Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Епоксиден грунд ?!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Епоксиден грунд ?!!

Първоначално публикуван от Lubo_ Преглед на мнение
    Някой знае ли къде в София могат да се намерят продукти на Новол?
    Ей ти жокер : http://www.elitsa-3.bg/contact.htm ,ако не се ориентираш,ще обяснявам допълнително.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Мерси за жокера. А на дребно продават ли?

Коментар

Да.

Коментар

Да споделя малко горчив опит.

Шаси с повърностна ръжда. Миналото лято обработих с телена четка на бормашина, след ковто с ръждопреобразувател на Вюрт, и после с черна матова боя "MrBricolage".

Ефекта - нулев. На местата, където си имаше ръжда, в момента отново има, все едно нищо не съм правил. Все пак хубавото е че не е повече, а си е все толкова.

Темата е стара, ама, ако можете дайте съвет с какво да му бая тая година.

"Коростоп" е смес 50 на 50% между изопропанол(изопропилов алкохол) и (орто)фосфорна киселина.

Дали да не се придържам към класиката - първо това, после почистване с изопропилов алкохол, после епоксиден грунд, и после полиуретанова боя, например.

...или коростоп, почистване, класически алкиден грунд, и съответната алкидна боя...
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако не можеш да го изчистиш с пясъкоструй, пак с телена четка, но такава за дрелка за да сменяш посоките на "косъма" постоянно или четка за шлайф, която може да се обръща, защото иначе само замазват и нищо не чистят. После, ако държиш на преобразувателя използвай бавен (24ч.), Вюрт имат и такъв, но можеш да ползваш и Бг. - има един в жълта опаковка, който е добър или на Нигрин (бавния) от Бриколаж. Ако не вярваш на преобразувателите удряш един цинк и после епокси или направо епокси и накрая някакво битумно 3-4 ръце, което можеш да затвориш с боя, по-добре с лак за да се мие лесно и не задържа боклук...
            VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
            SXS-Restorations 0886513079
            Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Не ща битумно или гумено върху шасито. Ръждата си остава отдолу и си действа с двойна сила. Само грунд и боя.

Ръждата е немахаема - опитвах с неръждаема и с ръждаема четка - все тая. Обръщах и посоката - пак. Остава си. Маха рехавия горен слой, а отдолу седи тъмно кафяво до черно, и се замазва.

Проблема с белия преобразувател на Wuеrth е че не дъжи достстъано здраво боята отгоре, а сам той явно е недостатъчен и пропуска влага.

Значи, ръждата е само на места, около фабричните заварки, например. Явно от заварките точно тия места са се активирали.

Пясъкоструйка не става, защото ще замине и купето покрай нея, а по него няма грам ръждичка никъде. Има и стара оригинална боя покрай другото. Грунда трябва да хваща добре и върху старата боя, и върху метал, и върху обработените ръждиви места. А боята после пък да хване достатъчно здраво върху грунда, и да си остане поне малко еластична, а не след година да се вдърви и напука от деформациите на шасито. Битумите за 2 години се вдървяват и напукват. Не действат добре според мен. А и както казах недостатъка при тях е че ако някъде под него тръгне, действа с двойна сила и се усещаш чак като остане само битума или гуменото.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не искам да злословя, но би ли отговорил на три въпроса?
                На колко години е колата? Колко години мислиш да я ползваш? Заслужава ли си целият труд? Все пак не стягаш ретро машина.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                  Не искам да злословя, но би ли отговорил на три въпроса?
                  На колко години е колата? Колко години мислиш да я ползваш? Заслужава ли си целият труд? Все пак не стягаш ретро машина.
                  Зслужава си ,така се трупа опит,щот` едно е да ти разказказва някои,кво` е чул на спирката,друго някой-който го е изпитал на гърба си.
                  Според далечните ми спомени от курсовете в Сикенс,процедурата беше следната-почистване на детаила до метал,нанасяне на пасиватор(т.нар. уашпраймер),нанасяне на епоксиден грунд.Отгоре,китване,боядисване и каквото ти душа иска.
                  Последно редактирано от taran; 30-03-10, 21:17.

Коментар

И аз имам подобни проблеми с ръждичка, но не по шаси, а по купе. Но цялата тази работа с сложни процеси според мен е малко безсмислена. За това съм решил лятото да направя една пароструйка отдолу на колата. После там където има ръжда да я отстраня с четка и после директно да напръскам с някакъв парафинов слой. Пробвах на някои места ей така за пробата и ми хареса резултата. Ръждата спира... просот е напоена с парафин и няма продължение.
                    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

На 10 години и 96000км.

Колко ще я карам - де да знам. Докато ме кефи. А после дали ще я продам, или ще продам ферозата, а ще направя тераното на хулиганка, един господ знае...

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                      Зслужава си ,така се трупа опит,щот` едно е да ти разказказва някои,кво` е чул на спирката,друго някой-който го е изпитал на гърба си.
                      Според далечните ми спомени от курсовете в Сикенс,процедурата беше следната-почистване на детаила до метал,нанасяне на пасиватор(т.нар. уашпраймер),нанасяне на епоксиден грунд.Отгоре,китване,боядисване и каквото ти душа иска.
                      Да изчистя до метал значи да махна заварките. То това е и проблема. Иначе да съм махнал купето и да съм закарал шасито на пясъкоструй, ама пък така оставам без кола...

Най-накрая ще взема да я омажа с паравин преди следващата зима, и ще си остане така.

Но все си мисля че нещо не съм свършил като хората. Или боята нещо е нефелна, или не се разбира с вюрт-а.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        ...

Ръждата е немахаема - опитвах с неръждаема и с ръждаема четка - все тая. Обръщах и посоката - пак. Остава си. Маха рехавия горен слой, а отдолу седи тъмно кафяво до черно, и се замазва.
                        Няма немахаеми ръжди! Практически телените четки помагат при повърхностна корозия. Вземи си ламелен диск (тези с многото шкурки), слагай на ъглошлайфа и действай. Само внимавай, че шкурката обича да си похапва и здрав метал - е, не много де. Това вече наистина работи и чисти дълбоката и яка ръжда.

Ако гнилочите са на някви ъгли или стеснения и не е удобно за завреш флекса, можеш да си вземеш цилиндрични шкурки за бормашината. Ако вече и това не помага, обади ми се да ти дам дремела и гъвкавия вал (ако си нямаш, де), ама това вече си е по-пипкава работа.
                        Прикачени файлове
                        С "Фармахим" - непобедим
                        Дизел - само дънки!

Коментар

И дремел имам. Даже 2, с 2 кутии накрайници. Все тая. Проблема е че ръждата е върху заварки и около тях. Ако пилна с диск, ще сваля самата заварка. Абе утре ще снимам направо. Дано не е много кална само, та да се види.

И сигурно ще ми се смеете с какви глупости се занимавам....

Коментар

Щом е така заваряй с неръждавейка на ESAB.Аз съм с такава към 56лв.15кг ролка.Имаше и някъкъв грунд за заварки,не съм пробвал ама като идея.
                            T.K.K

Коментар

Дай,да ги пробваме с тези,любителските песъкосруйки въпросните ръжди-чистил съм разни дреболий,включително и върху боядисани детайли и няма поръжения,освен на обработваното място.

Коментар

Знам че се повтарям с по-горните,но те са прави : много съм се борил с ръжда и съм стигнал до същия извод - само зверско чистене,до метал.Заварките ще ги изчистиш с гъвкав вал или ако може с подвижен песъкоструй.Вярно - шибана,тежка и мръсна работа е,но всичката химия дето се продава е времянка.Тя върши работа за повърхностни петна,но по-надолу не отива - аз нарочно съм разкопавал по-дълбока язва.Отгоре го има ефекта,но надолу пак си излиза чумата.То затова се препоръчва не мазане,а налагане с компрес - салфетка,напоена със подходящия химикал.Тогава влиза по-навътре,но пак казвам - истината е в пълно почистване.А парафинът е козметика - ИМХО.Той не влиза в реакция с ръждата и няма как да я спре.Само се утешаваш,че кафявите лекета са станали черни - грим.От него има огромна полза,но на по-нова кола,за кухините.Наливат го във гредите и тогава вярно върши работа.Има такъв продукт на Боди - за обработка на кухини.Лично аз ползвам за такива цели вретенно масло - имаше едно,водеше се ММО - машинно масло с общо предназначение.
                                Успех !
                                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X