Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За малка кола - струва ли си скъпи гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За малка кола - струва ли си скъпи гуми?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:пред дома.jpg
Прегледи:1
Размер:182.3 КБ
ID:5624634
    Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
    Приятелю,хубавите зимни гуми се правят в страни в които по голямата част от годината е зима.След това гледаш и годината на производство!И ако си намерил нещо което ти харесва,не се притеснявай толкова за парите! Аз 15-ките си ги взимам по за 100-110 лв. Така че нищо не е чак толкова страшно.Но никакъв компромис с качеството,сигурноста е на първо място! И никакви такива комбинации-отпред такива пък отзад такива!Успех,и си търси гумите измежду тия марки дето се произвеждат в по северните държави!
    Е, то съм си решил, че ще са 4 новите гуми, и то еднакви Все пак ще са му първите зимни гуми на Айгото, че е съвсем новичко още ..
    А относно производството в северните държави...?
    Загледах се за това няколко пъти, и:
    Йокохамата /продавача казва - японска е, а пише Филипините /
    Мишлен - UK
    Нокиан - Русия ? /най-новият завод бил там/
    имаше и Испания, ама дали беше Клебер, вече не се сещам
    Видях и Индонезия, и други..

Между другото, сякаш най-много ми хареса Бриджстоуна от това което разгледах, хем като марка, хем като шарка
    Всъщност, нищо че съм от Варна - живея на 10км извън града, на високото, и когато в града вали дъжд, при мен е сняг. Доста често натрупва, а после от вятъра заледява.. гадничка работа.. нищо общо с планината например, където "тихо се сипе белият сняг"...

Въпросът ми, заради който отворих темата, беше провокиран от различни продавачи, според които в малките размери гуми параметрите били "изравнени", т.е. не било толкова много важно кой е производител ?!
    А също, че на доста места не се поддържат на склад по-висок клас гуми от моя "малък" размер... нямало търсене?? /или това което има, е с ДОТ 12год/
    Последно редактирано от vuk varna; 23-11-14, 11:49. Причина: снимка
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
      ... Въпросът ми, заради който отворих темата, беше провокиран от различни продавачи, според които в малките размери гуми параметрите били "изравнени", т.е. не било толкова много важно кой е производител ?! ...
      Кои параметри?!? Качеството на материала, от който са направени ? Шарката?

Продавачите гледат да ти отикат това, което продават и (евентуално) от което ще имат най-голяма печалба. То така във форума преди време регенератът Малатеста Кобра се лансираше като Гумата на гумите ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
        [ATTACH=CONFIG]756646[/ATTACH]

Е, то съм си решил, че ще са 4 новите гуми, и то еднакви Все пак ще са му първите зимни гуми на Айгото, че е съвсем новичко още ..
        А относно производството в северните държави...?
        Нокиан - Русия ? /най-новият завод бил там/Всъщност, нищо че съм от Варна - живея на 10км извън града, на високото, и когато в града вали дъжд, при мен е сняг.
        Аз сега съм с Нокиан от руския завод,с нищо не е по лош от финландския. За мене това са ти гумите,и на лед и на сняг и на сух студ са чудесни!А на месец правя над 8 000 км.
        Иво (таксито) Андреев
        0988 91 80 50
        Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

За малка кола - струва ли си скъпи гуми?

Виж syron.. Имам наблюдения от такива монтирани на голф, е-клас, с-клас, кайен и туарег.. Много добре се справят и някак си сякаш не се износват.. И цените им са добри

Коментар

Най читавите гуми които съм ползвал /зимни/ са Вредщейн!Много стабилна гума!Тва за лека кола.
            Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
            0888854582
            Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
            Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
              Виж syron.. Имам наблюдения от такива монтирани на голф, е-клас, с-клас, кайен и туарег.. Много добре се справят и някак си сякаш не се износват.. И цените им са добри
              То от гуми и накладки дето не се износват трябва да се бяга като от огън.
              Иво (таксито) Андреев
              0988 91 80 50
              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
                То от гуми и накладки дето не се износват трябва да се бяга като от огън.
                Ама брЪже трябва да се бега. Едни подобни гуми дето се канех да ги сменям 5-6 месеца ми излезнаха 2000лв при едно спиране.... като нови бяха.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                  Само да кажа, че Савата са си много добри гумета.
                  Да, подкрепям. Миналата година убедих един приятел /бивш колега - ТИР-аджия/ да си сложи нови зимни Тигар-ки. Отначало беше доста скептичен - сръбски били, той такава марка за пръв път чУвал и незнам си к'во още . Съгласи се все пак и ............ О, чудо - аууууу, ба'ти яките гуми, Ланчата не мърда на снега .
                  Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                  Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

И от мен един + за Савата. Миналата година сложих по съвет на приятел Сава Ескимо след доста години вярна служба на Мишлен Алпин. Бях доста скептичен, но се оказаха разкошни гуми за тези пари и никога не са ме подвеждали на сняг и лед. Не че миналата зима имаше много сняг

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                      Да, подкрепям. Миналата година убедих един приятел /бивш колега - ТИР-аджия/ да си сложи нови зимни Тигар-ки. Отначало беше доста скептичен - сръбски били, той такава марка за пръв път чУвал и незнам си к'во още . Съгласи се все пак и ............ О, чудо - аууууу, ба'ти яките гуми, Ланчата не мърда на снега .
                      ПП Преди време, баща ми за по-евтино си купи за Ситроена /АХ/ 145-70 или 80 -13 Тигърки, и вървяха супер на сняг - цитат от първите ми постова /не знам как да се цитирам /

Лично карах с тях.. страхотни на сняг! А и на кал.. по един наклон към строежа, минаваше само багерчето, и аз ))
                      Николай
                      VITARA 1.6, 93 къса кабр
                      КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Карах Барум Поларис на Деу Ланос няколко зими.
                        Държаха се чудесно.
                        Сега съм с Гиславед Еурофрост, също много доволен.
                        Когато ги избирах преди две години, почетох доста и стигнах до извода описан и от някой по-горе.Добре е човек да купува зимни гуми от производители, в чиито държави има истински зими
                        Човек е ~70% вода. Ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                          ........ ба'ти яките гуми, Ланчата не мърда на снега .
                          Не мърда, викаш. Ни напред ни назад. Хихи.
                          Мишка, брат, то това като чалга бе. Ланча с Тигарки. Баси

Първоначално публикуван от I.Guberkov Преглед на мнение
                          ..........Добре е човек да купува зимни гуми от производители, в чиито държави има истински зими
                          Това беше вярно преди 20-тина години, кога нямаше заводи на Нокиа в Китай.

Аз купувам гуми с пръсти. Усеща се гумата. После гледам шарката.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Вярно е, че гумите са решаващи, но...има едно но.Аз 7-ма зима или пък беше 8-ма карам с едни гуми, които имат още грайфер за толкова. Не обсъждам каучука. Сигурно се е втърдил. Но аз всяка зима съм с тях. Ее вярно е, че карам quattro. Имах една позната-новобранец. Четири пъти вече я тегля. Няма усет бе. Завой като завой...върти геврека и това е, а кара с гуми по две заплати. Та не са важни само сандалите...по-важно е да знаеш каква ситуация може да излезе и така да не попадаш в такава. На най-кьопавия шофьор и космическа совалко да му сложиш-все тая.

Коментар

Има 3 основни агрегата, които трябва да са изправни и адекватни във всяка една, гумите попадат в тези 3, едно от най-задължителните неща са те... Те осигуряват адхезията/сцеплението/ с пътната настилка, няма ли гуми, няма нищо, на много хора им се смея, като кажат, че ще си купуват втора ръка гуми, при това зимни.. А моргаджията ги изтипосал цяло лято, на слънце и той каучука станал, дърво.... Зимна гума се съхранява в черни чували и на възможно най-тъмното място в мазето Дали ще дадеш за 3 зимни сезона да си купиш 3 чифта зимни гуми 2ра ръка, или ще дадеш същото количество пари, на веднъж и ще си вземеш чисто нови, които може и повече да карат.... Май е все едно? Като е по-добре второто
                              П.П Та си струва и скъпи гуми да вземеш Най-сме доволни от Мишелин Алпин, ами просто няма база за сравнение.... Малката кола/Хюндай Атос Приме/ я караме с Бриджстоун 13ски/Не им знам точния модел/, ами зимата излизах там, където другите се чудеха на 1ва ли карат или на задна дават газ
                              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 26-11-14, 11:24.
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                                Има 3 основни агрегата, които трябва да са изправни и адекватни във всяка една, гумите попадат в тези 3, едно от най-задължителните неща са те... Те осигуряват адхезията/сцеплението/ с пътната настилка, няма ли гуми, няма нищо, на много хора им се смея, като кажат, че ще си купуват втора ръка гуми, при това зимни.. А моргаджията ги изтипосал цяло лято, на слънце и той каучука станал, дърво.... Зимна гума се съхранява в черни чували и на възможно най-тъмното място в мазето Дали ще дадеш за 3 зимни сезона да си купиш 3 чифта зимни гуми 2ра ръка, или ще дадеш същото количество пари, на веднъж и ще си вземеш чисто нови, които може и повече да карат.... Май е все едно? Като е по-добре второто
                                П.П Та си струва и скъпи гуми да вземеш Най-сме доволни от Мишелин Алпин, ами просто няма база за сравнение.... Малката кола/Хюндай Атос Приме/ я караме с Бриджстоун 13ски/Не им знам точния модел/, ами зимата излизах там, където другите се чудеха на 1ва ли карат или на задна дават газ
                                Еее то като става на въпрос надали има агрегат, който може да не е изправен. Друг е въпроса, че средствата са причините за тези байганьовщини. Аз апелирам към внимателно каране, а не толкова към скъпи гуми. Ще си позволя да разкажа една случка. С Аудито съм и чисто нови гуми на 2 месеца. Газз към Стара Загора и под 130 не съм падал. Спирам на бензиностанцията да пия едно кафе и по едно време почна нещо да свисти около мойта. Бре гледам и не вярвам-гумата спаднала. Оказа се винтила и спадна доста бързо. Ако карах с 180 и това станеше, можеше и да не пиша. Не, че 120 е малка скорост де. Айде безаварийна зима на всички! Ако това може да се нарече зима.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X