Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Колега pgv64 колко бързо отнемат от твърдосплавните пластини твойте диамантини сравнено с зелен шмиргелов камък?
    Питам защото взех една от битака но много бавно отнема и не я ползвам, незнам моята ли не е читава или са си така всичките.

Коментар

Важното за диамантините е наситеността на диамантените зърна диаметърът и оборотите на шмиргела.При мен едната дясната е с зърненост над 125 (тя работи като багерче), а лявата с зърненост над 85. диаметърът им е ф150 и при обороти от 1450 на шмиргела работят перфектно. Ако шайбата ти е с диаметър около 120 ти трябват 3000об. на шмиргела. И свързващото вещество на диамантината е на минерална основа. Едната ми шайба е с свързващо в/во бронз и работи лошо на заточване. Ама такава ми я подариха и си трая.Първата(дясната) я ползувам от 2002 г. и е безотказна , изхабен е по малко от 1/4 от диамантеният слой.От както ги ползувам се родих.
      "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
      Ат.Буров.

Коментар

Ето я моята 150мм, пробвах я на 1400 и на 2800 не ще едвам едвам отнема.Дали пък не е и е износен диамантения слой, гледам пише 160 а тя е точно 149мм.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0170.JPG
Прегледи:1
Размер:192.5 КБ
ID:5699536Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0171.jpg
Размер:92.9 КБ
ID:5699538Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0172.JPG
Размер:77.5 КБ
ID:5699537
        Последно редактирано от Emil_Pz; 23-01-16, 19:29.

Коментар

Ето накратко какво означават означенията по шайбата
          :пример:
          1А-1 125x10x3x32 B2-01 100/80 100%
          Форма на
          инструмента
          по FEPA Стандарт
          Типоразмер Свръзка
          B2-01 за сухо
          заточване
          B1-01 заточване
          с охлаждане
          Зърнистост, мк
          200/160, 160/125
          125/100, 100/80
          80/63, 63/50
          50/40, 40/28
          28/20, 20/14
          14/10
          Концентрация
          C75%
          C100%
          C125%
          C150%

АС- 4 - е свръзката в твоя случай -органична.
          Според мен някой и е взел ресурса на тази шайба която си купил.
          "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
          Ат.Буров.

Коментар

Пробвай да я позачистиш с диамантен изравнител, защото ми се вижда че е заплескана яко с нещо. Като че има слой на алуминиевата оснжва но на тия шайби по радиус той е около 5-6 мм.
            При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Младежи, питането ми е някой има ли идея откъде да намеря тази анджъклама?

Име:_DSC0195.jpg
Размер:99.9 КБ
ID:5700135
              Това е вал от супортната кутия на С8М, който се зацепва в рейката и и движи супорта по паралелите. Навсякъде, където ходих и питах ме гледат като голям камък, все едно търся части за Опел Блитц в плод-зеленчук.
              Някога във всеки по-голям град имаше ЗММта..
              Дотам ли го докарахме?
              Мислех си и за изработка, но освен стъргането и нарязването, има и шлайфане и термообработка, та цената за единична бройка едва ли ще е поносима. Мислех за вариант наваряване на счупените два зъба, но си е цигания. Освен това на шийката зад колелото има износване около 0,1мм, което води до неприятна хлабина. Тя е следствие от немазане и махане на маслопроводния шнур.
              Разглобил съм цялата кутия и за радост, това е единственият проблем. Причиних го аз. Оказа се че недобра идея, едновременно да гледаш дете и да стържеш нещо на самоход...
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Питай в дубълведубълведубълве(точка)lathes-bg(точka)цом.

Правят разни такива:

Име:n-5.jpg
Размер:95.7 КБ
ID:5700141

...и други работи за стругове и фрези.

За съжаление все по-дотам ще го докарваме. 3/4 от ЗММ-тата ги нарязаха за скрап. Търси в google "части стругове" и питай наред.

Предполагам че ще го намериш след 3-4 телефонни обаждания. Поне за моя общо взето има всичко все още, но пък е и по-разпространен.

За шлайфане по-скоро забрави, ако ще се прави сега. Общо взето май няма кой, поне за смислени пари.

Чакай и Станьо да ти види поста. Ще се намери. Това общо взето е измежду нещата, дето най-често се сменят. Другото е напречния винт и конусните колела на "входа" на супортната кутия, поне за моя. Аз ще трябва и двете да сменя.
                Последно редактирано от sparkybg; 29-01-16, 22:19.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ники,ако се закучи нещо и не намериш,драсни едно лично ще го мислим.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Младежи, питането ми е някой има ли идея откъде да намеря тази анджъклама?
                    [ATTACH=CONFIG]849074[/ATTACH]
                    Това е вал от супортната кутия на С8М, който се зацепва в рейката и и движи супорта по паралелите. Навсякъде, където ходих и питах ме гледат като голям камък, все едно търся части за Опел Блитц в плод-зеленчук.
                    Някога във всеки по-голям град имаше ЗММта..
                    Дотам ли го докарахме?
                    Мислех си и за изработка, но освен стъргането и нарязването, има и шлайфане и термообработка, та цената за единична бройка едва ли ще е поносима. Мислех за вариант наваряване на счупените два зъба, но си е цигания. Освен това на шийката зад колелото има износване около 0,1мм, което води до неприятна хлабина. Тя е следствие от немазане и махане на маслопроводния шнур.
                    Разглобил съм цялата кутия и за радост, това е единственият проблем. Причиних го аз. Оказа се че недобра идея, едновременно да гледаш дете и да стържеш нещо на самоход...
                    ЗММ Металик Пазарджик http://www.metalik.com/ . Другия вариант е да го направим при нас .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Дай размерите на детайла.

Коментар

Има в Овча купел един майстор (Васко) , занимава се с изработка на зъбни колела. Ако не намериш решение ще му потърся телефона и ще ти го дам. Прави вякакви зъбни колела за скоростни кутий и други.Успех.
                        Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
                          АС- 4 - е свръзката в твоя случай -органична.
                          АС-4 е вида на диамантените зърна, не е вида свръзка.
                          от АС - Алмаз Синтетический.

В2-01 е свръзката /органична в случая/

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                            АС-4 е вида на диамантените зърна, не е вида свръзка.
                            от АС - Алмаз Синтетический.

В2-01 е свръзката /органична в случая/
                            Прав си, не догледах
                            Ат.Буров.

Коментар

http://olx.bg/ad/2br-strug-i-freza-z...tml#c68f1de6df
                              Една обява колеги. Цените ми се струват подарък.

Коментар

Някой има ли идея от размерите и на двете машини? Тоест колко място ще ми трябва за да ги поместя?
                                Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                                0884837709
                                0878383528

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X