Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За малка кола - струва ли си скъпи гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За малка кола - струва ли си скъпи гуми?

Първоначално публикуван от Иво Томов Преглед на мнение
    Този въпрос е почти като въпроса при ендурото ,които бе зададен така:Колко скъпа каска за мотор-ендуро да си купя?
    Отговора беше: На колкото си оценяваш главата.
    Според мен ,наи -доброто което можеш да си позволиш.
    Хм.. ето пак.. означава ли, че повечето каски, които продават са опасни? И защо се продават тогава??
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Струва си.
      В никой случай не купувай Мишлен !!! !!! !!! Боклук на боклука !
      +1 За всички сръбски марки - Тигар, Сава ..........
      Гледай гумите да имат МИНИМУМ 3 /три/ тестови линий /така ли се казват на български?/
      Слагай само размер, препоръчан от производителя!
      С по-тесните гуми си по-проходим и по-стабилен в снега.
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
        Струва си.
        В никой случай не купувай Мишлен !!! !!! !!! Боклук на боклука !.

Ей тука загуби аудиторията....Мишлен Алпин са едни от най-читавите гуми с които съм карал....а аз карам между 60-80 хил.км. на година предимно по балканите.От еФтините зимни гуми съм доволен от Спортива(Континентал),Клебер Крисалп(Мишлен)Барум Поларис-2.Прилични гуми на прилична цена.

Коментар

Бих заложил на гуми, с които колата е най-стабилна на лед. Такива са тези, които имат повече каучук и са проектирани за лед. Изхождам от това кой и при какви условия ще управлява автомобила.
          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

На сухо със зимна гума е лесно,сваляш скороста с 10 км/ч и си ти.На мокро,киша и сняг ги гледай как са тия гуми,има си тестове по размери,данни и показатели на гумата пък цената вече колкото толкова.

Аз съм теле-свикна си с една марка и си карам с тях.Е пробвах ГудИьр,е така уж евтинко ми попаднаха.Ми на същите показатели на каучука като износване ги хвърлих задните на една смяна на масло.Е верно,че ми бяха задни на 500 и него не го жаля ма пак,жената с Мишелин вади по 30-40 000 мили срещу моите мизерни 8000.Доволен от Дънлоп,задни на 500 тормозя сега и да видим дали ще ми избутат 15 000.

На половината да са на Мишките пак не се връзва,всесезонни говоря,теле красавица един вид,ни такова ни онакова.

Иначесьм с нови чистачки Мишелин,оффроуд крушки на фаровете по 75вата и Рекароседалки за децата,спирачки няма да споменавам.

Имаси АДАК - виж им тестовете за модел 2014 зимни в размера,избери 3 марки и модели,питай кой какво мнение има за тях и обясни на жена ти да кара лекичко,другото са само пари.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
              Хм.. ето пак.. означава ли, че повечето каски, които продават са опасни? И защо се продават тогава??
              Приятелю,хубавите зимни гуми се правят в страни в които по голямата част от годината е зима.След това гледаш и годината на производство!И ако си намерил нещо което ти харесва,не се притеснявай толкова за парите! Аз 15-ките си ги взимам по за 100-110 лв. Така че нищо не е чак толкова страшно.Но никакъв компромис с качеството,сигурноста е на първо място! И никакви такива комбинации-отпред такива пък отзад такива!Успех,и си търси гумите измежду тия марки дето се произвеждат в по северните държави!
              Иво (таксито) Андреев
              0988 91 80 50
              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31821

зер Гуд,шлафен цузамен......нещо такова търси,не е твоя размер ма не ти намирам твоя,че ми малко кафето още.Купуват анонимно 2000 гуми и вЪрти тестове,мерят какво мерят и после резултати,поне някой е Мерил вместо ти да правиш тест па и то само на едни гуми.

Избирай и питай кой какво,това поне го знаят хората и имат мнение.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Карал съм с Барум Поларис пълноприводна лека кола, нямам забележки. Много добро сцепление на пресен и пресован сняг, прилично на мокро. Бяха евтини, от най-евтините. Имам наблюдения за една зима, защото ги дадох на новия собственик барабар с колата. Никой утвърден производител няма да си позволи да продава лоши гуми, разлики при спиране от 4-5м. са в рамките на допустимата грешка.
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Няма да си позволи или няма да му позволят?Ако няма стандарт на колко трябва да спира то защо да не си позволи да ги пусне на 25% по-евтинки,кой ще му попречи?

От Розенхайм в Германия,малко до Мюнхен съм купувал Нисан Микра на 28 000 километра,а колата беше на 15 години и горница,на магистрала не се вади,че нямаше стикер.Там из село някаква туркиня го беше карала,пълните документи и сервизи по колата.Та кой и пречи на тая зачохлената да кара и скапани гуми като няма стандарт който да покрива гумата?

Затаковай я тая идея,тестове ако им вярваш,мнения от форума или познати и после или сабя на крьс или &&& в гъз.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

2 пъти съм купувал коли и все са били с "някакви" зимни гуми. Първата беше като на Асен S класата, 4 дни нямаше как да я изкарам от паркинга (това в Австрия) , щото под гумите имаше малко лед.
                      На следващата зима с чисто нови Good Year с всички опити не успях да закъсам нито веднъж по "задни пътища" в Алпите.
                      Втората кола беше тая от подписа , пак някакви гуми .... да изляза от същото място половин час се мъчих. Резултата е кривина в задната колонка , че я забих в каросерията на един камион. Миналата година с чисто нови Good Year в България покрай Пампорово се опитвах да закъсам .... е неуспях. Хем почти 200 коня, хем задно , хем не иска и не иска. Върви си на сняг и лед.
                      Принципа на австрииците е: 1 Ноември : Задължителни зимни гуми до 1. Април ! Така съм и аз!
                      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Маке дай ми я на мен така ше я уровя,че чак у форума ще се прочуя.Виж с едни вериги и 3 бордюра в багажника ще очудя светаМалка/голяма гуми си трябват,това да не са цици та сутиен да не им трябва.Ако ще 6 номер крак да има пак с галоши не става,не става и с токчета,козата си иска пръч.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от HEMO Преглед на мнение
                          Ей тука загуби аудиторията....Мишлен Алпин са едни от най-читавите гуми с които съм карал....а аз карам между 60-80 хил.км. на година предимно по балканите.От еФтините зимни гуми съм доволен от Спортива(Континентал),Клебер Крисалп(Мишлен)Барум Поларис-2.Прилични гуми на прилична цена.
                          Така.
                          Виж сега, да ти кажа, че от има-няма 15 /петнадесет/ години живея във Франция, самите французи от вече доста отдавна пищят от Мишлена. За да твърдиш, че Мишлен Алпин са хубави гуми, това означава, че всички останали, с които си карал досега са или китайски за по 10 евро парчето, или някакви, правени в Кюрдистан, или Зимбабве.
                          Ако незнаеш да ти кажа - за различните пазари има различно производство - Континентал за Германия, Австрия и Скандинавия /например/ няма абсолютно нищо общо със същия модел Континентал за Алжир, Тунис, Мароко, или Сенегал.
                          И с колите е така - Пежо за Германия грам няма нищо общо с Пежо за Турция, или Испания дори.
                          Преди 10-ина години си купих Мерцедес от Германия, регистрирах го вече с френски номера и го закарах в тукашния гараж на Мерцедес-Бенц /който съвсем случайно е първия Мерцедес-Бенц във Франция /, закарах го просто да го попрегледат - какво има да се прави, как е туй-онуй ................ Ееееееййййййй, братиньооооооооо, още като дигнаха капака и майстора ми вика ''А! Ма т'ва идва от Германия, бе!'' и аз ''Е как разбра, бе, шефе?! ''Е па гледай тука - пълно е с елементи, които ги няма на френските, а и някои сглобки са различни от тези, правени за Франция!''

И с гумите е така, и с бялата техника, и с абсолютно всичко е така, брат.
                          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Само да кажа, че Савата са си много добри гумета.
                            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                            -----------------------------------------------
                            Питието определя съзнанието....
                            -----------------------------------------------
                            0887770735

Коментар

Debica са малко шумни.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                                ......Континентал за Германия, Австрия и......
                                За България,- Румънски....
                                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X