМС ) , че с повече пари за винетки , ше имаме по- хубави пътища .

....и ние и влизаме в положението и затва нема отделна тема .
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            Япония
                            С тънката подробност че в Япония са народ за една Русия на територия на три Българии, а и малкото им мизерна територия е в стил рило-родопския масив.

Нямат край човешките нещастия... Значи сега пък да очакваме вълна икономически мигранти от Япония към Европа....
                            Всъщност имаме мигранти от Япония. Не са много заради културни особености.

Коментар

Дори и да нямаме по-хубави пътища,наличните трябва да се поддържат. Защото за година ще станат като старите. Освен ако нямате друга идея,от къде да се съберат пари, при никакво увеличение на БВП,това е единствената възможност. Колкото повече нови пътища,толкова повече нужни средства за поддръжка. Наистина,ако имате някакви гениални идеи, за друг начин за набиране на средства,гаранция комсомолката ще прегърне предложението с радостю.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                                ... Наистина,ако имате някакви гениални идеи, за друг начин за набиране на средства,гаранция комсомолката ще прегърне предложението с радостю.
                                Да крадат по-малко? Или това е прекалено гениално и революционно?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X