Обява

Свий
Няма добавени обяви.

nissan x-trail 2.2 dci демпферен маховик брутална история.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Или дифтунга и не е съвсем уплътнил. Или обратната и нафта не е баш като на другите, от там и разлика в количеството, ама последното се обажда в междинни режими най-вече.

Отделно ако не е common rail, тия мотори са си шумни, особено на студено и със запушен EGR.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На мен ми чатка като пикаеща дюза, понеже е отчетливо че е на един цилиндър..

Това е моето предположение, ще видим дизелджията какво ще каже, ако каже добре са, слагаме дифтунги и газ..

Да видим какво ще каже майсторта!! за да не ми обявят шах с пешката!!!!!
      Последно редактирано от Traqn Savov; 08-07-21, 19:39.
      Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Отделно ако не е common rail, .
        Мотора е common rail и вероятността шума да е от пропускаща дюза е минимална.Отделно (ако не гасне на празен ход при "пикаещата дюза") трябва да има освен звука и други съпътстващи симптоми - а на диаграмата ще има разлика в работата на цилиндрите и др.
        Пс. Но проверката на дюзите си е задължителна при подобни интервенции.

Коментар

Сега както си стоя и си мисля, не ме гони сън, тези хора сега ще ме докарат до инфаркт докато ги проверят тези дюзи..

Но както си стоя и си мисля, се сещам за една евентуална грешка която допуснах, сега ще се опитам да обясня за какво иде реч..

Това е схемата на горивната система, зеленото е от резервоара през филтъра към помпата за високо налягане, до тук нищо особено няма!!!

По особеното е в линията за връщането!! тя не се връща директно в резервоара, както на 99 процента от случаите, а са връща във горивният филтър, има стеснение около 1 мм в линията за резервоара, на практика когато работи, системата си го върти през филтъра повечето...

Но защо това е проблем, защото всички линии за връщане бяха празни, в тях имаше въздух!! по тоя начин като заработи, въздуха го вкарва във филтъра, от там във ГНП-то, и става едно въртене само вътре на балончета, от който като се разбият на ситно, става като газирана нафта и нямат вадене...

И то така и стана, като запалих в началото заработи много добре, след 10 секунди обаче започна да работи твърдо и да гасне, и да пали малко трудно..

За да изкара въздуха, първо връщащата линия ще я сложа да се връща във един съд, докато се изчисти от балончета, после ще я закача където и е мястото!!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:блааа блааа.jpg
Прегледи:598
Размер:133.0 КБ
ID:6754623
          Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Коментар

Не може ли обратната нафта да я направиш да я връща направо в резервоара.......да заобикаля филтъра.
            "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

• Traqn Savov
              Traqn Savov коментира
              Редактиране на коментар
              не е невъзможно технически, но забелязах че по новите всички филтри са по този начин!! така когато работи двигателя нафтата минава няколко пъти през филтриращият елемент, а тези филтри са специални, многослойни, колкото пъти я прекараш през филтъра, толкова по чиста става нафтата, туй е дву-микронов филтър, след 10 000 хиляди километра, помпата да не стане на гъз ако го направя по този начин, са чудя.. По добре да я обезвъздуша добре, и да я оставя така..

Мисля си че нещо се е заблудил за обратната нафта, или по-точно диаграмата, която е намерил, е грешна. Ако ми снима конзолата на филтъра ще му кажа кой от вариантите е. Обикновено има поне поплавък за обезвъздушване, понякога и биметална пластина, за да не вруща натам при температура на филтъра над 20 градуса.

Нещо повече - помпата на конзолата е на входа на правата нафта и при помпане ще изтласка въздуха. Ако пък няма конзола, а помпата е тип "круша", която се стиска, тя пак е преди филтъра, на правата нафта. Във филтъра има само биметална пластина, управляваща клапан.

И в двата случая при помпане въздуха се изтласква към филтъра.

Отделно ако помпа, дюзи, рейл и други такива са били празни, понякога искат до 20-ина километра каране за да се обезвъздушат. Това и за ve, и за vp, и за common rail. Някои common rail мотори изобщо мямат ръчна помпа. Не знам дали такива имат електроческа в резервоара.
            Последно редактирано от sparkybg; 11-07-21, 00:12.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето това е филтъра, дебелите маркучи са за входящата и изходяща нафта, тънките са за връщането в резервоара..
              Натиснете снимката за да я уголемите  Име:h-preview.jpg Прегледи:0 Размер:310.7 КБ ID:6754823

Едит: Даже аутодока са дали и ръководство за смяна!! само че на аутодока дет са го дали тоз филтър, въобще не е такъв филтър, не са завива като маслен филтър, а е като горе на снимката!!!! https://club.autodoc.bg/manuals/kak-...a-smyana-10890
              Последно редактирано от Traqn Savov; 11-07-21, 06:27.

Коментар

Мистерията с не съвпадащите филтри милтри, радиатори мрадиатори и части на нисана е разгадана!!!

Модела нисал Хтрейл 2,2 има две основни модификации, T30 и T31
                Последно редактирано от Traqn Savov; 11-07-21, 07:12.

Коментар

Както правилно предположих, точно този филтър е същия като на патрол 3.0 common rail и "съвсем случайно" имам един такъв вкъщи, който съм разглеждал в подробности. Не е със стеснение, а с клапан с биметална пластина, и върти нафтата през филтъра само когато е студено. Не знам точната температура, но поне до към 18-20 градуса засилва обратката директно към резервоара.

При температурите в момента всичко ще се самообезвъздуши след 5 минути каране. Малко по-тегаво е зимата, но на двукръгова система (вършеща същото но в конзолата на филтъра) съм сменял филтър и зимата без особени драми.

Разбирай, диаграмата горе е рисувана от някой, дето изобщо не е наясно с тоя филтър.

Коментар

• Traqn Savov
                    Traqn Savov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Защото аз духах там филтъра, минава много слабо, през тази хуйня, за туй помислих че е някакво стеснение. може и да има ризън в тая пластина, понеже нафтата когато е много студена товари помпата, когато е много загряла няма мазилни качества и помпата задира от слабото мазане..

Първоначално публикуван от Traqn Savov Преглед на мнение
                  Ето това е филтъра, дебелите маркучи са за входящата и изходяща нафта, тънките са за връщането в резервоара..
                  Натиснете снимката за да я уголемите Име:h-preview.jpg Прегледи:0 Размер:310.7 КБ ID:6754823

Едит: Даже аутодока са дали и ръководство за смяна!! само че на аутодока дет са го дали тоз филтър, въобще не е такъв филтър, не са завива като маслен филтър, а е като горе на снимката!!!! https://club.autodoc.bg/manuals/kak-...a-smyana-10890
                  Точно с такъв филтър на Голф имах проблем-смучеше въздух от пластмасовия накрайник на обратното гориво. Замених филтъра с такъв който има само два щуцера.
                  "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

• Traqn Savov
                    Traqn Savov коментира
                    Редактиране на коментар
                    няма да е баш така, брат ми караше едно дизелово пежо 1.6 ХДИ ама наточеното 101 КС вика като дойда от германия, и като сложа българска нафта, имам чувството че закачам веднага две три ремаркета!!! виж ако си слагал английска, те там са по зле и от магарешката нафта..

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Да, има такива разлики (макар че аз каквато и да съм сипвал, чак драстичности не е имало), но те не са заради парафина и сярата. Имало е тук из форума примари за различни държави и бензиностанции из европа - не сме с нищо уникални. Само в италианска кола съм виждал 2 пръста (буквално) боклуци във филтъра например. А след 12 години експлоатация на същия тоя автомобил тук и сменени 5-6 горивни филтъра, е имало единични дребни боклучиета и нишо повече. Резервоара отвътре светеше.

• Stbd
                    Stbd коментира
                    Редактиране на коментар
                    Този парафин, за който говорите, повишава качеството на нафтата, но за зимата иска допълнителни мерки. Заради последното се носят легендите колко е лош, как в нашата нафта слагат парафин и тн, сред таксиджии, лекари, чиновници.. все хора с добри инженерни познания..според тях самите хаха

Звъннах на майстора да го питам за дюзите на къде са, майстора вика тоя двигател да не е счупен или да е горял масло, от който са били дюзите.. и аз викам ъммм дааа защоо, и той вика, еми защо не ми каза, за да не ти взимам пари за проверка, а направо да ти кажа да ги изхвърлиш на боклука..

Лоша работа лошааа, седларов!!! ще трябва да се ремонтират или да се търси втора ръка..

Коментар

Защо ли тази песен ми звучи познато!!

Коментар

• Traqn Savov
                      Traqn Savov коментира
                      Редактиране на коментар
                      до колкото разбрах от ограниченият ми английски, някакъв си събирал части в гаража, за да си сглоби кола, най накрая нищо по колата не паснало.. ххахаха тоя текст що ми е така познат, някъде съм го чувал!!

• Kirilpm
                      Kirilpm коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не само си събирал части в гаража, ами ги крал от завода и накрая готовия продукт му излязал почти безплатно
                      Иначе песента е много добра и вечно актуална, вашият ремонт също има смисъл само и единствено ако частите, които слагате са крадени или ви идват без пари.

дюзите ще се ремонтират в крайна сметка, като драснахме чертата се оказва че ремонт е по изгодно от морга..

Има два типа дюзи на този нисан, до колкото разбрах евро 3 са със 4 края с компенсираш резистор, и евро 4 са с два края, няма компенсиращ резистор, а има код който се вкарва в модула.

Е познайте тази от коя е!!! естествено от по шибаната, няма как иначе!!

Другото което е, за ремонт на дюзата искат 240 лева, на бройка, а моргаджиитре искат по 200-250 за незнайна какво състояние!! дюза + 25 - 30 лева проверка, и моргаджийската дюза става 300 лева, + евентуалният и ремонт 240 = 540 лева на дюза, мн евтино.

На всичкото отгоре им казвам че е с два края, а тъпанарите моргаджии ми носят със четири, явно те са по разпространените, ама неам нерви да се занимават със такива тъпащини!!! тоест моргата отпада като възможност!!!

Коментар

Взех дюзите, монтирах ги колата запали добре работи, но в момента е 43 градуса там, на слънце и за сега я заебах имам още малко човъркане по нея, сутрин по хладината....

Майстора го хвалят много мой познати, няма да го казвам кой е, за да не стой като реклама, казват той е най добрият, обаче няколко неща ме озъдъчават!!

Питам го, има ли значение къде ще ги поставя дюзите, понеже ги бях белязал 1 2 3 4 цилиндър, нямало никакво значение, после питам машината генерирала ли е кодове за корекцията, нямало никви кодове, слагай ги, явно стенда му не може да генерира кодове за денсо...
                      А от денсо твърдят че кодовете при смяна на дюза трябва да се въведат в компютъра..

Другото което ми направи някакво не много добре впечатление, че ми даде протокол за тестване на дюзи, в който протокол няма никакви измерени стойности от замерването!! всяка дюза се измерва поне със седем режима, и измерваният се записват в протокола!!!
                      може би този стенд EPS945 така ги вади протоколите, не знам!! не съм сигурен, който знае да каже..

Ето това е листа от протокола, скрил съм му някой от важните данни.. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20210716_163701.jpg
Прегледи:434
Размер:376.6 КБ
ID:6756310

Не съм я карал още, ще я закача ще я прегледам за грешки, ще прегледам корекцията по цилиндри, и ще направя нова адаптация на клапана на помпата, клапана за регулиране на налягането, ще огледам за течове някакви, ще налея антифриза!! и ще направя едно две кръгчета по поляните да я пробвам!! ама не много далеч, не отивай по на далеч, отколкото ти се върви!!!

Подготвил съм и видео, което ще бъде налично веднага щом Ютубата го пренаредят по тяхно си усмотрение!!

Проекта е близо до обявяването на своят край!!

Коментар

• Stbd
                        Stbd коментира
                        Редактиране на коментар
                        Варненският хвален майстори, който много му разбира, е унищожил не една или две коли. Мехнизмът на добрата му слава е потулване на лошите случаи и хвалене с добре вървящите коли, само че добре вървящите коли са си щяли да вървят и без повечето от извършения майсторски ремонт.
                        п.п. какъв телбод..напреко на дължината на листа ))))

При тоя тип тестове на дюзи и инжектои винаги ми е "харесвал" параметъра температура при която е поведен теста. Обикновено 30 - 40 гадуса.
                      Хубаво де, в кой двигател инжектоите работят при 30 - 40 градуса, и ако няма такъв, защо се тества при тая температуа?
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Traqn Savov
                        Traqn Savov коментира
                        Редактиране на коментар
                        това е така защото, стенда измерва във кубически сантиметри, което си е обем, а обема на една течност е в зависимост от температурата...

• Kirilpm
                        Kirilpm коментира
                        Редактиране на коментар
                        Щото ицко има много работи дето не ги знае, ама както винаги устичката му е по-голяма от знанията.Като започнем от това с какво се тестват дюзите.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X