От: Правилното въже.
Аз от началото на тази година 3 пъти станах свидетел как предните "атрибути" за теглене не издържат на натоварването.
За една разходка откъртихме предната кука на едно Диско 2 и закрепването на булбара на една Гега. А на друга разходка "изправихме" куката на един Шевролет Блейзър.
Много хора не си дават сметка на какви натоварвания се подлага точката на закрепване и проектират и слагат куки и крепежи от благородния метал кашкавалий. А може би нашите разходки за се извратили...
Аз от началото на тази година 3 пъти станах свидетел как предните "атрибути" за теглене не издържат на натоварването.
За една разходка откъртихме предната кука на едно Диско 2 и закрепването на булбара на една Гега. А на друга разходка "изправихме" куката на един Шевролет Блейзър.
Много хора не си дават сметка на какви натоварвания се подлага точката на закрепване и проектират и слагат куки и крепежи от благородния метал кашкавалий. А може би нашите разходки за се извратили...
) , цената от $80 или още повече € 200 някак си остава неоправдана, ако щете и чисто психологиески. Затова адмирации за колегите, които са се доверили и постоянно изпробват въжетата на Околчица и Бай Станьо. Надявам се да съм полезен за форума като спомена още една читава бълагрска фирма. Запознах се с техните продукти, когато наскоро ми трябваще въже за съвсем простичко теглене по асфалт. Исках да избегна пазаруване на китайски боклуци от бензиностанции и затова отидох на мястото известно с това, че там има всико - Ташев Галвинг. Оказа се, че не съм сгрешил - срещи крупната сума от 11.40 лв се сдобих с готово изделие "въже за тегене", представляващо 4-мерово леко-еластично въже с по едно шегелче в двата края. Най-силно впечатление ми направи търговската марка на опаковката - "Всичко що е въже". Накара ме да се подсмихвам полу-доволно, полу-подигравателно. Покупката се оказа много сполучива - и двамата (шофьори със завиден опит), които в последствие се наложи да бъдат дърпани с това нещо сподеилха, че са преживяли най-мекото дърпане в живота си. Единият ме пита колко пари искам, за да остане при него това въже. А въженцето едно тънко, на вид изнемощяло... да му се ненадява човек.
Коментар