Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BFG ALL Terain vs. BFG MUD Terrain

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: BFG ALL Terain vs. BFG MUD Terrain

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    Или си карал с по-меки гуми ...
    а тук много ме валнува до колко сваляте налягането като карате в гората?
    меже би не е за тази тема но като го каза и реших да попитам.
    поздрави

Коментар

Или си карал с по-меки гуми ...
      Напротив, понеже ме дразни усукването на високите гуми в завоите обикновено ги карам пренапомпани.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
        а тук много ме валнува до колко сваляте налягането като карате в гората?
        Не спускаме толкова често гумите. Поне досега сме го правили най-вече зимата, за каране по дълбок сняг, а също така за каране по пясък или в заблатен участък.
        Спускането е кой колкото прецени или колкото му стигне търпението ...

Аз съм свалял до 1 - 1,2

Лошото е, че при нашето каране условията доста често се менят. И, ако сега си на дълбок сняг или в заблатен участък, в следващия час може да си в район, където е каменисто или е имало сеч и земята е осеяна с разпилени дървета, дебели клони и др. подобни неща, които не се отразяват добре на меки гуми ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
          А ОБАЧЕ няма пълно щастие, ако искаш да караш на ПО ПЪТЯ рискуваш, както е казал Венци
          Понеже по-горе ставаше въпрос за зима, сняг и поледици, искам да добавя и още едно слабо място на МТ-тата - мокър асфалт.

Ако сте с МТ гуми (в частност BFG) и карате на мокър асфалт - НЕ бързайте и много внимавайте с маневрите. Иначе ще трябва да се молите Господ да е от вашето семейство ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

И при друга ситуация не ми харесаха, малко пясък върху сух асфалт. Те при тази ситуация всички гуми се пързалят, но с BFG MT блокирането на гумите при спиране върху такова покритие настъпваше на практика мигновено, още с обирането на свободния ход на педала на спирачката, докато с други гуми можеш да постигнеш все пак някакво забавяне без да блокираш колелата.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Налягането в гумите за пясък трябва да е максимум 1-0.5. 1 понякога не стига...пробвайте плажа след Дюни. Попринцип доколкото съм чел произвидителите препоръчват до 30% при меки терени. За Офроуд в БГ само ако ще караш в яка кал може би ще повиши проходимоста... и в сняг както е казал V93. За мокрия асвалт, мога да кажа че наистина сцеплението се намалява, ама не е болка за умиране. Не дай боже пясък по пътя!
              Последно редактирано от Jimi; 01-10-07, 17:09.
              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
              Drag Grand Canyon Daily
              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
              LZ1JYM

Коментар

Не спускаме толкова често гумите. Поне досега сме го правили най-вече зимата, за каране по дълбок сняг, а също така за каране по пясък или в заблатен участък.
                Спускането е кой колкото прецени или колкото му стигне търпението ...

Аз съм свалял до 1 - 1,2

Лошото е, че при нашето каране условията доста често се менят. И, ако сега си на дълбок сняг или в заблатен участък, в следващия час може да си в район, където е каменисто или е имало сеч и земята е осеяна с разпилени дървета, дебели клони и др. подобни неща, които не се отразяват добре на меки гуми ...
                мерси ше го имам на предвид на някои от зимните ви разходчици се виждаха разбортирани МТ гуми е май не бяха BFG/MT но това сигорно се е получило
                при каране с много по малко налягане от 1.2 или е заради самата гума ...
                поздрави

Коментар

на някои от зимните ви разходчици се виждаха разбортирани МТ гуми е май не бяха BFG/MT но това сигорно се е получило при каране с много по малко налягане от 1.2 или е заради самата гума ...
                  Гумата, която аз разбортирах зимата беше Goodyear Wrangler MT/R - спусната на около 1 заради снега.
                  Най-вероятна причина за разбортирането - влизане на скорост в ляв завой, довело до страничен удар по спуснатата гума.
                  И друга гума да е, като е спусната и я напънеш странично ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

значи правилното е да не се прекалява със спадането на гумите
                    за да се избегне разбортиране......
                    мерси за отговора дано не сме оспамили темата.
                    поздрави

Коментар

значи правилното е да не се прекалява със спадането на гумите за да се избегне разбортиране......
                      E то пълно щастие няма. От една страна - със спуснати до 1 гуми се върви много по-добре на сняг. От друга - рискът за разбортиране и повреждане на гумата става по-голям. Така че избираш си кой риск е по-голям - да закъсаш поради затъване в сняг/блато/пясък или поради повредена гума ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако се опитам да обобщя казаното до тук, спокойно може да се каже, че BFG-AT е водеща в класа на всетеренните гуми, докато BFG-MT има известни сравнителни преимущества ( цена, поведение на камъни, трева и макадан), но е далече от лидерските позиции на "кална" гума.
                        Кой каква гума ще избере, както многократно е повтаряно , зависи преди всичко от целта на употребата.

Коментар

Ето едно малко по-евтино копие на BFG MT:

http://www.matador.sk/index.cfm?Modu...WebPage&s=MP75

http://www.matador.sk/uploads/produk...ad/MP%2075.jpg

Коментар

Здрасти според мойте наблюдения BFG MUD емного по тиха от кобра и на завойте се държи не много по зле дори на мокро но в кал разликата е толкова ГОЛЯМА че направо се влюбих в тях!
                            Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Вече има и БФГ АТ, пробвамх ги последните 2-3 дена, на шосе са ОК, на сняг също (без да са "фантастични"), Но днес ги пробвах в кал, на 2 метра извън пътя - Гола-Вода - Сликове, само благодарение на мощният двигател и много упоритост ме извадиха от място през което съм минавал много пъти с МТ-тата.
                              Прекрасна гума, но за шосе и приятни разходки, но не и за моя стил (поне за сега така я чуствам), тестовете продължават (ама не за дълго МТ-тата се завръщат)

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                                Но днес ги пробвах в кал, на 2 метра извън пътя - Гола-Вода - Сликове, само благодарение на мощният двигател и много упоритост ме извадиха от място през което съм минавал много пъти с МТ-тата.

Да видиш какво им е било на хората през май в Родопите ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X