Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за корона и пиньон на стар асансьор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 19R
    коментира - отговор
    И ние , макар и само 20на апартамента, 100% събираемост , но имай в предвид ,че мога без чип да викна асансьора и след тва горе като си разтоваря багажа(аз по стълбите за да го викна горе) работи и без чип, т.е. устройството с чипа в вътре в кабината. Имам някъде и контакт на човека дето монтираше у-вото в кабината ,а в мен е устройството дето активирам или деактивирам чиповете

• m4r1qn
    коментира - отговор
    и ние сме с чипове - 100% събираемост!

• Пенчо
    отговори
    Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
    Има вариант да си го разделим тези, които ще платим и да си сложим чипове, а другите да са олимпийци, но не знам колко е законно.
    Имам наблюдения от Австрия и Германия.
    Напълно законно е след решение на общото събрание.

Остави коментар:

• dragozow
    отговори
    19 етажа са, старата машина е почупила едрите части вътре, износила е и легла на лагери и др. Офертата е за италианска машина, икономична и тиха, ново табло, въжета, бутониери и др... 27 000 лв. Остава старата кабина и врати. Според техниците новата машина ще работи поне десетина години без скъпи ремонти. Таблото е Arkel Arcode, машината Монтанари и т. н. Значи варианта за ремонт на старата не е вариант? Аз нямам проблем да дам, дори двойно ще дам, но знаете в един такъв блок колко хора ще дадат. Има вариант да си го разделим тези, които ще платим и да си сложим чипове, а другите да са олимпийци, но не знам колко е законно.

Остави коментар:

• cnc82
    коментира - отговор
    Благодаря за информацията !
    Разпитвам , че и нас ни чака скоро това приключение...

• m4r1qn
    коментира - отговор
    ще питам - със сигурност редуктор, спирачки, монтаж и голямата ролка. За двигателя не знам, но асансьора се движи много по бързо и тихо. Преди 5 г сменихме командното табло или както там се казва на цена 4 500 лв.

• cnc82
    коментира - отговор
    Интересно...
    В този бюджет какво влиза ?

• m4r1qn
    отговори
    Много тежък проблем не като ремонт а като реализация. Ще има нерви, не е невъзможно. Сменяхме машина преди 2 месеца - бюджета бе 5 000 лв с година гаранция - софийска фирма със турска машина, блока е 14 етажа.

Остави коментар:

• BRANCO
    отговори
    Към автора на темата. Като събирате оферти за нов асансьор има един много важен, поне за мен, момент. Проверете този асансьор може ли да Ви го поддържа произволна фирма, или се поддържа само и единствено от монтиралата го фирма. Ако е втория случай, месечната такса е в пъти по-висока.

Остави коментар:

• BRANCO
    коментира - отговор
    20 000 лв. но за колко спирки(етажа)? 95 апартамента предполагам са 12 или 15 ет.-има и двата варианта. Най-общо казано по едно 2000 евро на спирка, и пак с много условности.

• cnc82
    отговори
    Нова машина ! Друг вариант няма и да има е кратковременен . Все пак сте 95 апартамента , по 200 лв. на апартамент грубо се събират около 20 к лева .
    Та не е толкова страшно на теория , на практика ще е друго де...

Остави коментар:

• santaclash
    отговори
    Хиляди евро ще ви е сметката. Така да се каже...направи каквото можеш и подготви почвата. Аз съм питал за нашия блок, 5 етажа, с оставено някога място за асансьор, който така и никога не е монтиран. Обявиха ми 12 или 13 хиляди евро, от които към 9 е само машината. Останалото е за работа, проверки и не знам си още какво.

Остави коментар:

• stefsab
    отговори
    - Частите са старите. Счупили са се?
    - Ремонтиран е редуктора и се е счупил ?

Остави коментар:

• Въпрос за корона и пиньон на стар асансьор

Окоти ни се единия асансьор, счупени са короната и пиньона. От фирмата за обслужване отказват да поемат гаранция за изработени нови компоненти, според тях който лее не го прави както трябва за такива части и имат лош опит с това. Предлагат нова машина, табло, бутониери и друго за хх ххх лв. Консултирах се с други фирми, същото ми казват, можело да изкара година, може да изкара и месец. Частите били от бронз, тези които леели не го закалявали добре, не давали сертификати и др. Асансьора е монтиран 1972/3 година, оригинални части няма от 30 години. Имаме още един асансьор, по-малък, който държахме до сега за резервен, но много гърми и трещи от машината, сменяха му маховик, въжета и каквото трябва миналата година за да мине преглед, но няма да изкара много. Блока е голям, 95 апартамента. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? В момента изчакваме още една оферта за нова машина и ще правим събрание, ще има рев, заклинания и да съберем пари ще е много трудно и бавно.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X