Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
    Ако има луфт в кръстатия супорт,детайла като натисне ножа и го сваля под центъра.Та ако не си оправиш луфта,вдигаш леко ножа.
    Този луфт е най коварния, имаш ли го вдигането на ножа над центъра на помага. Ако е по високо ножа не отрязва до край, а качи ли се детайла на ножа, веднага нова видия и много вероятно нов държач. Да оставим това че самия детайл се размества в челюстите, и амортизира бързо целия универсал.
    При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Ами честито! И аз се замислям за такъв отрезен.
      Изобщо не се замисляй! Родих се с тоя нож!
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Някой може ли да сподели на какъв бой държи пластината на десният нож?Или е само за гъдел(финиш).
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Държи доста. Подобна, ако не същата (едностранна с "положителна" геометрия) ползвам на борщангата. Изненадвала ме е само като направя някоя откровена простотия. Държи сериозна стружка и в двете посоки, и от при вътрешен отвор, където не се чисти съвсем добре.

Ако държача е качествен ще държи доста и ще е трайна. Като гледам точно твоите не са финишни, предвид радиуса на закръглението на върха, тъй че още по дефиниция не са за "гъдел".
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На десният с ромб пластината,отдолу има някаква подложка и стъчрчи щифт който се мандахерца в кръг и ме притеснява.Трябва ли щифта да мърда,ботуша натиска пластината,но все пак си мисля,че трябва да е стационарен.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А как се проверява за луфт в кръстатия супорт?

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                На десният с ромб пластината,отдолу има някаква подложка и стъчрчи щифт който се мандахерца в кръг и ме притеснява.Трябва ли щифта да мърда,ботуша натиска пластината,но все пак си мисля,че трябва да е стационарен.
                На моите, които имат щифтове, щифтовете не мърдат. Може да си е особеност на конкретния производител, обаче. Пластината се крепи от притискача, така или иначе. Щифта само я държи да не изхвръкне при претоварване. Виж дали се мандахерца и когато стегнеш пластината.

ПП: Сега видях че и пластината ти е с негативна геометрия. На първа снимка си личи. Ама пак-доволно е голяма и трябва да държи прилична стружка.

Коментар

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
                  А как се проверява за луфт в кръстатия супорт?

Ами клатиш с ръка.Всъщност,може да натегнеш клиновете,до получаване на ход без луфт и без затягане.
                  Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Най простия начин да обереш луфта в кръстатия супорт е като подложиш някакво кръгло парче желязо отзад между двете части и натегнеш с винта . Когато ти трябва прецизния нониус го вадиш и работиш с него .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Здравейте отново.
                      Преди месец ви се бях похвалил,че купих струг С11МВ.В момента съм на етап прекарване на кабел.Въпроса е какъв да купя:

- меден СВТ 4х2.5
                      -меден СВТ 4х4
                      - алуминиев САВТ 4х16 (който е на цената на първия и ми го похвалиха ,че от ЕРП-тата масово го ползвали)

По принцип медния 4х4 ми звучи най-добре,но ми идва малко скъп.Ако подкарам 7.5кВ мотор на С11 с 4х2.5 меден ще е супер.До колкото разбрах струга в общия случай консумира 3-4кВ,а максималната консумация от 7.5кВ но мотора много рядко бивала достигана при сериозно натоварване на машината-нещо което няма да правя.А 4кВ като се разделят на 3 фази по 2.5квадрата се получава една консумация от 1.3кВ на проводник,което не би трябвало да превишава възможностите му.Дължината на кабела е около 50м.Какво е вашето мнение?
                      Последно редактирано от stypkata; 21-02-17, 21:37.

Коментар

Според мен, 4х2.5мм2 е напълно достатъчно за 3 фази по 2.5кВт.
                        Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                        0884837709
                        0878383528

Коментар

Голямо ти е разстоянието и 2,5 със сигурност ще търпи загуби,а може и да грее.С тия 50м ако искаш да захранваш работилница или гараж,правилният избор е 4х16,макар да се преосигуряваш.Слагаш си едно табло със шалтер и бушони и от там захранваш каквото си поискаш(да речем струга със жица 2,5 до към 4-5м),а със сигурност ще си вземеш и други трифазни машини напред във времето.

Коментар

Първоначално публикуван от ves1 Преглед на мнение
                            Според мен, 4х2.5мм2 е напълно достатъчно за 3 фази по 2.5кВт.

Голямо му е разстоянието,а и напред във времето със сигурност ще си намери още консуматори.

Коментар

Моята работилница е захранена с такъв 4х16 алуминиев . Освен С11 има руска фреза 676Р механична ножовка и 350 А трифазен електрожен.На входа на работилницата има 80 А автоматичен магнитен бушон прекъсвач и отделно за всяка машина авт. предпазители.Сложи големия кабел , защото може да сложиш после и още машини.
                              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                              Ат.Буров.

Коментар

Ако ще има и други консуматори задължително минаваме на следващия размер. При мен работилницата също е захранена с 4х16мм2, но само за струга 4х2.5мм2 е напълно достатъчно. Имайки предвид че мощността на трифазния двигателя е изписана при максимално натоварване, при свързване "на триъгълник". А повечето машини са свързани "на звезда", тоест работят на 2/3 от мощността си.
                                Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                                0884837709
                                0878383528

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X