Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Ясно че има много видове стомани, но предполагам че може да се направи някакво условно разделяне, на по-разпространени и по-екзотични...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Някакъв учебник по материалознание или технология на металите ти трябва. Ама е много далече от "сбито".

Иначе четива от сорта дал Господ:
      http://www.outokumpu.com/SiteCollect...-standards.pdf

Вътре са изброени и разни стандарти за стомани с различно предназначение.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има една такава книжка на руски:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0556.jpg
Прегледи:2
Размер:112.4 КБ
ID:5708210Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0558.jpg
Прегледи:1
Размер:114.3 КБ
ID:5708211Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0557.jpg
Размер:100.8 КБ
ID:5708212
        Снимал съм само две от страниците за илюстрация на това което казвам. Книжлето е сбито но точно и дава пълна представа за стоманите -отделните групи, свойствата (- физични химични и механични),температурни с-ва (закаляване -среда на закалкаи т.н.).Описва и предназначението на отделните групи и мн. др . неща.Мнооого полезно четиво.И е около -180-200 стр.Не погледнах колко са. Докопах го на битака срещу 1лв.от един манго.Ако го намерите от някъде си го вземете!
        А ето и линк към руски сайт за сваляне на книжлето в ПДФ формат- http://www.twirpx.com/file/1302760/
        Последно редактирано от pgv64; 29-03-16, 16:21.
        "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
        Ат.Буров.

Коментар

Сега и аз се поразрових. Търсете "ASM Metal handbook". Първи том ми се струва еквивалент на това руското, но ще разбера като го сваля. Вътре има и кратък справочник. Общо е 1.18 гигабайта. Колко време ще се сваля - божа работа.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Та то руското е 6 и малко мв. нищичко. Сваля се за секунди. Имаш няколко минути за регистрация в сайта , за да ти позволят да сваляш и готовооо.
            "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
            Ат.Буров.

Коментар

Дай адрес ще ти пратя болтове.Не съм виждал такъв струг и ме интересува, универсала на байонет ли е .

Коментар

Ще оспамя темата и дано не ме бият.
                Както писах стругчето е първообраза на С8М. Разликата е в скоростната кутия. Броя скорости е намален за сметка на вариатора и че няма механичен съединител. Включването става само от двигателя. Другата основна разлика е монолитната чугунена основа. По бумаги дават че цялото трябва да тежи към 700 кила а като взех да го качвам се оказа че само масата е над 600кила. Всичката друга карантия е 1:1 с С8-цата.
                Относно универсала не знам на кое му казвате байонет. Фланеца е на резба към шпиндела със стяжка.

Име:49433587_1_800x600.jpg
Размер:83.3 КБ
ID:5708426

Име:49433587_4_800x600.jpg
Прегледи:2
Размер:81.7 КБ
ID:5708427

Те това е във вида в който го взех.
                Ако някой има въпроси ще отговарям защото му правих пълно рзглобяване на скоростната кутия. Бившия собственик ми каза че е сменил лагера на шпиндела но тъй като имаше голям луфт малко не повярвах и го разкостих до край щото и маслото течеше от към лирата заради симерина.
                За болтовете ще пиша на лични.

Коментар

Точно на тава се казва байонет,има сходство с с8 но моят е още по стар и от твоят.

Коментар

Само съм срещал написано че има и някакво СУ 201 но дори и на картинка не съм го виждал.

Коментар

Голямо благодарско за болтовете и бонусите към тях колега.
                      Имам да черпя живот и здраве. Пък с каквото мога ще помагам и аз.

п.п. Аз ли не се оправям но получавам на имеил че пощата ми е препълнена и колегата Scrapheap не може да ми пише. Та офертата за зъбното колело е още валидна.

Коментар

Първоначално публикуван от lov Преглед на мнение
                        п.п. Аз ли не се оправям но получавам на имеил че пощата ми е препълнена и колегата Scrapheap не може да ми пише. Та офертата за зъбното колело е още валидна.
                        Ами разчисти я,влизаш в редактиране на папки и триеш.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Като съм под окото на модераторите явно съм и с ограничена пощенска кутия. Има ограничение от 3 съобщения общо. Като имам 2 изходящи и едно входящо. Кое да изтрия при условие че трябва да имам начин да си следя какво съм писал.
                          А и нещо се беше сбъгасяло. Бях се примирил, трия а на следващото влизане съобщенията пак са си там.
                          Карай да върви ще натрупам минималния брой постове и нещата ще си влезат в ред.

Коментар

Колеги търся си нещо като по-горния струг или су201 нещо от сорта. Някой ако има познат или има информация някой да продава запазена машинка пишете да ходя да си взема най-накрая стругче,че имам да си човъркам много неща.

Коментар

Колеги,имам нужда от малко помощ.Може ли някой да ме светне на една тръбна резба 1\8 кое точно е 1\8?външният диам е около 9.7 и е 28 навивки в Цола!На тоя кораб всеки производител си правиш кой какво резби му дойде,и понякога като трябва а се оправи някоя залудявам докато определя каква е че даси намеря подходящ метчик/плашка за нея!И някой може ли да препоръча ПОДРОБНА таблица за резби!
                              TLC 120 Prado
                              Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Или приложение за Андроид...
                                TLC 120 Prado
                                Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X