Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинг на ремарке

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Untitled.png Прегледи:0 Размер:691.6 КБ ID:6640347

Най-здравият вариант е този, това е от едни 4 тонни наши ремаркета, дето понякога и 8 тона влачат.Дали ти трябва такава здравина, според мен не, а както са ти споменали и маневреността отива на кино.

Според мен ако сегашният ти теглич е на болтове, просто си намери нещо подобно с топка, което да пасва на тези отвори.Чопа освен всички други недостатъци е и по-неудобен за закачане, особено ако нямаш опит.

Коментар

Оппаа, това 40 на 40 дето го повтаряш, Хер, ме кара да си мисля че си си взел продукт на "Карло Луканов"?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200901_142947[1].jpg
Прегледи:681
Размер:718.2 КБ
ID:6640523
      Е преди малко ходих да погледна това - на табелката го дават 120 тара и 180 товароносимост. Правени са точно за каквото има - Лада и Москвич, затова са и с джанти по избор на клиента. Поне още няколко такива съм видял с допълнителни подсилвания и деформации в основата на "ока". Не са лоши иначе, двама колеги имат такива и преди години съм закачал, но на теб ще ти е малкоо... Както казва Бате Боре - да е жив и здрав - става да си качиш агнето и бирата за скромен пикник. Ако е такова наистина - ще го преправяш, няма начин. Ама може и така да си го караш и ако почне да се криви и да се чупи ще си покаже откъде да го почваш.
      Втулката с ухото - според мен се заварят отстрани вертикално две дебели планки със съответни отвори и си я качиш където искаш.

Коментар

Абсолютно такова е.
        преправянето беше ясно още преди да взема ремарке, демек всичко е ток и жица.
        хубавото е че е на рама - коша се крепи с няколко болта.

​​
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Свалих коша от рамата. Има минимална корозия - направо учудващо.
          Вратата е направена яко нефелно
          теглича е 40х40х3 (някой го е подсилвал с една шина отдолу)
          Чудя се дали да го сменя или за по лесно да направя А. Или да чакам да се скъса ))

И един теоретичен въпрос - какво значение има дължината на теглича между ремаркето и влекача?
          .
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Чавдар (V93)
            Чавдар (V93) коментира
            Редактиране на коментар
            Някакъв спомен ми се върти, че трябва да е поне = на половината от ширината на влекача, че да не опира, ако ги завъртиш на 90* едно спрямо друго

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          И един теоретичен въпрос - какво значение има дължината на теглича между ремаркето и влекача?
          .
          Разпределение на маси, маневреност назад, как следи влекача в завоите. За това се сещам аз.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Отдолу махаш шината и слагаш още една кутия 40х40х3 с планки отстрани и друго не ти трябва. Усилието не е настрани ,а по вертикала.Теглича при автомобил с широчина 1.80м спокойно може да бъде1-1.10м. Идеята е като завиеш на 90гр. при крив терен коша да не опре в колата. Остави го 1.10м. винаги може да го скъсиш. При доста по дълъг теглич ремаркето сече завоите. Борето

Коментар

Кош на 8 болта, оставаше и това да ти се опре
              Всичко зависи как е експлоатирано, ако е запазено - значи е екстра. Тия ремаркенца са много лесни за преправяне всъщност. усилвай и удължавай теглича на първо време и според мен запазвай типа и формата, Бате Боре ти е дал примерни числа. На второ място виж моста - едно подсилване трябва да му мислиш и това е или нещо ново в същия размер. Коша по нататък като видиш как ти върши работа, евентуално може да го удължиш. капаците им на тия са малко кофти наистина, но то това е най-лесната работа. Ширината мисля че не трябва да я пипаш, така е добре.

П.п. Шината мисля че си е от завода още.

Коментар

• turtey
                turtey коментира
                Редактиране на коментар
                6 болта, къде осем, трябва икономии
                Клъц с флексата ))

• jordanov sv
                jordanov sv коментира
                Редактиране на коментар
                Ще кажеш дали ти трябват ключалки за канатката отзад и евентуално ако ще правиш допълнителна каната отгоре. На село като си отида ще видя какво ми е останало, имах бая от военни сандъци, два типа, ама бая съм и раздал... Нали и без това тия дни ще ти глася колетче...

• turtey
                turtey коментира
                Редактиране на коментар
                Добре ще ми дойдат ключалки, много благодаря

Може и да ти хареса - https://www.pinterest.com/pin/339388521915218418/
              https://www.pinterest.com/pin/554083560382400637/
              Последно редактирано от boreto2; 02-09-20, 20:33.

Коментар

• jordanov sv
                jordanov sv коментира
                Редактиране на коментар
                Леле мале пък надолу колко неща има за харесване....

• Kirilpm
                Kirilpm коментира
                Редактиране на коментар
                Това с карето е супер идейно, но като гледам преди карето има и чоп.И като се извърти и от чопа и от карето, маневрите на заден ход ще са приключение.

https://www.pinterest.com/pin/563512972130746191/

Коментар

С крик мисля че беше около 100лв. в Апекс 11 - https://i.pinimg.com/1200x/51/48/aa/...c3086d9b0d.jpg

Последно редактирано от boreto2; 02-09-20, 21:11.

Коментар

Те го - http://apex11.com/index.php/hidravli...hna-pompa.html

Коментар

Бате Боре стига си ги пускал, че ше гледаме цяла нощ

https://www.pinterest.com/pin/763782418044768723/

Коментар

• KingofROAD
                      KingofROAD коментира
                      Редактиране на коментар
                      Търтю ке мааа с манивелЪтЪ :-)

Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнение
                    Теглещата тръба ще се огъне при рязко спиране, но лошото е че номера на рамата е там. Търси мост от Фиат Дукато или.... https://www.alo.bg/6871309#highlight...B0%D1%82%D0%BE
                    Хъм

Ходих да меря. Шублера показва 118

??

Коментар

• KingofROAD
                      KingofROAD коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да дукатото е 5х118 PCD, 72мм. централен отвор.

Може да не мериш както трябва. Виж тук снимките. На други обяви е 5х118 . https://bazar.bg/obiava-20880846/dzhanti-za-fiat-ducato

Коментар

Оказва се че ги има и 118 и 130 ...
                      ся остава да разбера от какво зависи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X