Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стъпки при боядисване

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • След Dinitrol ML ти гарантирам че НИЩО няма да хване. Това си е същуя парафин за кухини, просто по-рядък за да проникне по-добре и се ползва преди нанасяне на по-гъстия окончателен слой. В упътването на Dintrol 4941, си пише че се нанася върху сухи и чисти повърхности. След вакса/парафин повърхността е всичко друго, но не и суха.

    Може би са ти казали първо 4941 и после ML и вакса, макар че пак не ми се връзва - 4941 няма да хване върху необработена повърхност. Или са те хлъзнали, или нещо не си разбрал правилно, защото би ми било доста странно представителя им да ти е казал това.

    Ето ти филмче за 4941:


    Ачик-ачик си казват че където се пръска, трябва да е чисто со съвършенство.

    ПП: Това е и на битумна основа. Лично недолюбвам всичко битумно. Сега, може и да са го направили да не се спича по-дълго, не знам.

    Дай някакви координати на фирмата. Бих си поиграл за проба поне на парафините им.
    Последно редактирано от sparkybg; 24-09-20, 02:31.
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • https://fertan.bg/ - продават и Динитрол и още няколко марки. Сигурен съм какво казаха - МЛ и после 4941. Показаха ми и 4941 на парче от калник - на тънко и ме преудпредиха да пръскам на тънко. Доста е плътно и на пипане не като на боди 999.
      И на мен ми се стори странно. Ако звъннеш да питаш и ти - ще ми е любопитно какво ще ти кажат. Беше убеден, че това е единствения начин да обработя и да има ефект.
      Така го дават: МЛ и после 4941 - https://www.youtube.com/watch?v=ellmJia84Lg
      Само ме притеснява, че няма никакъв преобазувател... т.е. се разчита, че мл-а ще запечата и изгони влагата и после 4941 ще дозапечата достъпа на влага... което малко не ми харесва.
      Ето тук го дават пак така, но слагат и преобразувател преди това: https://www.youtube.com/watch?v=1-NBkvaX35A
      Последно редактирано от valqk; 24-09-20, 07:19.

      Коментар


      • 4941 се брои вакса, ML се брои пенетратор, тоест подготовка за вакса. Сега гледах.

        Колкото до преобразувателя - ако те влече купи си Converust. Но няма да може всичко наведнъж. Converust-а като гледам е от групата на Wurth като начин на действие, и ще му трябват едни 24 часа при топло време, за да си сигурен че е стегнало и там, където се е стекло.

        Боди 999 не е вакса, а полиуретаново покритие. Стои гумено и иска перфектно подготвена и почистена повърхност. Иначе по някое време си оставаш само с него, а отдолу ламарина няма. И се пръска на дебело.
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • Боди 999 е лепило и не се пръска а се маже, служейки за уплътняване на фуги, заварки и уж може да се лепят детайли с него по по-модерно изпълнените коли. Обаче моят опит показва, че след 2-3 години е кокъл и почва да се пука с всичките негативни последици. Та по-добре вместо него ползвай полиуретанов уплътнител за строителни фуги.

          П.П. Боди 950 се пръска с пистолет за антикор, но и вместо него бих ползвал антикора на Новол.

          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Untitled-44.jpg Прегледи:0 Размер:89.3 КБ ID:6649246
          Последно редактирано от коко келеша; 25-09-20, 16:12.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

          Коментар


          • Ползвама полиуретан за автостъкла, предимно Sika 256, щото го има навскъде. Когато не трябва да се пръска. С праймер няма отлепване, няма и одървяне.
            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

            Коментар


            • Ивинявам се, объркал съм номера на боди-то. Имах в предвид body 930 - асфалтовото. Хич не ми хареса - мазах една кръпка наскоро и не мисля да го ползвам за отговорни неща.
              Ползвал съм преди години 999 да запълня фуги в мозайка - за 6-8м на слънце се напука и стана на нищо и почна да пуска. Избягвам по принцип на боди продуктите.
              Четкане (колкото може) и пръскане с silicon remover после пак четкане и после ще пръсна фертан. Ще изчакам 24часа /или 48 часа, докато изсъхне/ и после МЛ и 4941. Да видим. Нали фертана остава преобразуван прах. Предполагам МЛ-а ще успее да проникне през него и да хване отдолу (и да направи праха на каша с парафин и още там гадости, които са вътре. Един вид ще стане филм.

              И друг въпрос - това https://shop.fertan.bg/shop/zashtita...htita-za-boya/ или пък https://avtomateriali.com/podova-zas...j-600-ms-.html
              за защита на арките отвън? Няма никакви ръжди - трябва да се запечата наново, защото старото покритие се люпи (оригиналното от 2005та) и после парафин. Това на колата на баща ми.

              Коментар


              • Fertan-а оставя преобразуван прах след като го измиеш. Ако не го измиеш си стои на слой, наподобяващ смолисто покритие и не знам дали ML-а или каквото и да е друго би хванало.

                Спази каквото са ти казали. Беобработени повърхности няма какво друго да ги направиш освен с вакса. Каквото и да е друго покритие просто запечатва ръждата и тя си работи отдолу, особено ако е на дебел слой.

                Ако мажеш/пръскаш с Fertan, трябва да измиеш после. Иначе не става. Моето в момента е напрътскано навсякъде и при първите 2 дни без дъжд ще го измия и ще пръскам с двете вакси, стига да се сдобия с тях. Не знаех че Fertan продават Dinitrol. В понеделник ще си говорим, може и да ги посетя.

                А може и да пръскам с Fertan пак, но с пистолет за шагре. Така наречената им 360 градусова дюза е гОла вОда, и хич не съм убеден че съм си напръскал шасито отвътре навсякъде достатъчно добре.

                Впрочем, казали са ти да пръскаш тънко с ваксата, защото като е дебело става същото, което става и с разни бодита и прочие - в един момент отдолу започва да работи. Като е тънко, в момента, в който подкожуши се вижда и можеш да повториш навреме. Затова и ваксата се подновява на 2 години - захваща постепенно песъчинки и прах, става по-суха и започва да не отблъсква водата и да се отлепва.

                Битумните защити са калпаво нещо, независимо от марката. Затова и няма да видиш заводска кола от последните поне 20 години, направена с битуно покритие отдолу. Всичките са с полиуретаново. BODY 950 е продукта, подобен на оригиналните. Макар че тая марка я избягвам. Novol Gravit 600/610 e пак такова. 650 може би още повече прилича. Не помня кое от трите съм ползвал - на чиста-бърсак кола на 2 месеца дръннах една колонка отдолу и оригиналноито се беше остъргало. Още си е там и е неразличимо по никакъв начин, над 10 години по-късно.
                Последно редактирано от sparkybg; 25-09-20, 20:55.
                Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                Коментар


                • Да попитам покрай моите неволи с боядисването. Какъв влаго и малоуловител да си купя за да съм сигурен че няма да хвърля гадости при боядисването. Имам едно дребно филтърче което слагам на пистолета отдолу но май не върши работа, отделно се разяжда от разтворителите.
                  Гледам в нета продават едни групи но май са да махат водата и да добавят масло към въздуха.
                  В нета намерих това, но като видях цената се прекръстих - SATA filter 444.
                  В момента съм само с бутилката на компресора - 25 литра но тези дни ще пенсионирам газовата бутилка от ванчето - 70 литра и ще я ползвам за ресивер.

                  Коментар


                  • Трябва да боядисам една метална конструконструкция. Иска ми се да пръсна грунд и боя с компресора (уж за по лесно)
                    Питането е - има ли продукти които ще свършат работа предвид студа?
                    Алтернативната е алкиден грунд и боя с четката. Не се гони нещо хипер ултра.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                    Коментар


                    • коко келеша
                      коко келеша коментира
                      Редактиране на коментар
                      Има арктически втвърдител за такива условия, но трябва да работиш с двукомпонентни материали

                    • turtey
                      turtey коментира
                      Редактиране на коментар
                      Е двукомпонентни добре.
                      Какви
                      Като за индианец - купи това и това, забъркай и пръскай.

                    • Asen Kushlev
                      Asen Kushlev коментира
                      Редактиране на коментар
                      Като за индианец - отиваш в магазин за бои, където НЕ са индианци. Казваш искам да боядисам еди какво си, дайте ми грунд и боя, с втвърдител за тях. Сега има 1000 вида боя и всяка си има разредители, втвърдители и т.н. Аз така процедирам.

                  • От къде го взимате динитрола? В България единствено в rustoff.eu намирам ML и 4941, но само по 500мл аерозоли. Само veco.bg са писани като дистрибутор на Dinitrol, но на сайта им е много бегло засегната марката. В Англия хем са най-скъпи от цяла Европа, хем доставката ескалира (или става 3 седмици с Габко/Габиели), а от другите европейски сайтове май не попадам на такъв с доставка до тук.

                    Коментар


                    • sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      Доставка с gabco ми се е бавила максимум 10 дена, след като пристигне при тях. Това за всичко от дребни неща за по лира-две, които просто няма откъде да купиш тук, та до цял двигател на пале. Не знам от къде ги измисли тия 3 седмици.

                    • MoridinBG
                      MoridinBG коментира
                      Редактиране на коментар
                      3-4 дена, докато изпратят и пристигне. Още 3-4 дена, ако изпусне курса и се чака следващия, още 7-8 дена път и така

                  • От там. Това са и представителите на фертан за БГ. МЛ на спрей, купих последния миналата седмица, както и 1000. Звъниш и питаш какво имат.
                    4941 има/ха?/ на литрови флакони като питах последно, но ако нямаш специален пистолет или приспособление някакво - по-горе май пуснах линк един пич как го е направил, а Спарки сподели как е моднал неговия пистолет - няма да стане добре.
                    МЛ и 4941 - купих си на спрей, защото прецених, че нямам правилен пистолет и време и възможност да си правя такъв. Спрея работи идеално до към 18-20 градуса. Първия път даже тикнах спрея в печката на 45 градуса някъде, но по-добре недей - няма смисъл. И без да е супер горещ се пръска идеално.

                    Коментар


                    • Спрея на 50-55 градуса се справя при всякакви температури. Ама излиза 2 пъти по-скъпо. И накрая като сметнеш всичко на спрей и на литрови, излиза че като си купиш литрови разликата почти покрива цената на пистолет като хората. Аз си взе това в последствие (3000 DVR):

                      https://www.vaupel-gmbh.de/deutsch/p...echerpistolen/



                      На 8 бара с удължител (идват си с него), цепи мрака. Разликата с Auarita-та е че цялото е под налягане и имаш контрол и на количеството въздух, и на количеството восък/битум/квото там.

                      2 пъти ми е гърмяла бутилка, работейки с Auarita-та - единия път преди тутнинга и, и втория път след, като втория път ми гръмна на 2/3 пълна бутилка с 4941. Е няма такава гадост!

                      Сега поне като подновявам догодина ще работя като бял човек.

                      ПП: Но мисля че вече отърва сроковете. Не защото няма да го напръскаш качествено, а защото при тия температури ще трябва да го чакаш по една седмица след всеки слой и после поне 2 месеца за да изсъхне. А и сега става конденз по ламарините, който хич не е желателно да запечатваш. То и аз почти изпуснах сроковете, ама се вместих някак.

                      ППП: Звънни им и питай (на fertan.bg) какво имат, нямат и т.н. Когато аз ходих имаха по много от всичко. Не гледай какво има/няма по сайтовете. Dinitrol-а не го рекламират много. Не знам поради какви причини.
                      Последно редактирано от sparkybg; 23-11-20, 00:02.
                      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                      Коментар


                      • И каква е цената на това удоволствие?
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

                        Коментар


                        • MoridinBG
                          MoridinBG коментира
                          Редактиране на коментар
                          100-130 евра... С късмет и промоции е падало и до 80, като гледам.

                      • Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Трябва да боядисам една метална конструконструкция. Иска ми се да пръсна грунд и боя с компресора (уж за по лесно)
                        Питането е - има ли продукти които ще свършат работа предвид студа?
                        Алтернативната е алкиден грунд и боя с четката. Не се гони нещо хипер ултра.
                        Новол Оптик 2К акрилна боя с цвят по желание
                        Новол Оптик Н010 бърз втвърдител за 2К акрилна боя
                        Новол Плюс 750 ускорител
                        Новол Тин 850 бърз акрилен разредител

                        Бъркаш по техническа карта като ползваш минималната доза разредител. Бъркаш количество, което можеш да изпръскаш на един път, защото отвореното време се скъсява драстично. Добре е все пак да има околна т-ра от 7-8 градуса. Успех в начинанието. Най-вероятно няма да ти хареса финансовото изражение на въпроса.

                        П.П. Преди боята можеш да пръснеш епоксиден грунд примерно, но за него има отделен втвърдител, ускорител и разредител.
                        Последно редактирано от коко келеша; 25-11-20, 10:43.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

                        Коментар


                        • Здравейте. Преди време бях прочел почти цялата тема, но не срещнах някой от колегите да повдига въпрос за тънкости при полагане на лак. Мнения за видове марки лакове, начин на разреждане, две ръце или ръка и половина.Ако някой сподели нещо по темата, ще бъда благодарен.

                          Коментар

                          Активност за темата

                          Свий

                          Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

                          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                          Зареждам...
                          X