Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за корона и пиньон на стар асансьор
Свий
X
-
Калояне ако не сте решили вече проблема ми се обади . Каква ви е асансьорната машина ? Бившето предприятие АС на гара Искър ни е в холдинга и нашия директор му е директор и на него . Като нищо при Данчето в склада може да ги има частите а ако ги няма тя знае всичко кой къде ги произвежда . Преди две години така ортака търси сума ми ти време части за техния а Данчето с два телефона уреди всичко за два дена . Само не се лъжи нещо турско да сложиш ще си прокълнеш всичко след това . При мен има под наем една фирма която се занимава с асансьори водиха ме в един склад да видя точно няколко турски машини дали може нещо да се ремонтират няма такава трагедия в проектирането и изпълнението . Всичките са монтирани и след няма и година правят основен ремонт и връщат старата българска . Тая песен с частите съм я слушал много пъти от много места ама при мен не върви . Българска асансьорна машина за да помеле това което си описал съвсем целенасочено е оставена без масло от фирмата по поддръжка . Тая в блока на ортака вътре е като нова щото той от как е построен блока всеки месец следи какво става и ако има проблем някъде им разгонва фамилията на фирмата по поддръжка .Последно редактирано от sek.1; 08-06-21, 06:18.
- 1 like
-
Точно игра на думи е, защото има адвокати. Решението със стотинките си беше идеално и честно, но едно време като че ли не беше чак такъв проблем. Сега по повечето стари сгради, строени по комунизма тези асансьори станаха на по 50 години, хората не са много заинтересовани за общите разходи по такава сграда. Аз какви случаи и обяснения имам защо някой не иска да плати нещо...
-
A, едно време асансьора ни беше с касичка. Пускаш стинки - возиш се, не пускаш ........
Остави коментар:
-
Игра на думи...
Все едно да заваря вратата, но да твърдя, че съм ограничил достъпа само до вратата, и
ако успееш да влезеш в кабината, няма проблем да ползваш асансьора...
Остави коментар:
-
Сподели точно, че по този начин не могат да ни барнат, защото ние не ограничаваме достъпа до асансьора, а за таблото може, защото не са си платили. Тези специално монтират много такива устройства и знаят как трябва да се направи. Иначе защо не работи асансьора за някой е ясно, не си е платил сметката, но може да си седи в кабината.
Остави коментар:
-
Така е. Асансьорът е обща част. Такава е и таблото, че и бутоните му, и не може да ограничавате достъпа до тях.
И нека да бъдем реалисти - едва ли фирмата за монтаж на чипове би споделила информация която би довела до отлив на клиенти.
Остави коментар:
-
Това с чиповете в асансьора се формулира по специален начин като гласуване на общо събрание. Асансьора е обща част и не може да ограничите достъпа на някой. Трябва да гласувате за достъп до таблото в асансьора, тоест той може да влиза в кабината, но трябва да чака всеки път някой да го черпи едно возене. Ако всички знаете, че не е платил скоро някой ще го вози..
Това е проверена информация, консултирана с фирма, която поставя такива устройства, предупредиха ни че "достъп до асансьора" може да доведе точно до такива дела.
- 1 like
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
Имам наблюдения от Австрия и Германия.
Напълно законно е след решение на общото събрание.
В България ЗУЕС казва, че не може да бъде ограничавано ползването на общите части. Това с обвързването на чиповете с платената такса го играхме - и в момента се съдим с един от собствениците. (Аз съм домоуправителя, да поясня.)
Остави коментар:
-
Трябва ли да се притеснявам от таблото Arkel Arcode? На сайта на турците не се виждат много компонентите вътре, не е описано какви са. На Алфалифт таблото по-добро ли е, много по-скъпо ли е? Ние имаме някакво развитие, след ОС решихме, че няма смисъл да правим старата машина, защото е почти на 50 години и няма хубави оригинални части, новите отлети в Дупница или другаде просто не стават като качество. Следващата седмица започваме да събираме пари, половината ще съберем за месец вероятно, останалите ще ги влачим дълго, но ще правим офанзива по съседите колкото и да не им се иска.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнениеВ Австрия и Германия надали можеш да не платиш подобен общ разход.
Остави коментар:
-
В Австрия и Германия надали можеш да не платиш подобен общ разход.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Остави коментар: