Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се преодоляват кални коловози направени от джуган, виетнамка и т.н.?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се преодоляват кални коловози направени от джуган, виетнамка и т.н.?

хората вьв русия са го измислили много преди твоето питане.лесно и евтино.изхвьрлят оригиналните мостове/каквито са без значение/слагат от виетнамка мостове,двадесет цолови джанти газка,и кразови гуми от 6x6.погледни вьв ю туб и прецени за какво става вьпрос.после може да се расхождаш и на луната.

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
      Е тука вече стана интересно-42см до дифа-на Вранглерчето ще му трябват направо гуми от Белаз за да мине!
      И кой ще му върти педалите с големите гуменки?Темата отива към мерене на ...................инструменти.
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
        И кой ще му върти педалите с големите гуменки?Темата отива към мерене на ...................инструменти.
        Що? На Белаз-а кой му ги върти. Извънземни ли или е 1000 к.с.?

Първоначално публикуван от zil131 Преглед на мнение
        хората вьв русия са го измислили много преди твоето питане.лесно и евтино.изхвьрлят оригиналните мостове/каквито са без значение/слагат от виетнамка мостове,двадесет цолови джанти газка,и кразови гуми от 6x6.погледни вьв ю туб и прецени за какво става вьпрос.после може да се расхождаш и на луната.
        "Лесно"... и.... "евтино". И готово, викаш. Ае изчезвам в "ю туб". Ако има нещо там съм. По-късно и евентуално на Луната.
        Последно редактирано от elbgt; 07-02-13, 18:34.
        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

"Лесно"... и.... "евтино". И готово, викаш. Ае изчезвам в "ю туб". Ако има нещо там съм. По-късно и евентуално на Луната.[/QUOTE]

Това е най-трудния начин да си осакатиш джипа ...
          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            За 6.5 години май само веднъж съм срещал Прага в гората. Все пак това е модел от 50-те на миналия век.
            Има доста зверове като прагата в гората вече. широчина на гумата 60ст висока на половина 70стм та куловоза е страшен.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
              Що? На Белаз-а кой му ги върти. Извънземни ли или е 1000 к.с.?

Доста повече от 1000.к.с.
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

И пак няма да е безпроблемно, ако е текла вода по коловозите. По правилния въпрос според мен е коя гума е подходяща за излизане от коловози.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  И пак няма да е безпроблемно, ако е текла вода по коловозите. По правилния въпрос според мен е коя гума е подходяща за излизане от коловози.
                  Условието е да се кара в коловозите безпроблемно. Големите гуми също имат много недостатъци. Елегантното решение се казва Portal tec.

http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=403

Има няма-16 000 $ бройката. И готово. Пък ние (всички останали тъпаци) ще си караме извън коловозите.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Краз не прави ли по дълбоки коловози, по "наше село" има такива машини по горите.
                    Има обаче друг един проблем, за извличане на трупи се ползват и трактори които пък оставят едни други коловози след себе си.
                    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Решаването на проблема с коловозите, води до поява на проблем със страничния наклон.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                        Условието е да се кара в коловозите безпроблемно. Големите гуми също имат много недостатъци. Елегантното решение се казва Portal tec.

http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=403

Има няма-16 000 $ бройката. И готово. Пък ние (всички останали тъпаци) ще си караме извън коловозите.
                        Портал тек вече ги няма.Чукни на сайта им и виж какво пише с големи букви.Къри правят качествени редукторни мостове,ама като им видях цената...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Нямаш шанс колега в гората където минават камионите за дъвводобив.Ако остави ме настрана Джуганите и Виетнамкитеще се натъкнеш на коловози от Урал стават на последък все появече-нито можеш да станеш толкова широк нито има къде да събереш такива гуми.Размера на Гумите на Джугана са много странни 18 цолови джанти но с балонни гумикоито са равни на 20-ките.На Урала са поне с 20см.по-високи(не знам точния размер,винаги мога да попитам ако те интересува.На Зила и Прагата са 20-ки.Там където камионите направят сериозни коловози и зимата замръзнат,джиповете нямат никакъв шанс,само лебедка спасява нещата да се върнеш назад,щото преди 3-4 зими,с един приятел Иван Дренски,за 3км,коловози стопих ме един Лорн-9000 ,като опънах ме нито по-малко нито повече 57 лебедки,без нея се движех ме средно по 30м.3км до основния път ни трябваше от 11 часа до стъмване като Патрола наместа и пропадаше в леда и ставаше огромен купон.Само по филмите малките бият големите.ха.ха

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                            Портал тек вече ги няма.Чукни на сайта им и виж какво пише с големи букви.Къри правят качествени редукторни мостове,ама като им видях цената...
                            Същата работа.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Какво ли не прави човек само и само да не си купи Унимог
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                                Къде ги гледаш тия портални мостове на Къри? Наистина не ги откривам в сайта им. Дай линк ако може.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                                Решаването на проблема с коловозите, води до поява на проблем със страничния наклон.
                                Само няколко поста нагоре съм сложил една снимка на решение на проблема с коловозите. Клирънса под дифернциала е 505 мм. Нямам представа колко е на Урал-а, но предполагам, че е по-малко. Ще я постна отново и ще те помоля да споделиш къде виждаш проблем със страничния наклон при това решение? За да те улесня ще дам и конкретни данни. Окачването е оригиналното. Офсета от редуктурите е 4.9" - 125 мм Колелата са с 8" по-големи от оригиналните или по радиуса са по-високи с 102 мм или общо "повдигането" спрямо оригинала е 227 мм. До тук с промените във вертикално направление. Сега за хоризонталните. Общото разширение спрямо оригинала е 10" - 250 мм. Ако знаеш как се изчислява roll center тези данни би трябвало са ти достатъчни за да стигнеш до достоверен извод дали се е появил проблем със страничния наклон след това решение на "проблема с коловозите".

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08700.jpg
Прегледи:2
Размер:205.4 КБ
ID:5452463
                                Последно редактирано от elbgt; 08-02-13, 09:15.
                                My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X